Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Virkas

Nikolina i Danijel - dobre duše Virkasa

  gg           11.03.2016.         3319 pogleda
Nikolina i Danijel - dobre duše Virkasa

Virkas nije samo ono što se vidi na kazališnoj pozornici, nije ni aplauz cijelom ansamblu nakon što se glumci poklone publici. Virkas su mjeseci priprema , telefoniranja, razgovora, koordinacija, putovanja, usklađivanja termina, slaganje programa, zatvaranja financijske konstrukcije... i još puno toga!

Virkas su virovitički kazališni susreti, mjesto je to na kojem se okupljaju kazališni djelatnici iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ove godine bili su to gosti iz Mađarske, Makedonije, Bugarske, BiH, Srbije i Slovenije. Izvedene su 34 predstave. Poslije svake izvedbe u kazališnom klubu Boca čestitke glumcima i cijeloj ekipi (oblikovateljima zvuka i svjetla, inspicijentima, kostimografima, tehničkoj službi, vozačima...), razmjena iskustva, izjave, intervjui, autogrami, večera, okrjepa, razgovori ugodni, druženje s ljubiteljima dramske umjetnosti i prijateljima kazališta...

O svima njima u proteklih mjesec dana brinuli su Nikolina Čizmarević i Danijel Doleničić, a na ispomoć je povremeno dolazio i Damir Štulec, učenici završnih razreda ugostiteljskog-turističkog smjera virovitičke Strukovne škole.

Vrijedni, marljivi, ljubazni, strpljivi, susretljivi, brzi, zgodni i lijepi osobine su koje krase ove mlade ljude pa nije ni čudo da su se vrlo brzo stopili s virkasovcima i postali njihove dobre duše. Već nakon prvog vikenda znali su tko što pije i iz kakvih čaša. Dovoljni je čuti samo da netko vikne: Danijeeeeel...

"Bila nam je to nezaboravna praksa na kojoj smo puno toga naučili i pomalo nam je žao što je sve prošlo", kazali su nam Nikolina i Danijel koji će nakon školskih obaveza put mora jer turistička sezona samo što nije.

A za dobre ugostitelje tamo uvijek ima posla.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas