Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Ni u krizi ne ukidaju naknade za novorođene

  Marija Lovrenc/VLM           09.11.2010.         1683 pogleda
Ni u krizi ne ukidaju naknade za novorođene

- Kad smo od grada dobili 1000 kuna za našeg mališana, bili smo presretni. Bio je to mali znak da netko mari i za najmanje. Novac smo iskoristili za pelene, novi kompletić i benkice. Hvala gradu jer je prepoznao potrebe majki i na ovaj način nam pomogao - kaže jedna od mama koje su ove godine dobile po 1000 kuna pomoći za novorođenčad iz virovitičkoga gradskog proračuna. Prošle je godine iz gradskog proračuna izdvojeno 200.000 kuna, a novac su dobile majke koje imaju prebivalište na području grada, i to za svako novorođeno dijete.

Na svoje najmanje nisu zaboravile ni općine i drugi gradovi, u kojima ističu da je briga o najmlađim stanovnicima prioritet koji neće biti isključen iz proračuna za sljedeću godinu.

- Taj je novac pomoć roditeljima za osnovno, stoga nema govora o ukidanju te stavke, ma kako teško bilo i kako se teško punio proračun - kaže Zlata Šljivac, načelnica Općine Suhopolje, koja će do kraja 2010. isplatiti 55.000 kuna za te potrebe, a da imaju više - kaže načelnica Šljivac, isplatili bi i 2000 po novorođenčetu, dvostruko više nego što daju sada.

Ovisno o mogućnostima, na području Virovitičko-podravske županije, u kojoj je ove godine rođeno oko 840 djece, općine i gradovi izdvajaju između 700 i tisuću kuna po svakome novorođenom djetetu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
11.11.2010. 17:02
Mislim da kriteriji nisu u redu jer mislim da 1.000 kuna po obitelji za jedno dijete nebi opteretilo proračun a nešto bi pomogao obitelji, To je kap u moru potreba za dijete ali i obveza svih nas da vodimo brigu o djeci . Ulaganje na ovaj način je najmanje upitno!
Garavuša
10.11.2010. 7:15
.. to mi nikako nije bilo jasno... zbog ČEGA bi se roditelji novorođenčadi darivala na taj nači? pa jel rađaš djete zbog sebe ili?
a što je sa onom jadnom djecom koju roditelji napuste? te novce sigurno stave u banku na njihovo ime pa kad budu punoljetni podignu??


a oni jadni starčići koji su cijeli život radili ne mogu dobiti ništa.... omg...


Još iz kategorije Virovitica