Malo pritužbi na kršenje izborne šutnje u Hrvatskoj
Stožer: 86 novih slučajeva u protekla 24 sata
Prijatelji životinja protiv prodaje živih riba i rakova u supermarketima
Algebra postaje prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj
Ponosni Zagreb održao prosvjednu biciklističku vožnju
U inozemstvu se glasuje bez dojava o nepravilnostima
Na području županije nema novozaraženih

  Gospodarstvo

Neposlovnošću i kriminalom otjerali Freixenet iz Hrvatske

  Dragutin Šantoši/Večernji list           03.12.2010.         2474 pogleda
Neposlovnošću i kriminalom otjerali Freixenet iz Hrvatske

SLATINA -  Umjesto da ubiru prve plodove zajedničke suradnje u podizanju vinograda i proizvodnji vina za koju je, sve do ove godine, bila zainteresirana i poznata svjetska tvrtka Freixenet iz okolice Barcelone, poslovni partneri u poduzeću Cavallino Lukavac i OPG Damira Kufnera Lukavac završili su na sudu. Partnerstvo je propalo, a potencijalni španjolski ulagač, tvrtka Freixenet, povukao se iz poduzeća i svoje udjele prepustio jednom od partnera, Karlu Schmidtu iz Zagreba.  

- Direktor Lukačević i njegov pomagač Kufner svojim su neposlovnim ponašanjem i kriminalnim radnjama otjerali Freixenet iz Hrvatske. Postoje brojni podaci koji upućuju da su prodavali vino i oštetili tvrtku pa je upitno gdje je završilo oko osam milijuna kuna novca koje je Schmidt uložio u Cavallino - kaže Damir Vukmirić, savjetnik K. Schmidta, sadašnjega većinskog vlasnika lukavačke vinarske tvrtke pozivajući policiju i ODO da istraže sve sumnjive radnje smijenjenog vodstva.

Da se u Lukavcu vino nije proizvodilo i prodavalo po zakonu, potvrđuje odluka Grada Slatine o prekidu zakupa državnog zemljišta na kojemu je OPG Damira Kufnera podiglo 37 hektara vinograda. Danas je PU virovitičko-podravska protiv odgovorne osobe Z. L. i njegova pomagača D. K. u poduzeću Cavallino sa sjedištem u Lukavcu kod Slatine podnijela kaznene prijave zbog sumnje da su od 30. 5. 2008. do 31.12. 2009. godine, po dogovoru, počinili kazneno djelo pronevjere i oštetili tvrtku za iznos od 101.000 kuna. Oni su prodavali vino tvrtke izdajući kupcima tzv. paragon-blokove. Novac dobiven od prodaje vina nisu uplatili u blagajnu ni na račun tvrtke, a sumnja se da su ga zadržali za sebe. Jedan od suvlasnika Damir Kufner opovrgava da je bilo što radio mimo zakonskih propisa najavljujući kako će svoje tvrdnje dokazati na sudu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Glava
8.12.2010. 20:06
Zašto uvijek laži od gore navedenog novinara. Nitko nikoga nije otjerao iz Slatine. Nije ga otjerao ni Kufner ni cavalino. Zašto uvijek priučeni novinari koji su jedva završili srednju školu (molili za prolaznu ocjenu) govore što i kako treba s brdom lažnih i netočnih podataka u svim člancima. Kako na ljudima koji se muče u svome radu liječiti svoje frustracije iz novinarskog života. Prometna nezg...., odbijanje poziva za voj....ho..., sta...i....kuć.....
senior
5.12.2010. 14:46
Jedino što nebi komentirao je ono što radi policija, neka ona završi posao.
Ali neke stvari ipak zaslužuju komentar.
1. Cavalino nebi nikad ne bi vidio Lukavac, da je prvenstveno županija pa kasnije i grad prepoznala projekt Kufner i u startu ga poduprla.
2.Ne bi rekao je da FREIXENET otišao iz Hrvatske iz samo navedenih razloga.
Kao dokaz evo samo jednog fakta. Nitko iz grada i županije nije gospodu iz Freixeneta dočekao u Lukavcu i podržao taj projekt, mi Slatinčani znamo kakvim je počastima u ovom gradu dočekivan biznismen iz Izraela za farme krava projekt koji nikada nije zaživio i ako su delegacije iz ovog grada potegnule čak do Izraela.
3. Odnos sadašnje politike i potpuno svrstavanje na stranu Cavalina najbolje pokazuje da je projekt Kufner u ovom gradu i županiji od početka neželjeno dijete.
Zar i ručkovi po Zagrebu sa gospodinom Šmitom to najbolje ne dokazuju.
4. I najbitnije zašto ja smatram da je Kufner bolje rješenje za grad od Šmita, pa samo jedna činjenica:
U Kufnerovom dijelu vinograda nitko nije obrezao ni jedan trs niti ubrao nijedan grozd doli Slatinčana bilo u radnom odnosu bilo na nadnicu i to je sve uredno plaćeno, a Cavalinove vinograde režu i beru ljudi dovoženi izvan Slatine.


Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.