Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Nekad svako selo imalo svoj DVD


  Aktualnosti           Peta Žarković/glasslavonije.hr           27.06.2018.         1926 pogleda
Nekad svako selo imalo svoj DVD

U Sopju je održana skupština Vatrogasne zajednice općine, na kojoj je za novog predsjednika VZ-a izabran Vlado Rastija, njegov zamjenik je Josip Matoković, dok je novi zapovjednik Josip Špoljarić, a njegov zamjenik je Vladimir Dvojak. Novoizabrani predsjednik zahvalio je na iskazanom povjerenju i najavio nastavak odlične suradnje s Općinom Sopje te županijskom Vatrogasnom zajednicom.

Predstavnica vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus ponudila je stručnu pomoć u radu zajednice i provedbi plana njezina rada, dok je načelnik Općine Sopje Berislav Androš izrazio zadovoljstvo što se napokon okupila ekipa koja je spremna zajednički raditi, jer samo na taj način moguće je ostvariti napredak i zacrtane ciljeve.

U sastavu Vatrogasne zajednice općine Sopje samo su tri dobrovoljna vatrogasna društva, u mjestima Gornje Predrijevo, Sopje i Vaška. U nekoliko navrata, pa i na samoj skupštini, izražena je namjera osnivanja vatrogasnih društava u još nekim naseljima, gdje mještani pokažu zainteresiranost i gdje budu ispunjeni osnovni zakonski uvjeti za to. Prema riječima predsjednika Rastije, otvorena je mogućnost osnivanja dobrovoljnih vatrogasnih društava i njihova priključenja zajednici.

– Novoosnovana društva djelovala bi na područjima sela i mjesta kojima gravitiraju, a nemaju osnovana društva. Prije petnaestak godina svako selo imalo je svoje vatrogasno društvo, i Novaki, i Josipovo, Grabić, Nova Šarovka, Kapinci, pa i Španat, i svi smo bili zajednica. Istina je da danas ima manje ljudi, ali još bi se moglo naći mještana u dobi od 45 ili 50 godina, pa i mlađih, koji bi mogli biti aktivni, bitna je samo volja - kaže on.

Govoreći o stanju u postojećim društvima, Rastija kaže da ona imaju osnovnu opremu potrebnu za slučaj protupožarnih intervencija, a kamioni su stari, ali su ispravni i u voznom stanju. Nastojat će i dalje raditi na obnavljanju opreme sredstvima koja očekuju iz općinskog i županijskog proračuna. Na skupštini plaketu za 50 godina aktivnog vatrogastva dobio je Josip Klobučar. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: