Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Crna kronika

‘Neću te ubiti, djeca zaslužuju oba roditelja’

  Dragutin Šantoši/Večernji list           20.04.2009.         3507 pogleda
‘Neću te ubiti, djeca zaslužuju oba roditelja’

Kristina Zlatoić koju je oteo bivši suprug Darko Relić ispričala je Večernjem listu što se događalo prošle subote kada je Darko došao u kuću njenih prijatelja u Čađavačkom Lugu u kojoj je bila. Darko je prije nego što je krenuo u Čađavački Lug rekao prijateljima da će ubiti sebe i Kristinu. Iste večeri oko 21.20 sati počinio je otmicu.

- Posjetila sam prijatelje u Čađavačkom Lugu, dogovarali smo se o "krstitkama", a onda se pojavio Darko u dvorištu. Odjeknula su dva pucnja, pa sam se sakrila u ormar u kući. Uletio je s puškom u ruci i prijetio da će nas sve pobiti. Domaćina, Zlatka Hrženjaka, udario je puškom po glavi, a kad je zaprijetio da će ubiti tromjesečnu bebu prijateljice Vesne, da se ne dogodi veće zlo, izišla sam iz ormara. Zgrabio me je za ruku i izvukao iz kuće, strpao u svoj automobil s druge strane ceste.

Poljskim putem vozio je u punoj brzini, pa je u jednom trenutku ugasio svjetla. Automobil je udario u nešto, a ja sam glavom udarila u vjetrobransko staklo, smrskani lim ozlijedio mi je koljeno. Ostala sam bez svijesti. Ništa nisam vidjela od krvi, ali se sjećam da me je Darko cijelu noć, bosu bez cipela, vukao po kukuruzištu i livadama. Kretali smo se, skrivali, a pred jutro smo došli do lovačke čeke gdje smo pričekali svitanje.

Darko je uočio policajce. Ja sam krvarila, bilo mi je loše, sve me je boljelo... Prije nego što je mobitelom pozvao policiju rekao je: "Predat ću se, da ne ubijem ni tebe ni sebe. Kakvi smo - takvi smo. Imamo djecu, pa zaslužuju da imaju oba roditelja. Ako nas ubijem, djeca neće imati nikoga." Kad su ga policajci odvodili, još mi je dobacio: "Kristina, žao mi je što sam ti napravio zlo", kaže Kristina Zlatoić, a iz ozljedom zatvorena oka, procurila je suza.

Kada ste noću bili u polju, je li vam prijetio, zlostavljao vas ?

- Ne, nije mi ni prijetio niti me je tukao. Govorio je da me voli, da mu se vratim. Sumnjam da je ljubav ako netko isprebija ženu - kaže Kristina Zlatoić.

Što žena uopće može učiniti da se zaštiti od takvog bivšeg muža?

- Za braka ne znam ni sama koliko puta me je tukao. Najmanje 20-ak puta prijavljivala sam ga policiji. Bio je i kažnjavan, osam mjeseci proveo je u zatvoru, vratio se... Policija ga pritvori na 12 ili 24 sata, a kad iziđe, sve ponovo... Ovo mi je četvrti put kako sam zbog batina završila u bolnici, ali nikada ovako, kaže Kristina. Je li Darko bio bolestan ili ljubomoran ?

- Ma, ne znam. Ne vjerujem da je riječ o ljubomori, već o nekakvoj osveti. Da netko nekoga voli, ne bi ga tako "ubijao". Živim, borim se kako bih vratila svoju djecu, pa ni ovo nije preteško izdržati, ali znam, kada Darko iziđe iz zatvora, opet ću biti na tapetu - kaže Kristina Zlatoić, žrtva vlastitog supruga.

Inače, Darko je, dok su bili u braku, često izbivao iz kuće, vraćao se pijan i zlostavljao nju i djecu. Prije tri godine Kristina je odlučila prekinuti zajednički život. Sudski su se rastali, Darko nije plaćao alimentaciju, Kristina se zaposlila, a Centar za socijalnu skrb oduzeo je majci djecu i smjestio ih u udomiteljsku obitelj.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Crna kronika