Banner
Plenković: Spremni smo prihvatiti kvalitetne oporbene amandmane
Na zagrebačkom Filozofskom fakultetu najviše studenata na anglistici - 120
Milanović nazvao Stožer paraustavnim tijelom
Jandroković: Opet jedna Milanovićeva kontroverzna izjava
Plenković: Optužbe na račun Stožera su ponavljenje, recikliranje tema
Capak ne želi reći koliko je ispričnica za samoizolaciju potpisao
Plenković: Ubrzat ćemo procedure posvajanja djece

  Kultura

Nenad Reberšek pobjednik 3. Hrastico foto natječaja

        09.12.2010.         1824 pogleda
Nenad Reberšek pobjednik 3. Hrastico foto natječaja

Treći HRASTICO FOTO NATJEČAJ na temu Vinarstva i vinogradarstva animirao  je ukupno 90  autora koji su poslali preko 500 fotografija. Žiri u sastavu : Krunoslav Kovač (dizajner arhitekt ),  Jakov Prkić ( Cropix ), Željko Šelimber ( povratakpitomace blog )  i Mladen Balić (Tehnohit-hr ) ocijenio je pristigle radove te tako odredio pobjednika natječaja, nagrađene i pohvaljene autore.  Prvu nagradu osvojio je Nenad Reberšak  iz Zagreba (fotografija Istra 3-03) drugu Dora Dvoržak iz Našica (fotografija Jesenski nakit), a treću Feđa Klarić iz Splita (fotografija Loza znojem) zalivena Posebnu nagradu (paleta vrhunskih vina DIKA - proizvođač Feravino) žirija za kolekciju fotografija dobio je Krunoslav Večenaj iz Koprivnice. Pohvale  su dodijeljene Bojanu Bonifačiću, Mirsadu Mujanoviću, Milanu Kokezi i Mati Zemanu.

Izložba dijela  radova biti će otvorena 17.12.2010. u Pitomači (predvorje kino dvorane u 19 sati ). Posjetitelji  će u sklopu same izložbe i doživljaja koje nude odabrane fotografije , biti u prilici degustirati  razna vina, naravno ako prethodno kupe degustacijsku čašu po cijeni od 10 kuna. Sav prihod, kao i prijašnjih godina, biti će uplaćen u humanitarne svrhe. Zahvaljujemo svim autorima koji su sudjelovali u natječaju  na trudu, radu i poslanim fotografijama. Kvaliteta radova kao i broj prijavljenih autora daju nam dodatan razlog za nastavak ovog projekta koji promovira fotografiju, autore, vinarstvo i vinogradarstvo, te naravno sam brand HRASTICO (www.hrastico.eu).

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

tomislav
13.12.2010. 9:02
Klarić! Sorry!
tomislav
13.12.2010. 8:52
I F. Klariž je profić sa mjestom zaposlenja Slobodna Dalmacija. Jedino gdična Dvoržak je amater.
tomislav
12.12.2010. 8:19
I naravno prošle godine je nekako stalo se na stajalište da treba podijeliti fotke na neke teme tako da žuto lišće ne parira panoramskim fotografijama. Verujem da nije bilo vremena za to i prošle godine pobijedilo je žuto lišće sa suhim grozdom a ove godine je ista tema postigla 2. mjesto.
Još nešto, pa zar kod nas u Bilo gori, Papuku nema tako dobrih motiva sa željom da se malo reklamira naš kraj a ne dalmatinski (ili možda crnogorski) vranac u kamenu, pa onda istarska crvena zemlja. Nemam nšta protiv niti čileanskih vionograda u vlasništvu naših ljudi ali ovaj natječaj bi trebao protežirati naš kraj od Virovitice do Koprivnice, pa čak ni zagorje tu ne bi više spadalo jer tamo su strmi bregi o kojima se nakon Marije Braut ili možda M Grčevića nema baš puno reći.
Sve navodim dobronamjerno jer bih želio da na godinu bude više naših slika ali shvaćam da je krajnja odluka na organizatoru.
tomislav
10.12.2010. 15:20
Da da pobijem malo sam sebe kad sam otvorio slike na puno boljem screen-u, jer treća fotografija ima svoj dokumentaristički naboj i muku u vezi podizanja vinograda na tom teškom kamenu. Da to je meni jako dobro ali trebalo je na tome malo više raditi dok se slikalo na tom terenu. Možda se mogao naći i boplji rakurs.
Inače sjetio sam se imena prvonagrađenog jer je on prof. fotoreporter koji radi za Novi list a r. je 1953 sa jako puno staža. Teško je samo toj tehnici parirati sa stajališta jednog amatera, zar ne?
Ali kako rekoh sve je to jedna predivna stvar koja zove se fotografija.
tomislav
10.12.2010. 13:43
Bravo posao je obavljen. Nije sigurno bilo lako od tolikih fotki odabrati pobjedničke.
Pravi je uspjeh uopće proći ono approved tj. na izložbu.
A sad moje osobno, nije mi se upalio okidač, sviječica itd kojim bi bio bilo kako privučen nekom od slika. Vjerujem da je tehnika slika dobra ali mene tu ništa posebno ne privlači. Inače dobroj fotki radujem se kao da je svaka dobra moja, bez obzira čija je.
Još jedanput čestitke nagrađenima i žiriju na obavljenom poslu kao i naravno organozatoru što brine za fotografiju kao medij.


Još iz kategorije KulturaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.