Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Poljoprivreda

Nezavisni hrvatski seljaci traže oprost dugova zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta

        02.11.2009.         1952 pogleda
Nezavisni hrvatski seljaci traže oprost dugova zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta

Nezavisni hrvatski seljaci zatražili danas su u Virovitici od županijskih, gradskih i općinskih vlasti te od Vlade Republike Hrvatske da poljoprivrednicima oproste dugove na ime zakupa poljoprivrednog zemljišta jer ga nisu u stanju podmiriti. Prema riječima predsjednika Udruge Mate Mlinarića, seljaci i obiteljska poljoprivredna gospodarstva ovih su dana dobili obavijesti da moraju platiti zakup poljoprivrednog zemljišta, a ako to ne učine prijeti im ovrhe. «Gotovo 90 posto seljaka nije bilo u mogućnosti podmiriti te dugove jer nisu poslovali pozitivno. Podbacili su uljana repica, soja, pšenica i kukuruz pa poljoprivrednici nemaju novaca ni za podmiriti socijalno i zdravstveno osiguranje. Taj je novac namijenjen uređenju poljoprivrednog zemljišta, odnosno za uređenje poljskih pusteva pa ako poljoprivrednici ne plate države neće propasti», rekao je Mlinarić dodavši kako su se ta sredstva u mnogim općinama i gardovima trošila za velike plaće načelnika i gradonačelnika.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tyson
5.11.2009. 12:37
vlada ive sanadera i jadranke kosor vam je sve dala a sada jadikujete umjesto da im zahvalite, za vrijeme komunizma niste imali nista a sada ste sve dobili.
zenga2008
4.11.2009. 14:19
Stvarno smo mi čudni ljudi..s jedne strane seljaci kukaju da nikad nisu više izgubili u proizvodnji, da se više neće baviti poljoprivredom, da ih je pokrao ovaj ili onaj ministar, otkupljivač itd.. a s druge strane na natječajima za poljoprivredno zemljište vlada otimačina, potukoše se ljudi za svaki hektar bilo kakve zemlje, pa makar i obične pjeskulje...tko je tu lud??? Što bi bilo kad poticaji ne bi išli po hektaru već po kg prednog polj. proizvoda..?
Izgleda da oavko svim odgovara..i seljacima jer je tako lakše prevariti državu za opravdati poticaj, i poljoprivrednim inspektorima koji " ne stignu sve kontrolirati" a usput im se to mozda i isplati..i načelnicima općina jer su jako bitni u podjeli zemlje..a kukati blokirati ceste se u ovoj našoj državici uvijek isplatilo...
CRNAC
4.11.2009. 14:00
e da je dobit 1000€ po ha ja bi bio bogat čovjek , zašto onda se ti ne baviš poljoprivredom kad je to easy money ,
SELJAK SVIH SEL
3.11.2009. 19:57
Emopj gospodine Mlinariču sada napadate Opčine da oproste dug seljacima a kad je bio sa ministrima na pregovorima nije se udostoio da traži od proizvođaća umjetnog gnojiva sejmina te otrova oni zarađuju na seljacima i trgovci njih treba sa maržama stisnut a ne Opčine vidi da NEZAVISNI SELJACI nespominju duhan a PIPIČ traži da ga duhanci podrže kako da ga podrže kad ni d od duhana nespominje u svojim komentarima
cuccurin
3.11.2009. 19:36
Problemi u Poljoprivredi!!!!!! Nema a trebalo bi biti: Plan Potreba Poljoprivrednih Proizvodnja u RH, kvalitetni Poljoprivredni Projekti, skresati prste lobijima koji nekontrolirano uvoze Poljoprivredne Proizvode, korektna kontrola Poljoprivrednih Proizvođača ( pod uvjetom da im se u nacionalnoj strategiji Poljoprivredne Proizvodnje osiguraju kvalitativno i cjenovno dostupni Repromaterijali ). Represivne mjere ne daju rezultat jer se njima samo pogoduje malom broju velikih Poljoprivrednih Proizvođača ( koji su više trgovci ) a ne većini kojima je Poljoprivredna Proizvodnja isključivo egzistencijalno pitanje. Eto....
SAŠA
3.11.2009. 19:18
samo jadikujete gnojivo sjeme zaštita , kažete koliko ste imali elem. nepogode i koliko plačeno a kada gledamo poljoprivredne emisije rezultati su izvaredni i po kalkulacijam ispada da ste prošle godine na pšenici po hektaru imali dobit od tisuču eura , a uloženi rad po istom je 15 sati ako niste zadovoljni sa time odite radit kod Romiča Bambe Šimare ili idite u politiku hahaha
xxll
3.11.2009. 10:19
KAKO DA "POŠTENI" POLJOPRIVREDNICI OPSTAJU AKO ZNAMO ČINJENICU DA JE CIJENA NEKIH POLJ. PROIZVODA PALA I ZA 50%, A S DRUGE STRANE REPROMETRIJAL "SKOČIO" ZA 100 %?????

DIVLJANJE CIJENA SIROVINA NA SVJETSKOM TRŽIŠTU
Petrokemija d. d. ugovorila je isporuku sirovina za proizvodnju mineralnih gnojiva za treće tromjesečje 2008. godine, no njihove cijene na svjetskom tržištu nastavljaju neviđeni rast koji se više ne mjeri u postocima, nego množenjem koeficijentima od 3 do 11 PUTA. Takav rast cijena sirovina nije ZABILJEŽEN u 40 GODINA proizvodnje mineralnih gnojiva u Kutini, i u našim ULAZNIM troškovima on poprima obilježje HIPERINFLACIJE.

Prodajne cijene mineralnih gnojiva prisiljeni smo na domaćem tržištu povećati u prosjeku za 39, 8 posto, i to: Ureu 15 posto, KAN 12 posto i NPK prosječno 48 posto.
ZAŠTO DRŽAVA UMJESTO RUKOMETNIH DVORANE (SAMO JEDNE) NIJE SAGRADILA SKLADIŠTE PLINA I NIJE GA PUNILA LJETI KADA JE CIJENA PLINA NISKA. TO BI SMANJILO CIJENU UMJETNOG GNOJIVA, A I POMOGLO BI GOSPODARSTVU????

MI SMO JEDINA ZEMLJA KOJA TAKO NE RADI????
CRNAC
3.11.2009. 9:36
čak i u srbiji novac od zakupa ide za uređivanje puteva i kanala , ali kod nas nisu navezli ni lopatu kamena na put , zadnji put je to radila JNA prije rata ,

a to što seljaci voze skupe traktore ,ok tu ima pretjerivanja , ali sa druge strane kod nas nema za kupiti jeftinog traktora jr trgovci deru ogromne marže . ti što voze đipove može ih se nabrojati na prste . prošle godine zbog elementarne nepogode ja sam imao šteu od oko 200000 kn a bilo mi je isplačeno 5500 kn tak da ti ta priča ne drži vodu , ja mislim da imamo robu za konkurenciju samo nas uništavaju ljudi preko kojih smo primorani izvoziti (todorić i kompanija)
SAŠA
2.11.2009. 22:04
> sva ta silna sirotinja vozi strojeve za par sto tisuča kuna , dobre đipove koriste svake godine elementarne nepogode u svoju dobrobit .
Pljuju po državi , ako njim se taj poso ne isplati zašto se toliko otimaju za zemlju .Smatram da im treba takve gluposti izbit iz glave i neka na tržište izlaze sa konkurencijom pa makar i iz uvoza
zzzz
2.11.2009. 21:54
NEKA IDU KOD PANKRETIĆA, PARDON ČOBANKOVIĆA DA IM POMOGNE.


Još iz kategorije Poljoprivreda