Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Aktualnosti

Nema dogovora o povećanju plaća službenika i namještenika u pravosuđu

  vn           08.05.2023.         2444 pogleda
Nema dogovora o povećanju plaća službenika i namještenika u pravosuđu

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i Ministarstvo pravosuđa i uprave nisu postigli dogovor o povećanju plaća službenicima i namještenicima u pravosuđu 400 eura. Stoga, SDLSN RH pokreće postupak mirenja koji može dovesti do štrajka!

“Prošli smo tjedan Ministarstvu pravosuđa i uprave poslali zahtjev za povećanjem plaće 400 eura svim službenicima i namještenicima u pravosudnim tijelima. Danas smo to otvorili na zajedničkom sastanku. Ukazali smo na sve akumulirane probleme, na nepovjerenje prema Ministarstvu koje je odgovorno za ovaj sustav, za sve službenike i namještenike. Može se procijeniti kako druga strana smatra da su naši zahtjevi nerealni, no ono što danas tražimo itekako je realno.

Nakon tri godine ukazivanja na mogućnost da će se dogoditi upravo ovo što se danas događa dobivamo s jedne strane razumijevanje, a s druge strane obećanje da će se to riješiti kroz Zakon o plaćama. Naši ljudi ne mogu to više čekati i od Sindikata očekuju poduzimanje svih akcija i zastupanje njihovih zahtjeva. Na kraju razgovora zaključili smo da SDLSN RH pokreće postupak mirenja, no dopuštamo da se kroz taj postupak, ipak, za stolom postigne dogovor te da neće biti potrebe za štrajkom “, izjavila je, među ostalim, Iva Šušković, predsjednica SDLSN RH, nakon današnjeg sastanka s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti