Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Kultura

Noć muzeja u Slatini uz bogat program povezan glazbom

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           27.01.2017.         1610 pogleda
Noć muzeja u Slatini uz bogat program povezan glazbom

Noć muzeja ovoga će petka, 27. siječnja, u Zavičajni muzej Slatine zasigurno privući bar isto toliko građana kao prošle godine, zbog dva razloga. Prvi je atraktivna i intrigantna tema ovogodišnje manifestacije “Glazba i glazbenici - njihov utjecaj na društvo”, jer može skrivati različita programska iznenađenja, a drugi je poslovično dobra pripremljenost i organiziranost Muzeja za tu noć.

Program će početi u 18 sati otvorenjem izložbe “Iz Tehničke zbirke slatinskog muzeja”, a cijeli preostali program do 24 sata tematski je vezan uz glazbu i glazbenike. U 18.30 slijedi glazbeni program koji su pripremili učenici i učitelji Osnovne glazbene škole Slatina, a u 19 sati plesnu radionicu održat će polaznici Dječjeg vrtića Suncokret sa svojim tetama. U 20 sati dugogodišnja direktorica Međunarodnoga glazbenog festivala Dani Milka Kelemena, Jadranka Srdoč, najavit će 23. festival DMK, a slijedit će predavanje Dragana Klementa “Ton, šum, zvuk, glazba, buka, kaos”, koje priprema Ogranak Matice hrvatske Slatina.

“Riječju i slikom kroz slatinski kulturno-umjetnički amaterizam” naziv je predavanja koje će u 21 sat održati Valentina Dačnik iz Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu. Najizrazitiji predstavnik kulturno-umjetničkog amaterskog stvaralaštva u gradu je KUD Dika, pa se na to predavanje logično nastavlja izlaganje Darija Vrbaslije “U očekivanju pedesete obljetnice KUD-a Dika”.

Posljednji sat ovogodišnje Noći muzeja u Slatini ponovno je glazbeni program “Pjevajmo i plešimo zajedno”, u kojem će nastupiti KUD Dika, Dario Vrbaslija i Miroslav Šarić. Kao iznenađenje večeri najavljuje se nastup Plesnog kluba D&D (Boris Stjepanović i Maša Radojević) s latinoameričkim plesovima.

Tijekom svih programa Noći muzeja bit će otvoreni stalni postavi Zavičajnog muzeja Slatina, zbirke Milka Kelemena i Domovinskog rata. Za degustaciju toplih napitaka i tradicijskih delicija pobrinut će se gradska Turistička zajednica, Industrijsko-obrtnička škola i Grad Slatina

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura