Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravlje

Ne po guzi - odgovorno roditeljstvo u Virovitici

        25.07.2012.         2506 pogleda
Ne po guzi - odgovorno roditeljstvo u Virovitici

U subotu, 4. kolovoza 2012. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica (Trg bana Josipa Jelačića 5) u 11 sati održat će se Rodina radionica o odgovornom roditeljstvu. Radionica je besplatna, traje oko 60 minuta, a broj polaznika je ograničen te su stoga obavezne najave broj 098/ 887-201 ili na e-mail mirjana.honjek@ri.t-com.hr.

Iako je u Hrvatskoj zakonom zabranjeno svako nasilje nad djecom, mnogi hrvatski roditelji nisu svjesni činjenice da se ta zabrana odnosi i na „tapšanje po guzi", „lagane" udarce po prstima i vikanje na djecu. U okviru projekta Odgovorno roditeljstvo, koji je započeo kao promicanje nenasilnog odgoja u Hrvatskoj, udruga Roda već niz godina organizira radionice o odgovornom roditeljstvu kako bi roditeljima pružila informacije o važnosti odgoja djece bez batina i potporu u provođenju takvog odgoja.

Prva zemlja koja je zakonom zabranila tjelesno kažnjavanje djece je Švedska, a Hrvatska je među nekoliko desetaka zemalja u svijetu koje izričitim zakonskim odredbama zabranjuju svako nasilje nad djecom.

Sve zainteresirane koji ne budu mogli sudjelovati u ovoj radionici o odgovornom roditeljstvu, pozivamo da na portalu Udruge (www.roda.hr) pronađu tematske članke i praktične savjete o ovoj temi.

Udruga RODA - Roditelji u Akciji je nevladina neprofitna udruga koja se zalaže za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj. Jedan od naših ciljeva je i edukacija roditelja i onih koji će to tek postati o raznim aspektima roditeljstva i zaštiti dječjeg zdravlja.

Tako se Udruga Roda već nekoliko godina bavi i promocijom platnenih pelena kao zdravstveno, ekološki i financijski prihvatljivije mogućnosti za obitelj, a time i za društvo u cjelini.

Jednokratne pelene su među najvećim dijelom roditelja najpopularniji izbor. Jesu li, međutim, zaista toliko jednostavnije za upotrebu i jesu li najbolji izbor za djecu?

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje