Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Kultura

“Nevenu” zlatna medalja za očuvanje tradicije

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           27.03.2017.         1415 pogleda
“Nevenu” zlatna medalja za očuvanje tradicije

Mali članovi folklorne skupine Neven i njihove učiteljice Mirjana i Martina iz PŠ Donji Meljani Osnovne škole Josipa Kozarca bili su proteklog vikenda među više stotina djece iz raznih krajeva Hrvatske koja su sudjelovala u Kulturnom centru Travno u Zagrebu na 5. dječjem susretu Budućnost u nama. Riječ je o revijalno-natjecateljskom susretu koji je organizirala Udruga za um, duh i tijelo Gombalište iz Zagreba, a čiji je cilj promicanje druženja, prijateljstva i razumijevanja kroz ples, sport i ostale aktivnosti namijenjene djeci, ali i ostalima. Projekt je namijenjen svim klubovima, grupama i pojedincima u Hrvatskoj koji se bave rekreacijom, sportom, plesom i drugim aktivnostima prenoseći svoje znanje, trud i ljubav prema životu svoj djeci.

Folklorna skupina Neven predstavila se u natjecateljskom dijelu pjesmom i plesom Sirotica, a u revijalnom dijelu pjesmama Neven vene i Meljanski bećarac. “Nagrađeni smo velikim pljeskom publike te čestitkama organizatora i članova stručnog žirija, a dobili smo i nagradu, medalju za očuvanje tradicije i promicanje tradicijskih pjesama i plesova te predstavljanje svoga zavičaja - ponosne su učiteljice.

Mališani iz Donjih Meljana i njihove učiteljice zahvaljuju organizatorima na srdačnoj dobrodošlici i organizaciji, roditeljima učenika, mještanima, ravnateljici svoje škole te Gradu Slatini na potpori i pomoći u financiranju prijevoza u Zagreb.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura