Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Virovitica

"Neću više podnijeti pljuvanje, uzvratit ću istom mjerom"

        01.07.2003.         1846 pogleda
"Neću više podnijeti pljuvanje, uzvratit ću istom mjerom"
VIROVITICA, 1. srpnja - Nakon što su se prošloga tjedna na konferencijama za novinare HSS, HNS i Libra iznijeli svoj stav o stodnevnom radu nove gradske vlasti danas se oglasio i gradonačelnik jer je, kaže, odlučio da neće više šutjeti na napade koji stižu na njegovu adresu od političkih protivnika.
"Stoji moja tvrdnja da HDZ više neće štiti pojedince, ali se to odnosi na ljude koje postavlja HDZ, odnosno naša nova koalicija HDZ/HSP/HKDS, a ne na ljude iz drugih stranaka, koji su do sada sjedili na tim mjestima. Revizije će utvrditi što su i kako radili u poduzećima «Flora» i «Virkom»", rekao je osvrćući se na primjedbe tajnika LIBRE Borisa Kulišića da se gradonačelnik ne drži izjava koje je na početku mandata prenijela "Virovitička PUSA".
" Direktor «Flore» Ivan Sić neće ostati na ulici. Ponudio sam mu mjesto u tom poduzeću, on može i dalje obavljati u jednom dijelu menagerske poslove, ali sam išao na to da kao gradonačelnik imam pravo postavljati svoje ljude kako bi mogao provesti sve ono što smo zacrtali i obećali", kazao je Kirin, dodajući tek da se pita je li tvrdnja da je Zdravko Per (koji treba doći na direktorsko mjesto u "Flori", op.a.) "uništio Rapid" stav LIBRE ili članova obitelji Kulišić koji su tamo radili.
" Što su radili takvi ljudi kada su se poduzeća uništavala? Što su poduzeli da se spriječi krađa i uništavanje imovine? Što su osobno pridonijeli da se riješe problemi?", pitanja su gradonačelnika kojima je zaključio tu temu.
Zatim se osvrnuo na tvrdnju LIBRE da se u slučaju Gradskog bazena štitio lopovluk pojedinaca.
" Mi smo ove godine mogli imati situaciju da uopće nemamo bazena i sezone kupanja. Bila bi to veća šteta nego sada. Ugovor nisam potpisao ja nego moji prethodnici. Tvrtka koja je iznajmila bazen poslovala je s gubicima o kojima svi šute. Istina je da sam intervenirao da se podmire dugove i da se voda plaća u naprijed kako se šteta ne bi nanosila Virkomu. Vjerujem da ćemo nakon završetka kupališne sezone sklopiti novi ugovor kojim ćemo regulirati prihvatljivu cijenu ulaznica. Poduzet ćemo i neke korake da koncesionar to već sada učini. I meni je ulaznica skupa. Kada bi mi participirali u cijeni mnogi bi mi spočitavali da punim nečije privatne džepove i nazvali bi me lopovom. Samo to i čekaju", tvrdi Kirin

ŠTO SE RADILO ŠEST GODINA?

Osvčući se na konferencije za novinare HSS-a i HNS-a na kojima se također govorilo o stotinu dana nove vlasti, gradonačelnik Kirin se zapitao pitaju li se u tim strankama, kada tvrde da "koalicija tapka na mjestu" i da "u gradu nema demokracije", što su oni radili šest godina.
Komentirao je i tvrdnje gradskog vijećnika i tajnika gradskog HSS-a Branka Svobode da je Gradsko vijeće "marginalizirano iako bi trebalo biti mjesto rješavanja svih problema", i to riječima da je i on bio oporbeni vijećnik i da u tome vremenu nikada nije dobivao materijale na vrijeme. A profesor Svoboda je bio tada među onima koji su te materijale pripremali, kaže Kirin.
Kazao je da niti jedna oporbena stranka ni u kom slučaju nije "kostruktivna oporba" jer još nitko k njemu nije stigao s konkretnim prijedlozima.
"A sve što smo mi predložili - kritizirali su. Ako tako misle raditi takva nam konstruktivna oporba ne treba. Mi ćemo raditi bez obzira na njihove izjave", rekao je gradonačelnik.

"MIRKO KOVAČEVIĆ U "VIRKOMU" NIJE IMAO UGOVOR O RADU NITI MENAGERSKI UGOVOR"

Komentirajući slučaj Mirka Kovačevića, smijenjenog direktora Komunalnog poduzeća "Virkom", rekao je da, kao predsjednik Skupštine toga Drutšva odgovorno tvrdi da se prilikom opoziva postupilo prema Zakon o trgovačkim društvima i Zakonu o radu.
" Nekoliko puta sam tražio da Kovačević dostavi svoj ugovor o radu ili menadžerski ugovor kojim bi se utvrdio njegov radno-pravni status u Virkomu. Bio sam nedvojbeno iznenađen kada je utvrđeno da on nema ugovor o radu niti menagerski ugovor. Zašto nema i tko je odgovoran ja ne znam. Budući da toga nema ne možemo mu priznati ni ono što proizlazi iz tih ugovora", gradonačelnikovo je objašnjenje ovoga slučaja.
Na kraju se vrlo oštrim riječima i ozbiljnim optužbama osvrnuo i na tvrdnje Mirka Kovačevića da je "bivši gradonačelnik (Zdenko Deskar, op.a.) išao po mišljenje u Akvarij, a ovaj ide u "Branu". Kirin je, naime, rekao da "nije izabran za gradonačelnika da bi bio marginalac kojemu će drugi govoriti što da radi, ali i da ide po mišljenje u "Branu" to bi ipak bilo bolje od onih koji su po svoje mišljenje i upute, uoči Domovinskog rata, išli u vojarnu, kod majora Štrpca".
"Ako treba možemo i objaviti što o tome znamo", zaključio je ovu priču gradonačelnik.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica