Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Domovinski rat & branitelji

Nepravedno osuđenom branitelju Veljku Mariću treba pomoć

  D. Šantoši/Večernji list           05.06.2012.         1575 pogleda
Nepravedno osuđenom branitelju Veljku Mariću treba pomoć

U organizaciji: UHVIDR-a Republike Hrvatske,  Udruge branitelja Domovinskog rata Podravke, Udruge HVIDR-a Virovitica, Udruge sudionika Domovinskog rata Bilogora i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grubišnog Polja za 19. lipanj ove godine u Virovitici najavljen je humanitarni koncert ' Da se ne zaboravi' s kojega je sav prihod namijenjen pomoći obitelji i uhićenom hrvatskom branitelju Veljku Mariću iz Grubišnog Polja.

Pavković: - Hrvatska država je zakasnila

-Nećemo dozvoliti da se zaborave hrvatski branitelji koji su po raznim zatvorima, na robiji, koji, po nama, neopravdano izdržavaju kazne ili čekaju na presude. Veljko Marić dvije godine je neopravdano osuđen i dvije godine je u zatvoru u Srbiji. Čovjek, kojega nije tražio ni Interpol ni Hrvatska. Čovjek koji je kao vozač stotinjak puta prošao srpsku granicu, a da ga nitko nikada ništa nije pitao. Uhitili su ga prilikom prelaska Bugarsko-srpske-bugarske granice. Marić ima sličnu sudbinu kao i hrvatski branitelj Purda, ali se za Purdu digla cijela Hrvatska. Veljko Marić je jedan od nas, koji bi po kaznenom zakonu Srbije, po kojemu bi svatko od nas mogao jednako proći. Po tom kaznenom zakonu Srbi ne priznaju hrvatsku državu do 15. siječnja 1992. godine.  Hrvatska država je zakasnila, čekalo se. Veljko Marić ima obitelj, ženu, troje maloljetne djece, podsjetio je u danas u Virovitici Mladen Pavković.

Đakić: - Besmislica je kad agresor sudi žrtvi

Na skupu u Virovitici istaknuto je da hrvatski branitelji nisu zaboravili ni zatočene hrvatske generale te da će i dalje pomagati u dokazivanju njihove nedužnosti.- Kada agresor sudi žrtvi najveća je besmislica u pravosudnom sustavu Hrvatske i ovog dijela Europe. HVIDR-a svojom humanitarnom djelatnošću pomaže obitelji Marić, ali to nije dostatno. Zbog toga ćemo i održati koncert dostojanstva i humanosti za pomoć našim suborcima, naglasio je Josip Đakić, predsjednik UHVIDR-a.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

neutralan
5.6.2012. 20:45
Ovaj tekst me ponukao na razmišljanje ! U ozračju parlamentarnih izbora 2011 g. podignuto je znatan broj optužnica protiv hrvatskih branitelja , naročito je poznat slučaj Purda. Poslije parlamentarnih izbora ni riječi o optužnicama , kao da se ništa nije događalo. Moram priznati da mi je to čudno ........ nije li to bilo " vanjskih i unutarnjih neprijatelja" ???????? , ako da , gdje su nestali ?


Još iz kategorije Domovinski rat & branitelji