Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Blog urednika

Nekad Titu nosio štafetu, danas se diči ustaštvom i proziva građane za manjak domoljublja

  Goran Gazdek           31.05.2018.         9077 pogleda
Nekad Titu nosio štafetu, danas se diči ustaštvom i proziva građane za manjak domoljublja

Ima neki lik, Ivan Pero Žagar se zove, sudeći po Facebook statusima i komentarima, ne odviše inteligentna, pametna i obrazovna osoba. To je u ovoj priči najmanje bitno, ali jebi ga, sam je više puta napisao tu činjenicu pa može dobro poslužiti za mentalnu sliku čovjeka koji veliča ustaštvo, prozivajući sve one koji upozoravaju na revitalizaciju fašizma i kritički propituju devijacije današnjeg hrvatskog društva.

Omiljeni su mu izrazi pri tome komunjara, jugonostalgičar, srbočetnik, antifa, udbaš, petokolonaš i orjunaš kako bi što čvršće zalijepio etiketu. Tako na društvenim mrežama huška gnjide, katolibane i vucibatine, odapinjući  mrziteljske strijele pune agresivnih, vulgarnih i bezobraznih konstrukcija o čemu će uskoro biti obaviješteno i državno odvjetništvo.

Iz nekog razloga posebno su mu na meti portal Virovitica.net i ja osobno, a u posljednje vrijeme moj kolega, suradnik  i prijatelj Ivan Žada. Svašta mi prebacuje, a ovdje ću se sada pozabaviti samo jednom zamjerkom. O njegovom životu, djelu i nebulozama koje širi društvenim mrežama nekom drugom zgodom. Materijala ima dovoljno.

Smeta mu, dakle, moj otvoreni antifašistički angažman pa mi često prebacuje, kako on veli, salutiranje najvećem krvniku Hrvata. Misli ovdje na Josipa Broza Tita pozivajući se na selfi fotografiju koju sam prije par godina objavio na Facebooku uz Titovu bistu u Kumrovcu  i poruku: Smrt fašizmu. Aktualizirao ju je ponovno ovog 25. svibnja, na Dan mladosti.

Ne bih tom njegovom pljuvanju davao do značaja, budala je uvijek bilo i bit će, da Ivan Pero Žagar nije licemjerni konvertit, vječiti špicl i doživotni žbir koji danas prokazuje one koji nisu domoljubi po njegovim mjerilima i koji mrze sve što Hrvatsko, baš kao što je, kao ponosni član Sveza komunista i uzorni kandidat za predsjednika omladinske organizacije u Milanovcu ili čak i predsjednik, ne sjaćam se točno, prokazivao one koji nisu bili na partijskoj liniji ili su u birtiji pjevali Vilo Velebita ili Ustani bane.

U rječnicima piše da je konvertit obraćenik, čovjek koji je prihvatio vjersko uvjerenje, filozofsku i političku doktrinu koju je prije pobijao. U religioznom smislu konvertit je onaj koji je pristupio drugoj vjerskoj zajednici ili se odrekao ateizma. Jedno rječju obraćenik. U pejorativnom smislu konvertit je onaj koji je zbog materijalnih, profesionalnih i sličnih razloga prihvatio ideologiju ili politiku koju je prije pobijao. U prenesenom smislu konvertit je prebjeg.

Rekoh, ne bi tome pridavao značaj da recimo taj i takav Ivan Pero Žagar u to doba, kako on sada kaže mraka i jednoumlja, nije nosio štafetu onome koga danas naziva krvnikom. Dobro pogledajte ovu fotografiju. Momak u bijeloj košulji s crvenom kravatom i štafetom u ruci je upravo onaj Ivan Pero Žagar koji se danas kurči ustaštvom i kritiziranjem onih koji u garderobi nisu imali ništa crveno, nikada partijsku knjižicu posjedovali niti su bili podobni nositi poruke najvećem sinu naših naroda i narodnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Blog urednika