Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Gospodarstvo

Nije točno da ne želimo pomoć Vlade

  V.Grgurić/Glas slavonije           14.11.2011.         1257 pogleda
Nije točno da ne želimo pomoć Vlade

Udruga djelatnika i vjerovnika bivše KIO Keramike održala je press-konferenciju u šatoru. Njoj su nazočili čelnici udruge, predsjednik Ivan Mužar, tajnik Marijan Vučinić, članovi Đurđa Šimatović i Branislav Pejčić te mnoštvo ostalih, bivših radnika KIO-a. Udruga vjerovnika kao glavnu temu konferencije istaknula je demanitiranje napisa u medijima kako djelatnici ne žele pomoć Vlade ili bilo koga koji želi pomoći.
- Želja nam je izraziti demanti na napise u novinama koji su osvanuli nakon našeg posjeta Zagrebu. Kružile su informacije po medijima da Vlada neće pomoći radnicima, a djelatnici se odriču pomoći Vlade. Zar to nije apsurd?
Zar ovi ljudi dežuraju ovdje na hladnoći dan i noć ako ne žele pomoć i svoje otpremnine? Za mene je to uvreda! Poručujemo javnosti da prihvaćamo pomoć jer svaka pomoć nam je dobro došla. Ponudili smo ruku pomirenja, održali radni dogovor sa stečajnim upraviteljem na kojem smo dogovorili zajednički sastanak gdje bi bili svi relevatni čimbenici, HPB, HBOR, stečajna sutkinja, stečajni upravitelj, čelnici Keramike Modusa - budućeg kupca i mi kao uprava.
Iskreno se radujemo tom sastanku, a stečajni upravitelj je obećao da će ga uskoro organizirati. Za svaki razgovor jesmo i za svaki dogovor jesmo i molimo da se ubuduće ne izvrću naše riječi. Za svaku pomoć smo otvoreni jer iz toga razloga i jesmo ovdje u šatoru - rekla je Đurđa Šimatović. Radnici su i ove nedjelje krenuli u prosvjednu šetnju središtem grada Orahovice tražeći i dalje potporu građane u njihovoj borbi za svoja prava. 

KERAMIKA MODUS PODRŽAVA RADNIKE

U povodu napisa u medijima o tvornici Keramika Modus, stiglo je priopćenje za javnost u kojemu upozoraju na "netočne navode o demontaži opreme u tvornici Orahovica radi odvoza, devastacije opreme i prestanka proizvodnje. Upućujemo demanti na takve izjave i potvrđujemo da je proces proizvodnje prekinut zbog tehničke reorganizacije. Pokretanjem proizvodnje i uspostavljanjem nove organizacije radnici će prema potrebi biti vraćeni na radna mjesta. Keramika Modus ni na koji način nije utjecala na propast KIO Keramike te podržava nastavak proizvodnje u tvornici, kao i nastojanja radnika u ostvarivanju svojih prava." Priopćenje je potpisao Željko Radek, predsjednik Uprave Keramike Modusa.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

josip
14.11.2011. 19:18
kakva je to država kad za provođenje zakona moraš tražiti pomoć vlade!


Još iz kategorije Gospodarstvo