Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Županija

Neće se povećavati cijene komunalnih usluga na području županije

  vpž           30.08.2009.         1931 pogleda
Neće se povećavati cijene komunalnih usluga na području županije

VIROVITICA - U prostorijama Grada Virovitice održan je sastanak koordinacije gradova i općina koji imaju u suvlasništvu komunalne tvrtke na području Virovitičko-podravske županije oko dogovora o zadržavanju cijena komunalnih usluga. Prisutni na sastanku bili su saborski zastupnik Đakić, župan Tolušić, gradonačelnik Kirin i predstavnici Slatine predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić i Orahovice gradonačelnik Josip Nemec te općine Pitomača načelnik Željko Grgačić uz čelne ljude komunalnih tvrtki iz navedenih gradova i općine Pitomača. 

Nazočni su prihvatili prijedlog Vlade Republike Hrvatske i predsjednice Jadranke Kosor o ne povećanju cijena komunalnih usluga uslijed povećanja PDV-a na 23 posto. Prema tome, komunalne usluge na području Virovitičko-podravske županije neće se mijenjati do kraja 2010. godine odnosno dok traje antirecesijski zakon a postojeće cijene ostat će iste usprkos većem PDV-u.

Ovo je prvi put da su se gradonačelnici i direktori javnih poduzeća našli na jednom mjestu i zaključili kako cijene komunalnih usluga ne treba dirati. Inače, na sastanku se govorilo i o trenutnim cijenama komunalnih usluga na području Virovitičko-podravske županije i zaključeno je kako je njihova cijena među najmanjima u Hrvatskoj. Zaključeno je kako se na ovaj način želi pomoći građanima da se lakše prebrodi kriza, ali i da se nikako ne želi s podizanjem cijena, lančanom reakcijom, podići ostale cijene i smanjiti standard građana.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija