Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Gospodarstvo

Nominacije za Certifikat bonitetne izvrsnosti

  Poslovni.hr           13.11.2014.         1233 pogleda
Nominacije za Certifikat bonitetne izvrsnosti

Certifikat bonitetne izvrsnosti jedan je od najvažnijih europskih standarda kojima se definira kvaliteta poslovanja. Riječ je o međunarodno priznatoj oznaci poslovne izvrsnosti određene tvrtke. Tvrtka Bisnode u Hrvatskoj provodi certificiranje od 2011. godine. Od početaka 2011. godine do danas više od 500 poslovnih subjekata prepoznalo je prednosti korištenja Certifikata bonitetne izvrsnosti.

Nominirani po županijama

Certifikat bonitetne izvrsnosti temelji se na složenoj metodologiji jedinstvenoj za sva tržišta Europe. Rezultat je analize godišnjih financijskih izvještaja te ujedno i prognoza uspješnog poslovanja poduzeća u sljedećih 12 mjeseci. Bisnode, vodeći ponuđač poslovnih informacija na hrvatskom i europskom tržištu, uz to što svojim klijentima svakodnevno nudi sustavan i sveobuhvatan pregled stanja hrvatskog gospodarstva putem portala Poslovna.hr i Boniteti.hr, izrađuje i bazu najboljih poslovnih subjekata koji imaju pravo na Certifikat bonitetne izvrsnosti.

Najveći broj subjekata koji su zadovoljili stroge međunarodne analitičke kriterije nalazi se na području Grada Zagreba, Splitsko-dalmatinske te Istarske županije. U Gradu Zagrebu ima čak 5626 poslovna subjekta koja imaju pravo na Certifikat bonitetne izvrsnosti, Splitsko-dalmatinska županija sa 1756 te Istarska županija s 1353 nominiranih subjekata.

Na visokom četvrtom mjestu po broju nominiranih nalazi se Primorsko-goranska županija sa 1686 subjekata.U Zagrebačkoj županiji trenutno postoji 1300 subjekata koji imaju pravo postati nositeljem Certifikata, a slijedi Dubrovačko-neretvanska županija sa 687 nominacija.

Varaždinska županija ima 560 poduzeća koja zadovoljavaju uvjete za dobivanje Certifikata bonitetne izvrsnosti, Međimurska županija njih 553, Osječko-baranjska županija 538 . Zadarska županija ih ima 466, a slijede je Bjelovarsko-bilogorska županija sa 354 , Karlovačka županija sa 330 te Krapinsko- zagorska sa 329 nominacija.

S nešto manjim brojem subjekata koji imaju pravo na Certifikat su Vukovarsko-srijemska županija sa 291 poslovnim subjektom, Brodsko-posavska županija sa 286, Sisačko-moslavačka županija sa 275 kandidata. U Šibensko-kninskoj županiji 243 subjekta imaju pravo postati nositeljem Certifikata bonitetne izvrsnosti, dok je njih 231 na području Koprivničko-križevačke županije.

Posljednje tri županije s brojem nominiranih su Virovitičko-podravska županija sa 160 nominacija, Ličko-senjska županija sa 138 te Požeško-slavonska županija sa 120 poslovnih subjekata koji su zadovoljili kriterije za Certifikat bonitetne izvrsnosti.

Bisnode

Bisnode Hrvatska, vodeći je ponuđač poslovnih informacija u Hrvatskoj i dio međunarodne grupe Bisnode AB, najvećeg europskog ponuđivača poslovnih i bonitetnih informacija sa sjedištem u Stockholmu. Uz usluge koje omogućavaju donošenje mudrih poslovnih usluga, Bisnode provodi međunarodni projekt certificiranja najboljih poslovnih subjekata koji su zahvaljujući svim dobrom poslovanju stekle pravo nositelja Certifikata bonitetne izvrsnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo