Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Županija

Nepotrebnima 7 otkaza, četvero službenika odlazi u mirovinu

  D. Šantoši/Večernji list/Foto: M. Šantoši/PIXSELL           10.10.2010.         3012 pogleda
Nepotrebnima 7 otkaza, četvero službenika odlazi u mirovinu

VIROVITICA - Nakon što sam najavio smanjivanje županijske administracije za 11 službenika, što će donijeti uštedu od oko 1,5 milijuna proračunskih kuna, a za što imamo potporu vrha stranke i koalicijskih partnera, s nižih stranačkih nivoa svih iz svih stranaka zaredali su politički pritisci. Unatoč tome, otkaza će biti. Četvero službenika odlazi u mirovinu, a 7 službenika, koji nisu zadovoljili minimalne kriterije rada i koji nisu potrebni, u županijskim službama više neće raditi. Imat ćemo manju i efikasniju, sa 35 do 40 zaposlenih, najmanju županijsku upravu u Hrvatskoj koja će koštati oko 5 milijuna kuna godišnje ili oko 5 posto županijskog proračuna. Kako smo zacrtali, tako će i biti, kaže župan Tomislav Tolušić.

Istaknuo je županija novac prima od građana, pa će i ova racionalizacija županijske administracije biti na korist građanima. O izmjenama Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Virovitičko-podravske županije, te o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u županijskim upravnim tijelima u ponedjeljak će raspravljati i odlučiti vijećnici Skupštine Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

vjera
11.10.2010. 22:04
netko je ipak ispravio cifru! jučer je pisalo 11,5
dragoner
11.10.2010. 20:38
zzzz šuti i puši!
Feral
11.10.2010. 8:15
Niste dobro shvatili . Kažu da će se na 11 djelatnika uštedjeti 1,5 mil kn. Što znači da je prosječna brutto plaća ( i to onih kako kažu loših ) 11.363 kn. Samo da napomenem da je prosječna brutto plaća u privredi i to kod dobrih radnika cca 5.800 kn.
vjera
10.10.2010. 23:05
ako sam dobro shvatila, na 11 službenika če se uštediti 11,5 miloiona kuna??? pa zar jedan službenik košta državu više od milion kuna? pa koliko oni zarađuju onda? ovo je stvarno za rubriku VJEROVALI ILI NE!
ivan2
10.10.2010. 22:55
Više od 99% građana nikad nisu znali što radite i kamo ste potrošili više od 3 milijarde naših novaca , Biti će bolje kad Vas uopće ne bude , jer ste trošili 20 godibna naše novce a nitko nezna kamo !
zzzz
10.10.2010. 22:07
"Četvero službenika odlazi u mirovinu, a 7 službenika, koji nisu zadovoljili minimalne kriterije rada i koji nisu potrebni, u županijskim službama više neće raditi. Imat ćemo manju i efikasniju, sa 35 do 40 zaposlenih, najmanju županijsku upravu u Hrvatskoj koja će koštati oko 5 milijuna kuna godišnje ili oko 5 posto županijskog proračuna. Kako smo zacrtali, tako će i biti, kaže župan Tomislav Tolušić."

tole, pročitaj jošjednom ovo što piše jer ću ovu izjavu nominirati za rubriku "vjerovali ili ne"!!!!!!!!

ako je kiro maznuo lovu po diktatu hdz-a i barišića, tko je onda zaposlio ove bezvezne i nepotrebnu djelatnike u županiji i po čijem diktatu ???????????????
i onda se čudima što zadnji u rh?


Još iz kategorije Županija