Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Slatina

Ne odustaje se od izgradnje slatinske obilaznice

  Dragutin Šantoši/Večernji list           19.05.2010.         1524 pogleda
Ne odustaje se od izgradnje slatinske obilaznice

Nakon što su 18. svibnja prošle godine na prigodnoj svečanosti u slatinskom prigradskom naselju Sladojevci otvoreni radovi na izgradnji 10,2 kilometara duge slatinske cestovne obilaznice vrijedne 132,4 milijuna kuna, ove su godine strojevi nestali s građevinske trase pa se u slatinskim kuloarima počelo govoriti o tome da su cestari, zbog krize, odustali od nastavka radova.

- Hrvatske ceste nisu odustale od izgradnje slatinske cestovne obilaznice. Međutim, radovi su privremeno usporeni zbog ugovorenih arheoloških istraživanja koja su u završnoj fazi. U tijeku je i postupak javnog nadmetanja za arheološka istraživanja novih lokaliteta. Izvedeno je oko 40 posto radova na izmještanju instalacija, a građevinski radovi su izvršeni s ciljem omogućavanja pristupa gradilištu i lokacijama objekata u trasi ceste te arheološkim lokalitetima.  Do sada je na sve radove utrošeno 40,14 milijuna kuna bez PDV-a - izjavila je Ivana Bekavac iz ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta u Zagrebu.

U arheološkim istraživanjima sudjeluju arheolozi iz Muzeja Slavonije iz Osijeka, Arheološkog muzeja u Osijeku, Instituta za arheologiju u Zagrebu i tvrtke Geoarheo iz Zagreba koji će, kako neslužbeno doznajemo, svoje poslove investitoru naplatiti više od 7 milijuna kuna.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
20.5.2010. 17:17
Naravno da se ne odustaje ?Kada će se dogoditi izgradnja iste to ne znaju ni oni koji pričaju o gradnji. Sve je stvoreno na lažima kojima je javnost obasipana godinama pa možda i ovu neki ljudi shvate kao"obećanje ludom radovanje". Očito da neki vjeruju u tu staru izreku pa smo tu gdje jesmo , a laž i onako ishlapi pa se raja i vlast tih laži sjete od vremena na vrijeme!!!!!
srebrozlato3
20.5.2010. 8:11
do sada je utrošeno 40 mil. kuna, a nisu još niti počeli raditi?
mišo111
19.5.2010. 16:13
Meni nije samo jasno jedno, a to je zašto naši političari nemaju snagu reći narodu istinu, a ona je je samo jedna Recisija je nema novaca, kada prođe nastaviti ćemo raditi. Kakve nebuloluze kao arheologija pa to je 1-2 km, što je sa ostalih 8, što je sa mostovima i nadvožnjacima njima treba dugačak rok gradnje bar 2 godine, par km kroz ravnicu napravi se za 5-6 mjeseci.
Kada lažu stari neškolovani političari onda bože i pomozi, ali kada lažu mladi i školovani kao naš župan, onda me srce boli.
Evo jedne od županovih laži!
Na otvorenju radova prije godinu dana na predizbornom skupu u Sladijevcima kaže!
"DO OVE VLASTI I OVOG SABORSKOG ZASTUPNIKA O OVOJ INVESTICIJI NITKO NIJE NITI RAZMIŠLJAO, A MI JE ZAHVALJUJUĆI SABORSKOM ZASTUPNIKA REALIZIRAMO"
ISTINA JE;
1. 1985 rvi put ušla u urbanistički plan grada Slatine doduše drugom trasom.
2. 1998 godine pokrenuta izmjena plana koja je usvojena 2001 godine po sadašnjoj trasi.
3. 2003 prihvaćena studija utjecaja na okoliš.
4. 2004 dobivena lokacijska dozvola.
2009 županova laž.
Vidi se moj župane da nisi ti i tvoj svetac jedini o tome razmišljali već ste debelo nagazili kočnicu.
Za usporedbu auto cesta od Karlovca do Dugopolja od lokacijske do uporabne dozvole 4,5 godine, a ovdje je od lokacijske već prošlo 6 godina.
Pero
19.5.2010. 9:05
Dok su radili borili su se sa blatom a sad kad subili idealni uvjeti za rad strojeva nema cijelo proljeće, bitno da su Prajo i Bambo uzeli svoj dio kolača, rok izgradnje je dvije godine a godina je prošla.


Još iz kategorije Slatina