Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Dossier Palm

Nikola Grmoja: Hoće li Virovitica nakon nestanka 17 milijuna kn morati platiti i pola milijuna kuna zbog gradonačelnika Kirina?

  vn           04.12.2022.         4930 pogleda
Nikola Grmoja: Hoće li Virovitica nakon nestanka 17 milijuna kn morati platiti i pola milijuna kuna zbog gradonačelnika Kirina?

Kraj Gradske tržnice u Virovitici u subotu su se okupili članovi i simpatizeri Mosta. Na druženju s građanima nazvanom Espresso s mostovcima među ostalim temama bilo je riječi o korupciji, a na konferenciji za novinare o nestanku 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna i posljedicama te krađe. Slučaj su nazvali nevjerojatni, a pročelnikovu smrt misterioznom.

"Do danas ne postoji nikakav epilog te situacije. Grad je izgubio spor sa Zagrebačkom bankom, na koju su pokušali prebaciti krivnju, a nepravomoćnom presudom dužan je banci isplatiti 502.500 kuna. No, ni tu nije kraj: Ako i kažemo da se ovdje radi o čistoj nesposobnosti gradske uprave, građani Virovitice moraju znati da je njihovakvaliteta života u pitanju; da bi vrtići bili u puno boljem stanju, da bi životumirovljenika bio puno bolji, da bi socijalna i zdravstvena skrb bila puno bolja daimaju gradsku upravu koja se odgovorno odnosi prema financijama“, kazao je saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Istaknuo je i da će MOST nastaviti upozoravati na netransparentnostgradske vlasti u Virovitici i županiji te cijeloj Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Gradski vijećnik Vladimir Antunović istaknuo je dodatne probleme: „Uz nestanak 17 milijuna kuna te troškove sudskihvještaka, sveukupna šteta za grad je oko 81 milijun kuna. Kolikoje to božićnica? Koliko je to pomoći na svim razinama koja je oduzeta zajednici?Nitko još uvijek ne odgovara, vlast pokazuje neodgovornost prema svimgrađanima“.

Mostovci su podsjetili i na prošlotjedno predstavljanje strategije razvoja kontinentalnog turizma na kojemu je sudjelovao i predsjednik stranke Božo Petrov. „Zalažemo se za glas građana u Hrvatskom saboru: tražimo povećanjeneoporezivog odbitaka na plaću, smanjenje poreza na dohodak i druge mjere dabi se povećale plaće i da bi ljudi konačno imali dostojanstven život. Prva smopolitička stranka koja predlaže jedinstveni dječji doplatak da bi obitelji s višedjece imale više sredstava“, zaključuje Grmoja.

Espresso s mostovcima okuplja članove i simpatizere mosta te potiče aktualne teme hrvatske stvarnosti i poziva građane na razgovor. „MOST je pokretačka snaga protiv korupcije i fokusirani smo na Slavoniju, Baranju i Srijem, a neupitno je da je to gorući problem jer Hrvatska, prema procjeni Europskog parlamenta koja je vrlo skromna, zbog korupcije gubi godišnje oko 60 milijuna kuna“, naglasili su.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Palm