Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

Nezavisni hrvatski seljaci pozvali na blokadu mljekara


  Poljoprivreda           21.02.2009.         1445 pogleda
Nezavisni hrvatski  seljaci pozvali na blokadu mljekara

VIROVITICA - Udruga Nezavisni hrvatski seljaci na današnjoj je konferenciji za novinare održanoj u Virovitici osudila jučerašnju odluku hrvatskih mljekara o snižavanju otkupne cijene mlijeka za deset posto. «Riječ je o jednostranoj, nepromišljeno i bezobraznoj odluci mliječne industrije. Tražimo da hitno preispitaju opravdanost snižavanja otkupne cijene mlijeka i da pozovu kooperante na razgovor. Ukoliko to ne učine pozvat ćemo sve seljačke i mljekarske udruge na prosvjede u kojima ćemo blokirati sve hrvatske mljekare», rekao je predsjendik Udruge Nezavisni hrvatski seljaci Mato Mlinarić.

Snižavanje otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka od 1. ožujka jučer je najavilo Gospodarsko interesno udruženja Croatiastočar.  Objasnili su da je potrebno pristupiti modelu tržišnog formiranja cijene svježeg sirovog mlijeka uvažavajući pritom kretanja cijena svježeg sirovog mlijeka u zemljama okruženja i EU kako bi domaća mliječna industrija mogla biti konkurentna i nastaviti ulaganja u razvoj i povećanje proizvodnje.

U Nezavisnim hrvatskim seljacima smatraju da će bi snižavanje otkupne cijene mlijeka moglo uništiti domaću proizvodnju i otvoriti vrata još većem uvozu. «Najviše nas čudi uvoz velike količine mlijeka iz Bosne i Hercegovine i nagli razvoj mljekarstva u toj susjednoj zemlji. Oni su u godini dana učinili više za napredak mljekarstva nego Hrvatska u deset godina,  a znamo da u Bosni i Hercegovini ne prostiji nezavisni laboratorij za kontrolu kakvoće mlijeka. Zato pozivamo sve potrošače da prije nego što kupe uvozno mlijeko preispitaju svoju savjest, kako prema vlastitom zdravlju  tako i prema državi», rekao je Mlinarić.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

kojot3
22.2.2009. 18:21
Mato , Mato lako je preispitati savjest ako nisi gladan, ali ako je mlijeko jeftinije za kunu j... savjest. Gdje je savjest onima koji tebi snižavaju cijenu i koji uvoze ne štiteći Vas proizvođače, a sebi uzimaju pinku za svaku transakciju.
zagi
22.2.2009. 17:32
EVO RECEPTA ZA SELJAKE KAKO DA DOĐU DO SVOJIH PRAVA.
» Hrvatska » Magaš: Fond hrvatskih branitelja nije ničija `kasica-prasica`
branitelji protiv države
Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba i zagrebačka Hvidra na današnjoj su konferenciji za novinare najavili kako će Sudu za ljudska prava u Strasbourgu podnijeti tužbu protiv Republike Hrvatske zbog, kako navode, sustavnog onemogućavanja da branitelji preuzmu upravljanje svojom imovinom, odnosno Fondom hrvatskih branitelja...
Izrazio je i sumnju da je netko sredstva iz Fonda "naprosto posudio na neko vrijeme". Branitelji žele spriječiti da bilo tko Fond hrvatskih branitelja doživljava kao "kasicu-prasicu iz koje će posuđivati kada mu treba, a vraćati ako i kada bude mogao", rekao je Magaš.Po riječima člana Savjeta Hvidre Josipa Jurčevića, radi se o najvećoj pljački u Hrvatskoj, s obzirom na to da je u Fondu, kazao je, bilo više od četiri milijarde kuna, a taj je iznos srezan gotovo za polovicu.Branitelji su optužili Vladu za uzimanje "1,4 milijardi kuna koje je Fond branitelja dobio prodajom Ine" budući da, kažu, tog novca nema na računu Fonda, a branitelji ne znaju gdje je završio. (H)
22.2.2009 16:17
zagi
22.2.2009. 8:43
EKONOMIJA Fiskalna politika mora postati restriktivnija kako bi se obuzdalo inozemno zaduživanje, slažu se ekonomski analitičari

I turizam kriv za rast vanjskog duga
Hrvatski vanjski dug je velik, i to nije tajna. Iznosi 37, 3 milijarde eura odnosno 90 posto bruto domaćeg proizvoda ili pojednostavljeno prikazano - svaki hrvatski građanin duguje 6700 eura, dok istodobno uspijeva zaraditi 6900 eura. ....
Hvalimo se uspjesima turizma, no pojačani uvoz koji je upravo u tom segmentu prisutan, zapravo povećava vanjski dug - objašnjava Babić. Gdje bi nam bio kraj da je u turizam uključena i domaća poljoprivreda? S druge strane, nitko ne zna, niti će ikada doznati, koliko novca godišnje prolazi kroz prste zbog sive ekonomije - prije svega iznajmljivanja apartmana i zapošljavanja na crno. Takvim će se iznajmljivačima teško ući u trag, mnogo teže nego u objekte u stranom vlasništvu. I to je jedna od posljedica dugogodišnje državne inertnosti prema problemu iznajmljivanja na crno.

E TO JE PROBLEM OVE VLADE ALI SLAVONIJE I BARANJE KAO I SELJAKA KOJI SE NEĆE IZBORITI ZA BOLJI STATUS U DRUŠTVU, A IMAJU PRAVO.
NA ZABORAVIMO DA JE HRANA STRATEŠKI PROIZVOD, A TO ZNAJU SVE DRŽAVE SVIJETA, JER BEZ HRANE NEMA VOJSKE, EKONOMIJE, DRŽAVE............
zagi
21.2.2009. 22:29
Žestoke suše uništit će hrvatski turizam i poljoprivredu
HRVATSKA će u narednim godinama iskusiti više temperature nego inače, a učestalije će se pojavljivati i žešće suše, dok će snijeg jednostavno iščeznuti, stoji u posljednjem izvješću o društvenom razvoju zemlje za 2008. godinu pod nazivom "Dobra klima za promjene: Klimatske promjene i njihove posljedice na društvo i gospodarstvo u Hrvatskoj".

Studiju potpisuje UNDP - Programa UN-a za razvoj (UNDP) za Hrvatsku, a prezentirao ju je stalni predstavnik te UN-ove organizacije u Zagrebu Yuri Afanasiev.

U istraživanju nadalje piše da će zbog navedenih klimatskih promjena uveliko platiti turizam, poljoprivreda i ribarstvo, dok će gradovi i naselja na priobalju biti znatno ugroženi porastom razine mora.

E SADA OVA VLADA SVE KARTE BACA NA TURIZAM, JER TURIZAM U BDP RH SUDJELUJE 22 % A POLJOPRIVREDA I PREHRAMBENA INDUSRIJA SUDJELUJE U BDP RH SA SVEGA 5,2 %. STRAŠNO JER RECIMO U ITALIJI I SVIM DRUGIM GOSPODARSKI RAZVIJENIM ZEMLJAMA SITUACIJA JE SUPROTNA (ITALIJA: TURIZAM 4,6 %, POLJOPRIVREDA 25%). A ŠTO NAS ČEKA OD OVE VLADE???????

"Ako propadne turistička sezona, Hrvatska će bankrotirati"
MINISTAR turizma Damir Bajs večeras je emisiji HTV-a "Otvoreno" imao tešku zadaću pred turističkim stručnjacima i ljudima iz struke objasniti svoje mjere s kojima ulazimo turističku sezonu 2009 (HTV).

Bajsov govor iz prošlosti
"To što Vi govorite, to nije dobro! To je govor iz prošlosti. Jako dobro znate da država ima ogromne mogućnosti da pomogne turizam. Vi se vraćate na taj ugovor, a zašto ne spominjete primjerice smanjenje PDV-a u turizmu", ljutito je odgovorio Štrok, ministru Bajsu.

"Ako propadne turizam Hrvatska ide u bankrot! To nisu floskule već su to ozbiljne ekonomske analize s Wall streeta i ekonomskih analitičara koji prate Hrvatsku", rekao je Štrok dodajući kako je turizam najveća izvozna grana naše države, pa je stoga za očekivati takve crne prognoze. Štoviše, Štrok je ministru Bajsu otvoreno zamjerio kako nije na vrijeme krenuo u saniranje šteta.
SAD JE PANIKA JER JE OVA VLADA SVE OLOŽILA U TURIZAM I OD NJEGA SADA ZAVISI.
A GDJE JE U TOJ PRIČI POLJOPRIVREDA???????


Još iz kategorije PoljoprivredaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: