Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Poljoprivreda

Nezadovoljstvo poljoprivrednika u Suhopolju predizborna je kampanja Zvonka Pipića !?

        30.04.2009.         4498 pogleda
Nezadovoljstvo poljoprivrednika u Suhopolju  predizborna je kampanja Zvonka Pipića !?

Čelnici Općine Suhopolje zgroženi su pozivima lidera seljačkih udruga da Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem mijenjaju silom. «Neprihvatljivo je pozivati se na silu, građanski neposluh i nelegalna sredstva. Nezadovoljni poljoprivrednici mogu biti nezadovoljni i mogu prosvjedovati, ali ne mogu izlaziti izvan zakona i blokirati prometnice.  Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem rađen je, na temelju Zakona i sa svim potrebnim suglasnostima, još 2002. godine. Povjerenstvo je napravilo kvalitetnu pripremu, suglasnost su dali Općinsko vijeće, Županijska skupština i Ministarstvo poljoprivrede, a od  tada do danas sve je išlo u miru, svi su bili zadovoljni, nije bilo niti jedne pritužbe, niti jedne žalbe. Tek sada, u predizborno doba, na pragu početka kampanje, pojavilo se nezadovoljstvo. Nebi se čudio da  to govore ljudi koji žive od poljoprivrede, ali riječ je o osobama koji imaju riješenu egzistenciju. Jedan od njih, Zvonko Pipić, radi u šećerani, drugi, Tomislav Marek  ima svoj obrt», kaže načelnik Općine Suhopolje dr Davor Hock dodavši kako je kandidature Nezavisne liste za Općinske vijeće, na čijem je ćelu Zvonko Pipić,  jasno govori da se u ovom slučaju ne radi toliko o problemu raspodjele zemljišta već da je se sve ovo radi zbog političkih ambicija pojedinaca.

Općinska vlast demantira da je za poljoprivrednike ostavila lošu zemlju. «Istina je da ima oko 700 hektara zemlje u brdskom dijelu koji je možda za ratare nepristupačna, ali je zanimljiva vinogradarima, voćarima i stočarima. Još 820 hektara je gruntovno i katastarski spremno na desetogodišnji zakup, a za dva-tri mjeseca bit će riješeno preostalih 1000 hektara», tvrdi Hock i dodaje kako Udruga poljoprivrednika stalno govori kako je na raspolaganju 3400 hektara, a istina je da općina raspolaže 4400 hektara državne zemlje.

U općini naglašavaju kako nisu pogodovali «Dibi» i kako je ta tvrtka dobila zemlju, temeljem zakona i propisa,  u dugogodišnju koncesiju na osnovi kvalitetnog i razvojnog programa za koji je dobila suglasnost svih nadležnih institucija.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

SELJAK SVIH SEL
3.5.2009. 23:02
Slažem se ja stobom tigre radi u uspješnoj firmi al onda nek da da i mi živimo od svog rada nek ostavi zemlju onima koji nemaju tu sreču da rade i plača od 3000 tisuče mjesečno je plača ako je svakog prvog u mjesecu nisu oni ometali skup seljaka nego se borili za svoja radna mjesta kako to da Mareku je stalo tolko do seljaka sad mjesec dana pred izbore pa nisu svi seljaci naivni da se daju preveslat
zagi
3.5.2009. 9:01
Upravo sam ja mislio reći što čeka vlast u VPŽ i Suhopolju, a mislim na HDZ i HSS na ovaj događaj. Zašto se mi tu prepiremo, kada je vlast u Suhopolju i VPŽ dužna javnosti objasniti što se sve događa oko podjele zemlje i to ne samo u Suhoplju.

ZAŠTO SE JAVNO NE OBJAVI U MEDIJIMA TKO JE SVE DOBIO ZEMLJU I KOLIKO, PA SE SADA NEBI PREPUCAVALI PREKO OVOGA PORTALA. NIJE VALJDA I TO VOJNA TAJNA KAO I KUPNJA VOJNIH KAMIONA?????

JA MISLIM DA SDP S TIME NEMA NIŠTA, ZAŠTO?
PA TAKAV SLUČAJ OKO PODJELE DRŽAVNE ZEMLJE SE DOGODIO JOŠ U; LUKAČU, GRDAINI , SOPJU, PITOMAČI, ŠPIŠIĆ BUKOVICI, SOPJU......
PA ZAR I TAMO SDP IMA UMJEŠANE SVOJE PRSTE, ONDA JE STVARNO JAK.
ALI PONOVIĆU, ZAŠTO SE JAVNO NE OBJAVE IMENA I PREZIMENA, I KOLIKO JE TKO ZEMLJE DOBIO PA TEK ONDA MOŽEMO PRIČATI TKO JE SVE UMJEŠAN.
JA MISLIM DA JE TU U IGRI SAMO HDZ I HSS JER ŠUTE DJELE SEBI ZEMLJU, A ŠUTNJA ZNAČI ODOBRAVANJE.

tigar
1.5.2009. 23:36
pepeljugo ako je to istina da pipić ima 7tisuća plaću u šećerani znaći da je u dobroj i uspješnoj firmi dao bog da svi imali toliku plaću a ne kao kod ilije nemaju ni 3 tisuće ito većina na ugovor i ako neodu ometati javne skupove seljacima dobiju otkaz
SELJAK SVIH SEL
1.5.2009. 21:04
Ma nekriju se ti SDP je sudjelovao na sastancima mislio je poentirat na seljacima ali nije vidio da su Pipič i Marek sebi zele osigurat fotelje pa če Marek djelit zemlju kao i njegov tata nekad JUESTE ZNALI DA JUGOVO POLJE IMA DVA KANDIDATA ZA NAČELNIKA PIPIČA I KUMRIČA neko veliko selo sa 150 birača
pepeljuga
1.5.2009. 20:28
DA ZBOG NEZADOVOLJSTVA MOGU ALI NE POD KRINKOM SDP-A I NEZAVISNE LISTE KAO DA JE NJIMA STALO DO SELJAKA,
PIPIĆU AKO TI JE STALO DAJ OTKAZ U ŠEĆERANI I ODRECI SE PLAĆE OD 6-7 TISUĆA KUNA I VIŠE PA BUDI POLJOPRIVREDNIK I BORI SE ZA SELJAKE A NE ZA FOTELJU U OPĆINI.
zagi
1.5.2009. 16:44
Čelnici Općine Suhopolje zgroženi su pozivima lidera seljačkih udruga da Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem mijenjaju silom....
Nezadovoljni poljoprivrednici mogu biti nezadovoljni i mogu prosvjedovati, ali ne mogu izlaziti izvan zakona i blokirati prometnice.
PA KAO NAM MOŽE BITI DOBRO AKO RUKOVODSTVO OPČINE SUHOPOLJA NEZNA ELEMTARNE STVARI????
ZUSTAVALJANJE PROMETA NA D2 JE ISTO DEMOKRATSKO PRAVO, NORMALNO BEZ UPOTREBE SILE, JER SE SVUDJE U SVIJETU POVLAČE TAKVE MJERE.
PRIJE DVIJE GODINE MAĐARSKI SELJACI SU BLOKIRALI BUDIMPEŠTU DVA TJEDNA DOK NISU DOBILI ONO ŠTO SU TRAŽILI.
POGLEDAJTE STUDENTE U ZAGREBU ILI U GRČKOJ.
SVI ZNAMO KAKO SE PONAŠAJU SELJACI U FRANCUSKOJ, ITALIJI ŠPANJOLSKOJ.... KADA SU NEZADOVLJNI KAO I RIBARI.
PROŠLE GODINE SU HERCEGOVCI BLOKIRALI GRANIČNE PRIJELEZE SA HRVATSKOM ZBOG NEZADOVOLJSTVA KONTROLE NA ISTIM PRIJELAZIMA.
SELJACI U EU ILI SAD ZNAJU ISTOVARITI NA PRIKOLICE POLJOPRIVREDNE ROBE ISPRED DRŽAVNIH INSTITUCIJA ZBOG UVOZA STRANE ROBE, ILI KAKO SE ORGANIZIRAJU KAMIONĐIJE KADA BLOKIRAJU PROMETNICE SVOJOM VOŽNJOM PO ISTIMA.
PREMA TOME SELJACI IMAJU PRAVO BLOKIRATI PROMETNICE ZBOG NEZADOVOLJSTVA.
tigar
1.5.2009. 1:19
hvala bogu da je naćelnik općine suhopolje konaćno priznao da nemaoranice 4400 hektara da ima 700 hektara brdskog djela koji se nemože orati a ima toga još i više gdje su već i narasle šume pa ko tu onda nezna raćunati poljoprivrednici ili naćelnik a cijelo vrijeme se sporimo oko toga da je 70 posto oranica dobila u koncesiju firma diba a svi ostali 30 postoi i to je dokaz da se od samog poćetkaopćina nije dobro donjela program o podjeli i raspolaganju državni oranica pogrešilo se i to treba ispraviti da svi budu zadovoljni živio naćelnik
SELJAK SVIH SEL
30.4.2009. 21:59
Gospodine HOCK niSU PIPIĆ i MAREK rekli pravu istinu Predsjednicima udruga nego su im servirali laži jer su sada izašli na svjetlo dana ko stoji iza njih pogledajte na listi ko je iza PIPIČA čije se prezime krije nije ni MAREKOVO nego jedan od DUVNJAKA neznam jel to isto prezime ili ista adresa bivšeg direktora POLJOPRIVREDE SUHOPOLJE za koju znamo kako mje prošla pod njegovim vodstvom a i on ima sada AGROLAND pa sada vidite koga je briga za seljaka nego samo osobni interesi pojedinaca koji su to uživali dosad a sada se boje da če bestog ostat JER JE NADAM SE I ZAKON ZAŽIVIO DA ŠTITI ONE KOJI ŽIVE OD RADA NA ZEMLJI


Još iz kategorije Poljoprivreda