Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kultura

NEPOGODA ĐAKIĆ; Ko njemu šta može, on je branitej, on je saborski zastupnik, on je Hrvat !

  Vinko Bajrović / mali Duje           02.03.2024.         2876 pogleda
NEPOGODA ĐAKIĆ; Ko njemu šta može, on je branitej, on je saborski zastupnik, on je Hrvat !

 

NEPOGODA

„KAD JOSIP DAKIĆ UVRIJEDI NORMALNU OSOBU, NORMALNA JE REAKCIJA NEŠTO MU SOČNO OPSOVATI. UOPĆE SE NE ŠALIM ČAK I BONTON USRDNO PREPORUČUJE DA JOSIPU DAKIĆU NA UVREDU ODGOVORITE JEDNOM OD IZREKA IZ PREBOGATOG HRVATSKOG ETNOGRAFSKOG NASLIJEDA NA TEMU MAJKE I ČOVJEKOVOG NAJBOLJEG PRIJATELJA PSA..."

(Ante Tomić u Slobodnoj Dalmaciji 14. ožujka 2017.)
 

Ovi Đakić je elementarna nepogoda. On je dugogodišnji prisidnik HVIDRE, saborski je zastupnik HDZ-a od 2003. do danas. On je virovitički boss, najjemočniji čovik u gradu u kojemen je gradonačelnik oni šta je bija ministar unutrašnjih poslov Ivan Kirin, o njemu neču trošit riči jerbo ne zaslužije. Đakić je školovan čovik, svršija je srednju trogodišnju školu i posta stručni radnik rudarsko - naftne struke u kojoj nije šporka ruke. Pun je afera, fizički se obračunava sa sugrađaniman. Voli bevandu. Jema masu kažnjeni i prekršiteljski prijava poradi kojekakvi nezakoniti radnji i nasilnički ispadi koje mu je barenko dosad zataškava Kirin, posebice dokle je ovi bija ministar o unutrašnji poslov. Jedanput je pravomočno osuđen poradi napada na službenu osobu u obavjanju poslova sigurnosti. Ko njemu šta može, on je branitej, on je saborski zastupnik, on je Hrvat, on je stvara ovakvu Hrvasku.

Oni HDSSB ga je prijavija da je krivotvorija svoj ratni put. Reka je da je bija u Zapovidništvu II. zbornog područja oružani snaga Repuplike Hrvaske od 15.08.1990. a Zapovidništvo je osnovano 26.11.1992. Lipo majstore. Evo taman mi je blagajnica iz Hrvaskog sabora poslala na tablet da od svi zastupnika Đakić jema največu plaču, neto 21 462.15 kun. Lipo majstore, za kurac profešuri jemaju 5 500.00 kun. Di je 92000 umirovjenika šta jemaju u prosiku 233 kune na misec oli 520 000 oni šta jemaju manje od 2000 kun misečno. Lipo majstore. Di je ono šta je prituka na obljetnici HDZ-a nikog Ivicu Mihelčiča, pa di je ono šta je optužen za zločin nad srbijanskin civiliman iz Grubišnog Polja. A jema je umočene prste i u priči o MOL-u kad je sidija u Upravnen odboru Fonda hrvaski braniteji. Evo šta znači ditrat u govno, smrdi mi cili ovi list.

„SMARADINA, ALKOHOLIZIRANA NIŠTARIJA, JEBO GA NJEGOV ADEZE KOJI GA DRŽI.
NAJGORE JE, ŠTO TAJ LIK NIJE NAJGORI U HDZ-u! IMA IH KAO U PRIČI.”

Taman kad san svršija pisat, ovo mi se pojavilo na tablet. Jebena je elektronika.

 

O AUTORU

Vinko Bajrović, rođen 22. siječnja 1937. godine u Splitu u Velom Varošu u Kamenitoj ulici od roditelja radnika. Profesor matematike i fizike. Nakon 10 godina rada u školi sljedeće 34 godine zaposlenik Ministarstva prosvjete i športa Republike Hrvatske u Zavodu za školstvo na radnom mjestu prosvjetnog savjetnika za osnovne i srednje škole Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije i voditelja Područne jedinice Zavoda za četiri navedene županije sa sjedištem u Splitu. Autor je udžbeničke literature iz matematike za učenike osnovnih škola. Dobitnik je Nagrade grada Splita 1999. godine, istaknut u radu s darovitim učenicima, mladim matematičarima.

U sportskom životu aktivan košarkaš od 1954. do 1990. godine. U početku kao junior KK Splita, potom kao senior (član momčadi KK Splita koja je 1963. godine u Velenju po prvi put u svojoj povijesti izborila prvoligaški status). S ocem splitske košarke Brankom Radovićem prvi put tehniko prve momčadi, sve do 1981. godine. U vremenu do 1991. godine tehniko reprezentacije Jugoslavije s trenerima Novoselom, Ćosićem i Ivkovićem (prvaci Svijeta 1990. godine u Argentini i prvaci Europe 1991. godine u Rimu). Potpredsjednik HNK Hajduka.

U svom košarkaškom radu posebno je vrijedno istaknuti da je Vinko Bajrović prvi uveo statističko praćenje košarkaških utakmica na području Jugoslavije, a košarkaškom svijetu poklonio i knjigu neprocjenjive vrijednosti «Almanah KSJ» brojčane podatke svih utakmica i natjecanja svih košarkaških uzrasnih kategorija na svim natjecanjima od 1945. godine zaključno s 1988. godinom.

Priznati je športski i društveno-politički djelatnik omiljen u športskim krugovima diljem Hrvatske, a u društveno političkom smislu tipičan socijaldemokrat, prijatelj «malih» ljudi. S kompletnom prvom momčadi i upravom KK Splita stavio se 1991. godine na raspolaganje dragovoljačkim jedinicama u Domovinskom ratu, a istakao se organiziranjem školstva na ratom ugroženim područjima, Dubrovniku, Zadru, Biogradu, Šibeniku i Sinju za vrijeme Domovinskog rata.

Bio je aktivan na društvenim mrežama pod pseudonimom mali Duje. Uvijek bi se referirao na određeni post nekoga od njegovih brojnih prijatelja na društvenoj mreži. Dio toga ukoričio je u knjizi pod nazivom „Uzmi ili ostavi” u vlastitoj nakladi godine 2017. Knjigu je ilustrirao Slobodan Butir. Preminuo je u osamdesetčetvrtoj godini u Splitu, 2. veljače 2022. Do kraja života držao se vlastite krilatice; Što su patuljci manji, Snjeguljica je veća.

 

Vinko Bajrović

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura