Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitica

Nedoumice oko nove cijene plina

        17.09.2002.         2016 pogleda
Nedoumice oko nove cijene plina
VIROVITICA, 17. rujna - Unatoč negodovanju gradskih vijećnika i građana, rujanski računi za plin bit će veći. No, hoće li povećanje biti najavljenih dvanaest posto još uvijek nije sigurno. Nadzorni odbor Virkoma tražio je da se o tome prijedlogu izjasni i Skupština, a ovoga tjedna o toj bi temi trebali razgovarati i članovi Gradskog poglavarstva iako je iz Ministarstva za javne radove, obnovu i graditeljstvo stiglo tumačenje po kojemu za ovo povećanje ne treba tražiti suglasnost jedinice lokalne samouprave jer se ne povećava distributivna razlika nego je povećanje posljedica odluke Vlade RH o novoj nabavnoj cijeni plina i usluga transporta.
Skupština Virkoma i Gradsko poglavarstvo bi trebali pronaći `unutarnje rezerve` kojima bi se nadoknadilo dva milijuna kuna godišnje, koliko će Virkom više morati platiti oko 1,8 milijuna prostornih metara plina koje godišnje potroše korisnici virovitičkog distributera. Ne pronađu li ih i cijena se poveća 12 posto, prostorni metar plina od 1. rujna plaćat će se 1,9724 kuna ili dvadesetak lipa više nego do sada. Virkomova tabela pokazuje i izračun te nove cijene: nabavna cijena plina koja po novome iznosi kunu + 0,182 kune usluga transporta + Virkomovih nepromijenjenih 0,0847 kuna razlika u mjerenju i 0,35 kuna distributivne razlike + povećan iznos PDV-a 0,3557 kuna.
- Nemamo ništa protiv da postotak povećanja bude manji ili da ga uopće nema, samo ako nam kažu gdje da pronađemo ta dva milijuna kuna - kaže Mirko Kovačević, direktor Virkoma.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica