Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Nezaposlenost od 32,4 posto umanjila značaj nove obilaznice

  D. Šantoši/Večernji list/Foto:M. Šantoši/Pixsell           04.12.2011.         2676 pogleda
Nezaposlenost od 32,4 posto umanjila značaj nove obilaznice

Samo dan nakon što je u Slatini svečano otvorena novoizgrađena cestovna obilaznica, duga 10,2 kilometara i vrijedna oko 150 milijuna kuna, tranzitni promet od gotovo 10 tisuća kamiona i drugih motornih vozila nestao je iz gradskog središta Slatine.

Koliko god je ova suvremena prometnica, koju su financirale Hrvatske ceste, a izgradile hrvatske građevinske tvrtke, pridonijela većoj sigurnosti svih sudionika u prometu u gradu Slatini, brojni obrtnici, ugostitelji i trgovci u gradu nezadovoljni su jer im je već danas znatno smanjena prodaja njihovih proizvoda i usluga. Gradska vlast potvrdila je da je cestovna obilaznica preduvjet za oporavak i daljnji razvoj gospodarstva, ali to ne umanjuje teškoće i propast gospodarstva zbog kojih je grad Slatina, sa stopom nezaposlenosti od 32,4 posto, među najteže pogođenim gradovima u Hrvatskoj. U gradu, koji je do prije Domovinskog rata bio jedan od najrazvijenijih u ovom dijelu Slavonije sve teže se živi. Radna mjesta propadaju, pa mladi, u potrazi za boljim životom, sve češće napuštaju svoj grad.  

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

zigi7darko
4.12.2011. 14:04
Slatina ima i nogometni stadion, novi, kažu da je puno koštao. Stari stadion je bio lijep, no sada je ruglo u centru grad. Moralo se nekako podijeliti par miliona kuna, najlakše je to pri ovakvim projektima. Bitno je da NK Slatine igra u trećoj ligi, no, pitam se samo tko plaća igrače 500,00 do 4000,00 kn mjesečno, iz kojeg je to fonda, jer klub ne privređuje ni za troškove utakmica!
Senior Stariji
4.12.2011. 13:21
Bravo Vritnos, To je suština. Ova obilaznica + nadvožnjak u Cabuni također nepotreban, jer nakon brze ceste spajaće 2 sela preko pruge koja je pred zatvaranjem koštali su koliko 12 km nove brze ceste (jeste šira, ali nema skupog otkupa 18 kuća dva nadvožnjaka, ide preko državne zemlje).
Ja se nadam, da danas kumovi Šeks i Kalmeta odlaze u povijest, pa će se i u Slavoniji moći graditi suvremene ceste
općinaSlatina
4.12.2011. 12:45
bljuvotine su svake izjave da Slatina nema problema s zaposlenošću i prikrivanje toga kroz kojekakve izmišljene podatke
Vritnos
4.12.2011. 12:41
Nisam nešto posebno protiv obilaznice, ALI:
Nacionalnim programom razvoja prometne infrastrukture u Hrvatskoj predviđa se izgradnja tzv Podravske brze ceste od Varaždina do Osijeka. Ova cesta je neminovnost i morat će se izgraditi u što skorije vrijeme, ako se Slavoniju ne misli totalno izolirati od ostatka zemlje. Postoji i predviđeni koridor ove ceste, pa i kroz područje Slatine (https://docs.google.com/Doc?id=dff8dgfz_18gq49mzgn).
U vezi s tim postavlja se pitanje ekonomske opravdanosti ulaganja 150 Mkn u obilaznicu, kada će se Slatina ovako i onako za nekoliko godina zaobići planiranom brzom cestom. Pitam se ne bi li bilo bolje u ovom trenutku tih 150 milijuna uložiti u proizvodnju u gradu gdje više nitko ne radi izuzev zaposlenih na državnom proračunu.
Bojim se da za 10 godina u Slatini više neće biti zaposlenih, ali će zato imati 2 obilaznice.
stop_muljaži
4.12.2011. 11:46
Očito se gdin. Šantoši neće voziti po novoj obilaznici kada mu toliko smeta. Ovakve bljuvotine već duže vrijeme nisam pročitao, pa čak ni na virovitica netu.
Pero
4.12.2011. 11:35
Jedna bitna negativna posljiedica izgradnje obilaznice je da se gubi promet obrtnika koji su dobar dio sredstava zarađivali od tranzitnog prometa a to su trgovine, pekare, gostione, benzinske postaje, nešto usluga servisa, uglavnom grad je pust i sada se vidi prava slika stanja u gradu, treba hitno proizvodnja za izvoz vanka ili u druge dijelove hrvatske jer ovo je neizdrživo i postajemo grad socijale i penzionera, ustvari to već jesmo.


Još iz kategorije Slatina