Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Blog urednika

Nije čudno da Ruža Tomašić diskriminirajuće poruke šalje iz Virovtičko-podravske županije

  Goran Gazdek           16.03.2013.         7067 pogleda
Nije čudno da Ruža Tomašić diskriminirajuće poruke šalje iz Virovtičko-podravske županije

Nije čudno da gospođa Ruža Tomašić svoj sramotni, diskriminirajući govor, natopljen netrpeljivošću i mržnjom šalje upravo iz Slatine, iz Virovitičko-podravske županije. Valja se samo prisjetiti kako je njen novi koalicijski partner, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić uoči parlamentarnih izbora 2011. na Mini saboru svoje stranke pokazao netpeljivost prema Srbima rekavši: Nitko neće reći "da" Rajkovoj medicini, Radetovoj građevini, Zokiju koji ima godinu dana pripravničkog staža na Trgovačkom sudu i devet mjeseci u Ministarstvu vanjskih poslova, a sad bi vodio Vladu. Mislio sam, dok nas je vodio SDP, da zastupaju srbijansku, a ne hrvatsku Vladu. Rade (Radimir Čačić, opa. a.) može biti ministar samo u županiji Somogy u Mađarskoj, tamo gdje je napravio jad jednoj obitelji kojoj se nije ni ispričao", rekao je Đakić.

Izjava je izazvala osudu javnosti, nije bilo pravo ni njegovoj tadašnjoj šefici Jadranki Kosor, reagirao je i pučki pravobranitelj, ali Đakić se nije ispričao nego je govor mržnje nego ga je još i potvrdio.  "I dalje stojim iza svojih izjava i reći ću sljedeće. Ono što sam govorio, samo sam prezentirao ono što je bilo objavljeno u novinama, a pisalo je Ranko, Rajko, Rade, Veljko i Zoki pa mi se učinilo da su izbori u Srbiji. To sam rekao i iza toga stojim. Tako mi se učinilo dok sam čitao novine. To su mi rekli i moji građani. Vjerujem da mogu u demokratskoj zemlji reći jasno i glasno građanima Hrvatske da su kandidati za izbore u Srbiji",  kazao je Đakić za Dnevnik.hr.

Predsjednik ogranka Ružinog HSP-a Zdenko Hercigonja ima sličan, doduše, nešto benigniji, ali opet neprihvatljiv ispad. Praktično je do bankrota i zatvaranja Kavane Nova na LED-zaslonu smještenom na krovu zgrade u središtu grada dvije godine vrtjela se fotografija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića s hrvatskom zastavom u pozadini i crvenim natpisom "veleizdajnik".

U HSP gospođe Ruže Tomašić ne diskriminiraju građane samo po nacionalnoj osnovi nego i novinare. To mogu suditi iz prve ruke. Prvo su mi poslali poziv na potpisivanje Sporazuma o trajnoj političkoj suradnji između HDZ-a i HSP-a AS da bi mi dan prije stigao mail sljedećeg sadržaja:

Poštovani, ispričavamo se zbog odaslanog e-maila u kojem je najavljeno potpisivanje Sporazuma o trajnoj političkoj suradnji između HDZ i HSP AS u Virovitici jer je isti greškom poslan na vašu e-mail adresu.  Ubuduće se takve greške neće događati a navedeno potpisivanje otkazujemo iz tehničkih razloga.
S dužnim poštovanjem,
Glavni tajnik HSP AS
Pero Ćorić

Događaj nije otkazan, sporazum je potpisan! Na molbu da mi pojasni sadržaj ovog maila, da kaže zašto je lagao, gospodin Pero Ćorić nije odgovorio.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
1.5.2013. 7:29
Evo svileni nam predsjednik Ivela kaže da je vlada ta koja treba odlučiti hoće li Hrvatska povući tužbu za genocid protiv Srbije. www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/85809-josipovic-pere-ruke-vlada-mora-odluciti-o-povlacenju-tuzbe-za-genocid-protiv-srbije.html

Da je pravi Hrvatski predsjednik koji vodi računa o tome što misle građani ove države tu bi odluku prepustio građankama i građanima, a ne hrvatskoj vladi koja nas kao što se svakodnevno možemo osvjedočiti prodaje za šaku Judinih škude. Uostalom na istom je tragu i misiji i Ivela!
mirovnjak
20.3.2013. 9:03
Stole!
100% si u krivu. Pod hitno mijenjaj knjigovođu.
Moj dobronamjeran savjet.
stole123
19.3.2013. 22:42
mirovnjak sa time što imaš tvrtku (tim bolje) kad plaćaš pdv plaćaš 25 posto a kad odbijaš predporez koliko odbijaš ,17 posto bar tako mi je objasnio moj knjigovođa a ti reci da nisam u pravu.
Lynx
19.3.2013. 14:05
Naravno @mirovnjak, ti si shvatio što sam napisao, nije trebalo reći da si u pravu, svakom koji se imalo kuži u to - je jasno.
Pozz!
mirovnjak
19.3.2013. 9:08
LUNX
Nema iznosa bez osnovice, a osnovica je dodana vrijednost tako se porez i zove u svakom proizvodu ili usluzi. Kod izračuna postotka u mom se vremenu to učilo u 6 razredu osnovne škole. Inos I= G (glavnica ili osnovica)×P (postotak)
Iz ovoga je P=G/I . PDV-e je na dodanu vrijednost bio 23% sada 25% i postotak povećanja se može računati samo oduzimanjem, a to je 25%-23%=2%. Na ovakav se način računa porez i plaća, a sve ostalo su matematičke izvedenice.
Stole!
Imam tvrtku i odbitne stavke na svim ulaznim računima bile su od 1998 godine i to se nije mijenjalo ni 01.01.2012 godine u visini obračunatog poreza koji je obračunat na istovjetan način na izlaznim i ulaznim računima, a to je 22% do 2009, 23% do 2012 i 25% nakon 2012 godine. Kod obje promjene mijenjao se samo postotak i ništa više.
stole123
18.3.2013. 22:26
SLAVUJ TO ŠTO SE TIČE IZRAČUNA POVEĆANJA PDVEA. ALI JA SAM PISAO O NEČEM DRUGOM kad plaćaš pdv plaćaš 25 posto a kad odbijaš pdv kao pred porez priznaju ti 17 posto a to je u samom startu 8 posto
Lynx
18.3.2013. 17:55
gvardijan
Ne razumije on matematiku, kao niti njihov ministar financija. Moram priznati da sam se dobro nasmijao kad sam vidio kako mi objašnjava da ne znam računati postotno uvećanje PDV-a.
23:100=23:x
23x=2500 /:23
x=2500/23

Dobije se postotno uvećanje za 8,7%. Za toliko je povećan PDV mulci jedni, za toliko su osiromašeni hrvatski građani povećanjem PDV-a. Kao da je to infinitezimalni račun.
17.3.2013. 23:42:33
gvardijan
Mali ispravak. Toliko sam se naživcirao da sam pogriješio jedan broj. Postupak računanja postotnog povećanja PDV-a treba biti:

23:100=25:x
23x=2500 /:23
x=2500/23
x=8,7%

xP, tvorca ove gluposti treba predložiti za Nobela iz područja matematike! Ne sjećam se kada sam se poslijednji put tako nasmijao nekoj ovakvoj genijalnosti!
Ponovite postotni račun!
Izjava R.T. je pregruba i sirova, a da je izrečena biranim riječima izazvala bi odobravanje a ne osudu. Moj je stav da su svi dobrodošli, ali da poštuju naš način života i ponašanja. Inače bi mogli imati problem kao Francuska sa muslimanima, njihovim burkama i feredžama, i dr. da ne nabrajam.
Ruud je former prime minister a ne aktualni, pa i izjava ne nosi baš veliku težinu, mada je ona jasno formuliran stav kako se treba odnositi prema došljacima. Naime, prilikom posjeta (samo posjeta, a ne u svrhu trajnog nastanjivanja) velikoj većini muslimanskih zemalja morate se pridržavati njihovih zakona i običaja. Naglasak na morate. Dok oni kada dolaze u europske zemlje donose i svoje običaje i zahtjevaju da ih se pusti da ih provode. Hm.
mirovnjak
18.3.2013. 16:02
No moj gvardijane vratimo se mi temi iz naslova, a to nije Linić niti vlast u Zagrebu već zašto je g_đa Tomašić to došla reći baš u moju Slatinu.
To je nama Slatinčanima jasno kao dan, a to je dvojac sa kormilarom (Tole + Roki kormilar Jopa) doveo je Tomašić da to kaže, a možda joj to i napisali kako bi skrenuli pažnju sa jada i bijede u ovom gradu i njihovih izjava koji će o tom jadu i bijedi govoriti. Evo taksativno samo nekoliko primjera tog jada i bijede.
-Slatina najsiromašniji grad u najsiromašnijoj županiji preko 60% stanovnoka siromašno.
-Najveća nezaposlenost u državi preko 38%
- Najzaduženiji grad u državi preko 3 izvorna proračuna sa kamatama.
- manje od 500 zaposlenih u realnom sektoru.
-Kada su moja djeca išla u školu tada je bilo 8 razreda prvačića sa preko 30 učenika po odjeljenju, a moja unučad idu u 6 razreda sa manje od 20 prvašića po odjeljenju.

Evo i samo djela njihovih katastrofalnij izjava koje su ostale ne zamijećenje zahvaljujući Tomašićevoj;
- Gradonačelnik: Građani ovog grada osjetit će rezultate moga rada za 50 godina (tada nam neće trebati škole jer nećemo imati djece za njih znači nećemo imati ni grada ukoliko netko prije toga ne napravi zaokret)
Župan: Srce me boli kada vidim da ovaj dvojac rasprodaje imovinu Gaja (misli na stečajnog upravitelja koji radi samo ono što mu vijeće vjerovnika u stečaju nalaže)
-Jopa: Kada smo mi bili navlasti Gaj je radio.
( za samo 3 godine od prvog stečaja Jopa i društvo uspjeli zadužiti tvrtku za cca 100.000.000,00 miliona kuna i ponovo je poslati u stečaj)
mirovnjak
18.3.2013. 15:43
Gvardijane!
Na milodare se ne plaća porez pa nije čudno što ti pojma nemaš što je on i kako se obračunava i plaća.
On se kao i svaki porez obračunava jednom mjesečno na ukupni iznos usluge ili isporučene robe. Na kraju mjeseca to se zbroji i dobije se ukupan iznos PDV-a na tu osnovicu.
Što se plaća državi? Plaća se taj iznos umanjen za iznos PDV-a na ulazne troškove.
Razlika između izdanih i ulaznih računa je dodana vrijednost na koju se plaća do 2009 godine 22% od 2009-2012 23%, a od 01.01.2012 25% PDV-a. Prema tome za svatko tko je jedan mjesec u životu plaćao i obračunavao PDV-e zna da je PDV bio 23 % na osnovicu, a ona je za obračun ukupni prihod, za plaćanje dodana vrijednost. Pa za to se taj porez tako i zove i na tu dodanu vrijednost povećana je stopa za 2% 2012, a 1% 2009 godine.
No istog datuma 01.01.2012 je smanjena također za 2% stopa za zdrastveno osiguranje čija je osnovica bruto plaće znači nešto manja od dodane vrijednosti pa nisu u pravu ni oni koji kažu da je povećanje PDV-a u potpunosti kompenzirano ovom smanjenom stopom, ali je kompenzirano većim dijelom. Naime u tom iznosu dodane vrijednosti su osim bruto plaća dobit, razne članarine donacije i davanja koje su oslobođena PDV-a, pa oni ne mogu biti odbitne stavke. Osnovica za zdrastveno osiguranje su samo bruto plaće.
Po tvom računu moj gvardijane 1998 kada je Škegro uveo PDV ne bi se plaćalo ništa jer je prije uvođenja iznos obračunatog PDV-a bio nula a svaki postotak na osnovicu od nula kuna je nula kuna.
tolstoj2012
18.3.2013. 0:14
Ovo je već postalo jako napeto! Nekad su se naši šegrti tukli šakama po zabavama svake subote!
gvardijan
17.3.2013. 23:42
Mali ispravak. Toliko sam se naživcirao da sam pogriješio jedan broj. Postupak računanja postotnog povećanja PDV-a treba biti:

23:100=25:x
23x=2500 /:23
x=2500/23
x=8,7%
gvardijan
17.3.2013. 23:38
Ne razumije on matematiku, kao niti njihov ministar financija. Moram priznati da sam se dobro nasmijao kad sam vidio kako mi objašnjava da ne znam računati postotno uvećanje PDV-a.
23:100=23:x
23x=2500 /:23
x=2500/23

Dobije se postotno uvećanje za 8,7%. Za toliko je povećan PDV mulci jedni, za toliko su osiromašeni hrvatski građani povećanjem PDV-a. Kao da je to infinitezimalni račun.
slavujj
17.3.2013. 23:08
mirovnjak,griješite oko pdv računice
tu su gvardijan i stole u pravu,o tome sam i ja nekoliko puta već pisao,evo ovako vam to izgleda,
ako broj 23 povečate za 2 dobivate 25 ali ako 23 povečate za 2 % dobivate 23,46
znači da bi od 23 dobili 25 ,morate broj 23 povećati za preko 8% i to je istina,o tome sam govorio da mnogi ministri to ne shvaćaju kad govore da se proračun puni "više od očekivanog",pa oni su si povećanjem pdv omogućili povećanje prihoda za preko 8% ,te su upravo za toliko smanjili kupovnu moć građana,što izravno dovodi do smanjenja proizvodnje za toliko postotaka a time i povećanje nezaposlenosti,pa pogledajte da je i nezaposlenost porasla u tim postotcima,mislimda je to pogrešna odluka,pdv se mora smanjiti ali sve ,baš sve primorati na plaćanje poreznih obaveza,tu ne smije biti
popusta ni za koga,to su istinski neprijatelji ove zemlje i mora se najodlučnije sprečavati svaki pokušaj izbjegavanja plaćanja poreznih obveza
stole123
17.3.2013. 22:37
mirovnjak pa tvrtki koje si spomenuo ima takvih više i vlasnika koji su i u hdzeu a ima takvih koji si i u sdpeu, ali to nije mjerilo svatko se lijepi za neku stranku da bi nešto oprao, jedino oni mali sitni obrti nisu u stanju oprati novac pa nisu ni zanimljivi političarima opet ponavljam ni sdpeu ni hdzeu,
stole123
17.3.2013. 22:31
mirovnjak samo da dodam na tvoj komentar gvardijanu, hdze je postavio pušku i napunio a linić samo povlači okidač ja bih to tako definirao,
stole123
17.3.2013. 22:28
mirovnjak u vezi vozila zašto i policija nemože voziti aute starije, kako mi vozimo aute u prosjeku 15 godina stare zar policija nemože voziti starije aute, zar je potrebno u ovoj krizi trošiti i na to novac, isto i gvardijan može molitvenik koristiti i od par godina star, mislim da si me razumio što sam htio reći, ako je kriza treba svi da se tako i ponašamo, a ne luksuzirati pozdrav
stole123
17.3.2013. 22:24
nadakon nema stole nikakvu svoju računicu niti ikom podilazi,kako si napisao, a ti pročitaj što sam napisao, da je ova vlada otpustila 50 posto sa državnih jasala onih koji su po stranačkim linijama zaposleni, i kojima su izmišljena radna mjesta, nisam rekao da su ta radna mjesta izmislili sdpeovci, a da ti napišem par primjera u virovitici koji su ljudi zaposleni i na koja radna mjesta ti bi rekao da sam u pravu, a to ću ti reći uz onu kavu za koju još uvjek čekam, da sam tražio kod josipovića da popijemo kavu vjerovatno bih prije našao vremena nego ti , pozdrav
stole123
17.3.2013. 22:20
mirovnjak općenito sam mislio ako se povećava pdv a kad država odbija nije 25 posto nego 17 posto a ti sad izračunaj . kad plaćam pdv 25 posto a kad tražim povrat priznaje mi 17 posto ,
mirovnjak
17.3.2013. 22:18
Gvardijane!
Evo još jedno konkretno pitanje.
Je li znaš koliko je vozila od onih cca 1720 za policiju, redovna djelatnost, za vojsku redovna djelatnost, inspekcije redovna djelatnost i znaš li da je ta nabava za narednih 5 godina, da za 2013 je predviđeno ni 10% tih vozila.
Vidiš to vozilo policajcu, inspektoru, vojniku je kao tebi molitvenik. Možeš li ti raditi ili tvoj imenjak bez molitvenika.
nadakon
17.3.2013. 22:13
Pitam ja tebe gvardijane a gdje je lova šta su ovi tvoji pohapali..pusti ti remetinec..i te skupe procese po sudovima mi svi skupa skupo plaćamo..oni u zatvoru ali šta mi imamo od toga ako se pokradena lova neće vratiti..samo moralnu zadovoljštinu i ništa više..a mirovnjak pusti stoleta on samo uvijek nekome podilazi sada gvardijanu,prije bać jozi..on ima neku svoju računicu..a da je ova vlada otpustila 50% državnih službenika šta bi on htio a šta je zaista nemoguće onda bi rekao da ova vlada samo otpušta ljude..stole ima dvostruka mjerila ali to je odlika ljudi koji mijenjaju mišljenja i stranke..
mirovnjak
17.3.2013. 22:10
Gvardijane!
Je si li možda bio u Virovitici kada ste dragom Ivi kada vam je obećao gradnju pelješkog mosta skandirali 5 minuta IVO IVO i kada ste mu svi obećali "Kud Ivo tud i mi" Pa kada ćeteispuniti obećanje?
U 19:54:36 napisao si 26 davanja, ajde napiši koja ta davanja nisu plaćana dok se javno kralo?
Ajde molim te odgovori na jedan moj upit koji sam ti postavio u17:56.:17.
A da ti malo pomognem pročitaj spisak objavljen poreznih dužnika za vrijeme Šukera pa ćeš naći jednu tvrtku iz Županije koja je dužna samo između ostalih poreza, poreza na dobit više od 20.000.000,00 kuna znači da je isplatio više od 100.000.000,00 kn dobiti.
Ja poznam tu tvrtku, njenom vlasniku je to bila 7 tvrtka, nikad nijednog zaposlenog, od imovine samo jedno skladište služila za pranje novca, svi direktori te tvrtke zaposleni u drugim njegovim tvrtkama, ljudi bili sretni da negdje rade i svašta potpisivali.
Jedan od onih tvojih 200 Linićevih vodi i likvidaciju te tvrtke pa znam podatke poznam ga.
Vidiš moj gvardijane kako ti pišeš samo o posljedicama pa ako ima i među onih tvojih 26 nameta i neki novi, možda ne bi trebao biti da je na ovu dobit plaćen porez odnosno na pranje novca. Umjesto da je ovaj porez Šuker naplatio za toliko bi se manje zadužio.
Vidiš taj vlasnik je osnivao HDZ u ovoj županiji i 15 godina bio visoko u hijerarhiji tvoje stranke.
Tako moj gvardijane možemo o uzrocima, a posljedice su neminovnost.
Ako ti čovjeku propucaš srce smrt je samo posljedica a uzrok je metak u srcu.
Ovi tvoji su ispalili metak u srce ovog naroda, to je uzrok, a posljedica je ovo što imamo.
mirovnjak
17.3.2013. 21:49
Stole!
Ja čovjek tehničke struke starog kova pa uzmem jedno staro računalo zvano šiber pa od 25% PDV oduzmem stari 23% i dobijem 2%, pa ne vjerujem sam sebi pa uzmem digitron i opet 2, a po tebi je Gvardijen u pravu kada piše 17.03 u 20.07.03 PDV veći 8,3%.
Daj molim te napiši mi na čemu ti i gvardijan to računate?
stole123
17.3.2013. 21:35
činjenica je da ova vlada nije ništa bolja od hdzeove možda i gora, sve što je gvardijan napisao je istina, a što pišete da je linić povukao neke pogrešne poteze, ne možda nego sigurno, dug koji opravdano pišete koji je ostavio hdz, nemože se vratiti ako se ide na rasprodaju državne imovine, ako se ide na povećanje pdvea ako se uguše mala privreda i privreda ako su seljaci po ulicama sa blokadama, takvi potezi linićove vlade neizvlače zemlju iz krize nego je još više zakopavaju, koliko je obrta zatvoreno uvođenjem fiskalizacije, koliko će biti u 4 mjesecu zatvoreno i koliko u 7 mjesecu, ako mislite da se na taj način zemlju izvodi iz krize tu se varate, u samom startu zokijeve vlade sam pisao što treba uraditi, to nije napravljeno u početku sad je prekasno, jedino rešenje je rasteretiti državni proračun ili drugačije rečeno poslati ljude sa državnh jasli 50 posto na biro, kad pišem 50 posto to se odnosi na kojekakve agencije koje nismo ni čuli za njih, pa po školama 1 učenik 1 učiteljica i masa takvih stvari kojima su izmišljena radna mjesta da bi se netko iz obitelji političara zaposlio. prema tome ono što je napisao gvardijan ima pravo.
Sulejman veliki
17.3.2013. 21:21
Vi počistili smeće?
Pa nemate toliku metlu da počistite.
Ni mjesta u zatvorima za sve.
Pa to o čišćenju ste već jedanput govorili. Pašalić i Škegro su bili mila majka u odnosu na Sanadera, Polančeca, Kirina i Đakića.
gvardijan
17.3.2013. 21:14
Nisam ja neobjektivan, niti licimjeran - vi ste licimjerni i neobjektivni. Mi smo svoje smeće počistili i pospremili u Remetinac!!! Tako smo se mi obračunali sa lopovima i pljačkašima. Natjerali smo institucije da rade svoj posao i rješili se onih koji su mislili da mogu krasti i otimati od hrvatskog naroda. I sad vi mene nazivate licimjernim i neobjektivnim??? Što je kukuriku vlada napravila, da se rješi svog korova?? Umjesto da se rješi korova, oni ubojice i prevarante nagrađuju ministarskim mjestima!
Sulejman veliki
17.3.2013. 20:54
Nepravdam je, odakle ti to?
Kupnja takvog voznog parka nema nikakvog opravdanja ne samo danas u krizi i evo s ovog mjesta ih najoštrije osuđujem, ali ponavljam kad ti to činiš onda si neobjektivan i licemjeran.
gvardijan
17.3.2013. 20:46
@sulejmane i @nadakon, kako pravdate nabavku i obnavljanje voznog parka u vrijednosti 265,5 milijuna, i to u vrijeme dok narod nema niti za kruh? Jesu i to hdz-ovci naručili, a ovi jadnici moraju plaćati? To niste niti spomenuli u svojemu komentaru, jel tako?

Bugarski premijer Bojko Borisov, naredio je 2010. bugarskim ministrima, njihovim zamjenicima i šefovima agencija da se ne smiju voziti službenim limuzinama, nego gradskim metroom. Službenim vozilima su se mogli koristiti samo kada putuju izvan Sofije. Osim toga, šefovima agencija i visokim činovnicima ukinuo je službene vozače, a nekima i tajnice. U samo godinu dana od smanjenja transportnih troškova uspjeli su uštedjeti 50 milijuna eura. Što je Milanovićeva vlada napravila??

Koja je svrha nabavke privatnog zrakoplova Agenciji za civilno zrakoplovstvo? Za zrakoplov se navodno treba izdvojiti oko osam milijuna eura, odnosno 64 milijuna kuna. Znate li da je vlada zbog nabavke tog fantomskog zrakoplova izradila Studiju izvedivosti, koja je koštala 68 tisuća kuna bez PDV-a? Tko je radio Studiju izvedivosti? Tko je pospremio 10.000 eura u džep, bez obzira hoće li uopće kupiti taj zrakoplov?

Mogao bih ja ovako do sutra ujutru nabrajati sve gluposti SDP-a i njihovih koalicijskih partnera. Čak mislim da bih mogao o tomu napisati knjigu i dati joj naslov "Kukuriku Vlada - nevjerojatna priča o tomu kako smo usrali motku".
zagreb
17.3.2013. 20:32
gvardijan -ne brinite se ,iskusili smo sposobnost jednih i drugih , zapravo nesposobnost i lopovluk , vrijeme je za promjene za neku novu opciju.Imali ste prilike i lijevi idesni da se pokažete i ništa od Vaše sposobnosti.Sve što ste znali i imjeli pokazali ste i sve uništili.
nadakon
17.3.2013. 20:25
Gvardijane ja nikome ne nanosim štetu ako govorim istinu a pogotovo ne nekoj stranci u kojoj nisam bio i nikad neću biti..pitam tebe jel si i ti tako stranački slobodan kao ja..sigurno nisi ili možeš samo lagati da nisi..sve su opljačkali i opustošili do temelja a ovo sve šta ti navodiš je posljedica te pljačke..dokazano je da je iz hrvatske izvučeno 15 MILIJARDI dolara..to su opljačkali tvoji koje štitiš..nemoj sada reći da nisu..ovo sve šta se rade rezovi i red u sve državne institucije normalno je da je bolno ali konačno je došao kraj tvojima i njihovoj tiraniji i ne ponovilo se nikad više..ostat ćete upamćeni samo po velikom zlu šta ste napravili ovom napaćenom narodu..žao mi je samo šta ova vlast nema snage ili želje da sve tvoje lopine zatvori i da vrate lovu šta su pokrali..
Sulejman veliki
17.3.2013. 20:23
Svaka polemika s gvardijanom je bezpredmetna.
Poput onih čini nickname nosi manipulra činjenicama jer zna da je narod stado, a glasači ovce.
Nije ova Vlada sjajna, povukla je loše i nerazumne poteze, pojedinci se ponašaju kao da su članovi prethodne Vlade, ali, kvragu, HDZ-ovci, gvardijai i njihovi pomagači su zadnji koji bilo što mogu prigovoriti. Imaju biti kuš i sakriti se u mišju rupu ropotarnice povijesti.
Sve ovo što je gvardijan nabrojao je točno, ali je nužno kako bi nas izbavili iz govana u koja su nas do grla ugurale hadezove vlasti.
Oprostite na ovo "govana"! Riječnik je možda neprikladan za gvardijanove uši, ali ja se ne mogu drugačije izraziti jer to odgovara opisu onoga s čim su svoj narod gađali Sanader i njegovi poslušnici.
Možda bi tu riječ zamijenio nekim eufemizmom, ali vidim da gvardaijanu nabijenje na kurac ne smeta jer ne samo da nije osudio onog primitivca nega ga je, ako se ne varam i branio.
gvardijan
17.3.2013. 20:10
U Mokrice Slovenska delegacija stigla sa 2 ( DVIJE ) limuzine, a naš sekretar Milanović i njegova potrkala sa čak 9 ( DEVET ) luksuznih strojeva. Neka se vidi raskoš,ionako to sirotinja plaća.

Tko se sjeća da smo 2011-u završili 2. i 3. kvartal u plusu??!! a 4. kvartal na pozitivnoj nuli...

...nakon samo 15 mjeseci vlasti pravDA-e i pravednosti nalazimo se u smeću!!!
gvardijan
17.3.2013. 20:07
...
-20% skuplja struja
-30% skuplji plin
-8,3% veći PDV
-8% inflacije
-5% manje plaće
-400 000 nezaposlenih
-10% pad proizvodnje
-10% skuplji benzin

....a partijska vlada obnavlja vozni park za 265,5 milijuna NAŠIH Kuna

...i sve to u samo 15 mjeseci

...pa vi glasajte za sdp

Da, sram me je i stid...... što mojom državom upravljaju takvi!!
gvardijan
17.3.2013. 19:54
@nadakon, ja sam iznio argumente, koje ne moram posebno obrazlagati, oni su jasni kao dan. Većina nas je na vlastitoj koži osjetila povišenje PDV-a, struje, plina, Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi omogućava bogaćenje odabranih - jasno kao dan.

Ono što ste vi iznijeli je jedno veliko ništa. To je jasno svakom čitatelju ovoga portala. Zato vam je pametnije da možda ništa niti ne komentirate, manju štetu ćete nanijeti svojoj stranci.

Ova Vlada guli poduzetnicima kožu. Jedan poduzetnik plaća cca 240 različitih parafiskalnih nameta, od čega u državni proračun dolazi oko 12,5 milijardi kuna godišnje. Pa što sve danas poduzetnici plaćaju???

- PDV od 25 %
- Trošarinu od 5 %
- Porez na dobit od 20 %
- 12% poreza po odbitku
- x% prireza
- članarinu HGK
- članarinu HOK
- HRT pretplatu
- Trošak sanitarne,
- ZAMP,
- Atest za buku, ventilaciju, itd.
- Porez na tvrtku
- Članarinu turističkoj zajednici
- Spomeničku rentu
- Doprinos za javne ovlasti
- Zaštitu na radu
- Trošak uvođenja fiskalne blagajne
- Vodnu naknadu
- Agenciju za elektroničke medije
- Plaću radniku sa svim doprinosima
- Trošak struje i vode
- Najamninu za prostor
- Trošak servisne službe

Je li ovo normalno?? Ja navodim argumente, a vi branite svoje nesposobnjakoviće iz Vlade, tako što pljujete po meni, pljujete po bivšoj vlasti i pljujete po oporbi.... bez ijednog, jedinog argumenta, koji bi išao vama u prilog. Vi se ograđujete od svega. Ali neka, samo se vi ograđujte.... ponestat će vam materijala za ogradu. Vidjet ćete to već na lokalnim izborima. HDZ-ova vlada nije dovela građane i državu na rub gladi. To je učinila u zadnjih godinu dana Kukuriku-vlada na čelu sa Zoranom Milanovićem.
nadakon
17.3.2013. 18:26
Daj molim te gvardijane pa zar ti to namjerno lažeš ili si tako glup ili se praviš glup..dobro ti znaš za koga sam ti ja napisao da ih braniš i to naočigled..sad ti nama spominješ fine,ovrhe,linića samo da zamagliš onu bit šta bivše lopove i pljačkaše braniš..sve ove neprilike šta nas danas zahvaćaju su posljedica tvojih drugova šta ih štitiš..i ti to znaš dobro i svi to znaju da je tako i zato te može biti sram šta štitiš tu bandu..a ti meni možeš sad napisati šta hoćeš zabolime za to jer znam da sam ti rekao istinu..sram te bilo..
fitilj
17.3.2013. 18:01
Ruži Tomašić se neće ništa dogoditi, kao što se nije ništa dogodilo ni Jopi za njegov govor mržnje na Mini saboru KRADEZE-a uoči parlamentarnih izbora 2011., jer ih štiti imunitet saborskog zastupnika.

Ništa se neće dogoditi ni predsjedniku SDP-a i aktualnom predsjedniku vlade koji je svojom nepromišljenom izjavom Domovinski rat proglasio građanskim ratom, čime je jasno dokazao da nije osoba koja je sposobna braniti hrvatske nacionalne interese, i da ima i trunke časti morao bi zbog te izjave, pa makar ona bila i lapsus lingue dati neopozivu ostavku na mjesto predsjednika vlade!
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81591-za-milanovica-se-u-hrvatskoj-vodio-gradanski-rat-a-ne-srpska-agresija.html
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81602-usprkos-video-dokazu-vlada-tvrdi-milanovic-zna-da-je-hrvatska-bila-zrtva-agresije.html

Manje je važno što je Zoki pri tome pokazao totalno nepoznavanje Finske povijesti rekavši da Finska nikada nije imala građanski rat, što nije istina. www.index.hr/vijesti/clanak/premijer-ne-zna-sto-govori-finska-je-imala-gradjanski-rat-i-to-prilicno-krvav/667925.aspx
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/81622-milanovic-ocito-ne-zna-povijest-za-razliku-od-hrvatske-finska-je-imala-gradanski-rat.html
mirovnjak
17.3.2013. 17:55
Gvardijane!
Tko je zadužio ovu državu i unuci će morati vraćati te dugove, a odakle nego većim prihodima iz proračuna, a odakle se puni proraču nego iz poreza. Sve je to posljedica pljačkaške politike, politike kupovanja glasova i socijalnog mira, a sada to došlo na naplatu, mora se vraćati.
Vidiš moj Gvardijane sudjelovao sam u drugoj polovici 90-tih u obnovi gdje je donešen zakon o prednosti braniteljskih tvrtki pri dobivanju poslova, koji su neki debelo zloupotrijebili.
Neću javno pisati ime, ali znam muža od jedne Hrvatske ratne herojine koji je imao takvu tvrtku bez ijednog zaposlenih dobivao je 300 - 500 obiteljskih kuća godišnje uzimao kooperante kojima je uzimao i do 30% cijene i to nije sve nije ih uredno plaćao pa je na kraju likvidirao firmu i masa malih tvrtki otišla je u likvidaciju, a radnici bez plaće.
Ostavi poruku pa ću ti reći ime te Herojine u 4 oka.
Osim toga, ti pišeš o posljedicama, a ne o uzrocima.
Osnivati tvrtke pa ih prezaduživati, ostavljati ih takve pa osnivati nove i preko njih prati novce i na njih prebacivati imovinu, a vjerovnike slati u likvidaciju i ostajati državi dugove od 10-tke miliona je omogućila HDZ-ova vlast.
Ovaj zakon je kao posljedica bio neminovan, da bi se saniralo što se sanirati da upravo u takvim tvrtkama.
Iz naše županije ću ti dati podatke 20-tak takvih tvrtki samo ostavi adresu gdje se možemo nać pa provjeri.
Znači zakon je samo posljedica HDZ-ovih krađa i prevara.
siniša prpić
17.3.2013. 17:43
@Loco, samo na ovom portalu vas ima dovoljno da na predstojećim izborima uđete u Vtc. vlast.
Možda i županijsku.
Loco
17.3.2013. 17:03
@gvardijan,slažem se nameti su takvi da stvarno izgledaju pljačkaški. No, ipak da se malo zapitamo koja vlada ili vlade su nas do ovog dovele. Kad je dr. Ivo i njegova svita trpao u svoje đepove i blagajnu HDZ-a nije bilo ovakovih nameta ni sličnih tekstova, jer su svi stručnjaci koji su upozoravali bili u"krivu". Sad kad je netko (Linić ) uveo nepopularne mjere koje su davno bile potrebne,ali slažem se ne u ovakvom obliku , sada ne valja ova vlada. U situaciji u kojoj se sada nalazimo ni dragi Bog , bojim se teško može pomoći. Ma ljudi moji ne postoji vlada kojom ćemo mi biti zadovoljni. Danas joj damo povjerenje,sutra po njoj pljujemo. Sutra je neki novi lik super, oporba (do jučer vlada ) je najednom super, sposobna i sve zna. Pa do kada tako ? U jedno sam siguran,za vrijeme moga vijeka će nažalost biti tako. Sve ovo što čitamo na portalima ,gledamo u medijima dugo će još biti samo floskule. Malo je gazda koji su u praznoj kući bez ne popularnih mjera uspjeli napraviti čudo. Neki su nas vodili u izolaciju,neki su krali, ovi su nesposobni. Hoće li se konačno ukazati oni koji će nas konačno izbaviti od zla i spasiti?
Sulejman veliki
17.3.2013. 16:33
Tko su lopovi i pljačkaši naroda i Hrvatske ne vide debele guske kojima tati vrat mažu, 50 posto vucibatina u državnim i javnim službama, lažni branitelji, dojučerašnji čobani današnji menadžeri, 200 tuđmanovih obitelji, Zdravko Mamić i gvardijani sa svojom svitom....
gvardijan
17.3.2013. 14:48
@nadakon, nemojte mi molim Vas govoriti da branim pljačkaše i lopove. Tko su to lopovi i pljačkaši našeg naroda?

Znate li Vi da je FINA je zbog ovrha u zadnjih godinu dana blokirala račune čak 242.192 građana. Velik dio ovrha nastaje zbog dugovanja za režije, a od ovrha najviše profitiraju odvjetnički uredi čije naknade višestruko prelaze iznos duga. Tko je poskupio struju, plin, gorivo, PDV i ostale režije i naknade? Tko uvodi dodatne poreze, tko to želi moju kuću staviti pod stalnu hipoteku tako što će mi uvesti porez na nekretnine?

Tko je donio Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, koji je stupio na snagu 1. listopada 2012.?? Znate li da je taj zakon donešen s namjerom da bi se revizorskim je tvrtkama u Hrvatskoj omogućilo brzo bogaćenje. Njih tek dvjestotinjak, koliko ih je registrirano pri Hrvatskoj revizorskoj komori, raspodijeliti će posao vođenja predstečajne nagodbe za ukupno 55.000 tvrtki koje su prije donošenja samog zakona stekle uvjete za to. Tako je svega jednim potezom Linićevog pera, revizorskim kućama predan posao od kojeg će luksuzno živjeti godinama. Mogli bismo ih nazvati "Linićevih 200".

Stoga, pokrijte se po glavi i ne govorite mi o pljačkašima hrvatskog naroda! Tolike poreze, harače i namete nismo plaćali još od vrema dok je Turčin harao ovim krajevima! Kukuriku Vlada je glavni krvnik našeg naroda i zato je vrijeme da ode. Prijevremeni izbori nisu više špekulacija nego nužnost za opstanak!!

Vjerujte mi da mi niti na kraj pameti nije braniti te lopove i pljačkaše!!

guru
17.3.2013. 13:49
Dobrom poznavaocu političkih prilika u Virovitici i ova slika nešto govori. Naš gradonačelnik ne zauzima centralno mjesto kao što bi inače. Iako su u Slatini u nekim drugim prilikama Kiro bi zauzimao mjesto uz Jopu.
Mikeš09
17.3.2013. 9:34
Jel to suljo koji kajka i sluša cajke...morti...
nadakon
17.3.2013. 9:27
Gvardijane ne zanima me tvoje nick nego me zanima tvoje pisanje a to je da braniš lopove,pljačkaše,velike domoljube i sve one koji su opljačkali hrvatsku..želio bi da u hrvatskoj i dalje vlada bezzakonje i korupcija jer je onda lakše vladati i tvojim bivšim miljenicima i crkvi..ali to je tvoje demokratsko pravo da tako razmišljaš..
Sulejman veliki
17.3.2013. 7:04
Pa ja nisam ni mislio da razgovaram s pravim gvardijanom.
Baš si se umislio, mora da ti je to tiha patnja, neostvarena želja, bolesna ambicija.
Ti si gvardijan, ja sulejman - svatko ima svoj nickname - pa toliko smo valjda pismeni.
Mogao bih to dociranje shaviti kao uredu, ali onda bih bio kao ti.
Ja sam se samo htio našalati povezujući tvoj nickname i temu.
Sabro sam se, gvardijane. JOš jednom pročitao članak i sve komentare i ne vidik kaj nije dobro, kaj se ljutiš?
gvardijan
17.3.2013. 3:46
@Sulejmane i @nadakon!!! gvardijan je samo moj nickname!!! Mislim da nije potrebno uopće komentirati vašu pamet što se tiče toga... Ako si netko stavi nickname Elvis the King, zar ćete vas dvojica pomisliti da vam se javio pokojni Elvis Presley? Ako se netko prestavi kao Djed Božićnjak, zar ćete mu pisati božićne želje???!!! WTF?

Pa ja sam mislio da raspravljam ovdje sa ozbiljnim ljudima, a ono ispada da ovdje komentiraju tinejdžeri iz osnovne škole.

Posljednji put ponavljam: Ja nisam gvardijan u smislu poglavara franjevačkog samostana, nego je to samo moj nickname, odnosno korisničko ime.... Izabrao sam ga prema filmu "the guardian" iz 1990.

Što reći o vama dvojici... Ne želim nikoga vrijeđati, ali dajte se saberite.
nadakon
16.3.2013. 23:45
Što se tiče mene nemoram niti pročitati gvardijanove komentare već točno znam šta će napisati..šta da mislim o njemu kad brani lopove,pljačkaše,nacionaliste..promašio čovjek profesiju bolje bi mu bilo da je odvjetnik..evo recimo mamićev..okupio čovjek cijeli bataljon odvjetnika neka se vidi raskoš..a veže ih i veliko domoljublje i crkva..šta ćeš bolje..a i ti se ovdje stole kao sa svima slažeš..ma daj molim te imaj malo hrabrosti i nemoj biti kao p....ca i otvoreno reci svoje mišljenje svakome u lice sa kim se ne slažeš..ti bi htio biti i j...n i pošten..prijatelju nemaš svoj stav..ti bi se svima htio dopasti a znaš i sam da to nije moguće..pozz.
stole123
16.3.2013. 23:11
nadakon pa gvardijan je samo napisao kakvu je izjavu dao australski predsjednik, i po mom mišljenju potpuno ok. izjava. pročitaj prije negoli daš komentar.
nadakon
16.3.2013. 22:26
E moj gvardijane kako samo braneći tu nekakvu ružu koja je došla iz kanade i tko zna šta je tamo radila a da je htjela raditi tamo bi i ostala ispoljuješ svoje nacionalističke porive..sramotno je iako ništa čudno od tebe da braniš takve kao šta je ona..jel je i to crkveni nauk..
istina2
16.3.2013. 21:59
Srećom pa dotična nije u stanju ni fakultet završiti ,a kamoli pisati ustavni zakon RH pa nema straha od ovakvih poruka...
crni
16.3.2013. 21:49
O gospodarstvu nemate baš šta reći a pošto su ljudi stoka sitnog zuba, što bi rekao jedan veliki kreator politike gospodarskog kolapsa , možete im prodavati takvu retoriku.
općinaSlatina
16.3.2013. 20:40
c/p
"Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskog naroda i država pripadnika autohtonih nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Mađara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN i zemalja slobodnoga svijeta."

Riječ dvije iz jedne knjige za veliku gospodu i gospođe tzv domoljube..
Sulejman veliki
16.3.2013. 20:32
Samo sam čekao da se javiš.
Gvardijane, bolje gledaj i slušaj papu Franju nego što nam ovdje pametuješ i prodaješ nacionalističku demagogiju.
Kako god mediji ocijenili Kevinov govor on je sramotan.
I ne može se nikako primijeniti na ovdašnje prilije.
gvardijan
16.3.2013. 20:01
Prije nego što saspete drvlje i kamenje na gđu. Ružu Tomašić, nije naodmet pogledati kako o došljacima i onima koji ne prihvaćaju kulturu primateljice govori aktualni austrijski premijer Kevin Ruud. Mislim da gđa Tomašić dijeli slično mišljenje. Inače, većina svjetskih medija nije dala govoru australskog premijera neku osobitu pozornost, niti je se oko toga digla velika prašina. Njegov govor je uglavnom komentiran kao DOMOLJUBNI govor. Da ne bi bilo zabune, neću interpretirati ništa, nego prenosim DIO govora australskog premijera kao citat od 19.9.2012.- pa usporedite sa retorikom gđe Tomašić.

(...)

“Emigranti, a ne Australci, trebaju se prilagoditi. I to je to, bilo da vam odgovara ili ne. Sit sam toga da se ova nacija zabrinjava da nismo možda uvrijedili neke individue ili njihovu kulturu." (....)

"Ovo je naša domovina, naša zemlja i naš stil života i dopustit ćemo i vama da u svemu tome uživate. Ali, prije svega, ukoliko se ne prestanete žaliti, protestirati i užasavati našom zastavom, našom čašću, našom kršćanskom vjerom, našim načinom života, srdačno vam preporučujem da iskoristite drugu veliku slobodu koju imaju australci, sloboda da napustite našu zemlju." (...)

Loco
16.3.2013. 19:05
Definitivno je ovo što se gospođi Tomašić desilo,
u VPŽ glede izjava, prelazna bolest od svih ovih "naših" aktera koji se kako čujem, izražavaju "svjetski".


Još iz kategorije Blog urednikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.