Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Izbori 2021

Nezaposlene, slobodne misli i djela (8): Nema države bez krvavih gaća

  Franjo Knežević           14.05.2021.         1028 pogleda
Nezaposlene, slobodne misli i djela (8): Nema države bez krvavih gaća

Nema države bez krvavih gaća, davno je napisao Brno Bušić i itekao bio u pravu. Danas osobnim iskustvom mogu potvrditi i njegovu misao: "Jadan ti je narod koji ne drži do vlastite povijesti i koji ne uči na vlastitim greškama, koji se ne pouzdaje i ne predaje svoje brige Bogu već čovjeku, taj narod čekaju krvave gaće i uplakane majke sve dok se ne dozove pameti i ne počme kažnjavati djela izdaje, prevare i prodaje, pa makar mu one dolazile i iz vlastite kuće..."

Kako djelujem lokalno, pažljivo slušam – čitam izjave dane tijekom sučeljavanja ili obraćanja, kandidata za čelna mjesta na razini grada odnosno županije. Uvijek poštujem onu: misli - prati globalno, ali djeluj lokalno.

Vrijeme pred nama je termin igara, obećanja, laži i šminkanja.

Olimpijske igre su mi kao takmičenje bebica u punjenju pelena, spram igre političara u doba izbora. Uvučeni smo u igru navlačenja na šarenu lizalicu, primamljivo obojenu i dobro zaslađenu, poput voćnog likera. Mamurluk posle likera može trajat jedan dan, ali mamurluk posle izbora traje godinama

Kažu da je politika, rad za opće dobro.

Simbioza (suživot) je bliska, često dugotrajna interkacija najmanje dva organizma (pojedinca) različitih vrsta, zbog koristi barem jednog od njih, jedan je domaćin, a drugi je parazit ili mutualist. Odnos pojedinaca u simbiozi može biti: parazitski (štetan za jednoga), konzumerski (jedan ima korist, a drugi ni korist ni štetu) i obostran (povoljan za oboje).

Ono na što, me ovaj spomen simbioze, dovodi je vezano uz pitanje, dragi moji žitelji Virovitice i VPŽ, koji osjećaj simbioze imate sa današnjom vlasti u našem gradu, u našoj županiji, da li vam je doista dobro, toliko da ništa ne treba mijenjati.

Naša gradska vlast je imala simbiozu unutar same sebe, dok je trajala, nestalo je 17 milijuna kuna. Kao nekakva kletva me prati o proklestvo sjećanja, kad sam posle prošlih izbora čestitao, izabranom gradonačelniku riječima „svaki uspjeh i pozitivno postignuće je uspjeh Vaše ekipe, a svaki neuspjeh je isključivo Vaša odgovornost“.

Naš gradonačelnik ne nalazi za shodno moralu i časti, da bi dao mandat na raspolaganje, ovaj grad je jednom ostao bez čelnog čovjeka, zbog 600 kuna čini mi se

Suživot je moguć i između dva različita bića, koji su međusobno neovisne vrste, ali povremeno dolaze u dodir jedni s drugima, sve je u izboru. Na dan izbora, imat ćemo mogućnost osobnog odabira pojedinca ili liste za gradonačelnika odnosno župana, te osoba za predstavnička tijela vlasti na razini grada ili županije, sladak izbor praćen gorkim okusom virovitičke šećerane.

Platon je zapisao: Možemo s lakoćom oprostiti djetetu što se plaši mraka. Prava životna tragedija je kada se ljudi plaše svjetla.

Virovitičani i Virovitičanke, stanovnici naše županije, vrijeme je da hrabro upalimo svjetlo, izbor je naše pravo i naša obveza, zbog budućnosti naše djece i daj bože njihove djece.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2021