Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Aktualnosti

Nekad svako selo imalo svoj DVD

  Peta Žarković/glasslavonije.hr           27.06.2018.         2878 pogleda
Nekad svako selo imalo svoj DVD

U Sopju je održana skupština Vatrogasne zajednice općine, na kojoj je za novog predsjednika VZ-a izabran Vlado Rastija, njegov zamjenik je Josip Matoković, dok je novi zapovjednik Josip Špoljarić, a njegov zamjenik je Vladimir Dvojak. Novoizabrani predsjednik zahvalio je na iskazanom povjerenju i najavio nastavak odlične suradnje s Općinom Sopje te županijskom Vatrogasnom zajednicom.

Predstavnica vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus ponudila je stručnu pomoć u radu zajednice i provedbi plana njezina rada, dok je načelnik Općine Sopje Berislav Androš izrazio zadovoljstvo što se napokon okupila ekipa koja je spremna zajednički raditi, jer samo na taj način moguće je ostvariti napredak i zacrtane ciljeve.

U sastavu Vatrogasne zajednice općine Sopje samo su tri dobrovoljna vatrogasna društva, u mjestima Gornje Predrijevo, Sopje i Vaška. U nekoliko navrata, pa i na samoj skupštini, izražena je namjera osnivanja vatrogasnih društava u još nekim naseljima, gdje mještani pokažu zainteresiranost i gdje budu ispunjeni osnovni zakonski uvjeti za to. Prema riječima predsjednika Rastije, otvorena je mogućnost osnivanja dobrovoljnih vatrogasnih društava i njihova priključenja zajednici.

– Novoosnovana društva djelovala bi na područjima sela i mjesta kojima gravitiraju, a nemaju osnovana društva. Prije petnaestak godina svako selo imalo je svoje vatrogasno društvo, i Novaki, i Josipovo, Grabić, Nova Šarovka, Kapinci, pa i Španat, i svi smo bili zajednica. Istina je da danas ima manje ljudi, ali još bi se moglo naći mještana u dobi od 45 ili 50 godina, pa i mlađih, koji bi mogli biti aktivni, bitna je samo volja - kaže on.

Govoreći o stanju u postojećim društvima, Rastija kaže da ona imaju osnovnu opremu potrebnu za slučaj protupožarnih intervencija, a kamioni su stari, ali su ispravni i u voznom stanju. Nastojat će i dalje raditi na obnavljanju opreme sredstvima koja očekuju iz općinskog i županijskog proračuna. Na skupštini plaketu za 50 godina aktivnog vatrogastva dobio je Josip Klobučar. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti