Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Ne kitu u usta!

  Željko Bošnjak/Malo soli           12.03.2013.         5970 pogleda
Ne kitu u usta!

"Što vas čeka u Europi". Jednostavni plakati po gradu ovih dana prikazuju razodjevenog mladog muškarca koji tu poruku ima preko svojeg abdomena. Provokacija je odlična, s obzirom da prikriva spolovilo koje je potentno nabiti nas u bilo koji tjelesni otvor, bilo da smo žensko ili muško. Taj seks, pretpostavljam da kaže plakat, za nas će biti ili zadovoljstvo ili izuzetno bolno iskustvo. Svakako se ne radi o prijetnji  silovanjem, jer nije protiv naše volje, jel' da?

Gledam ga svaki dan i mutavo čekam vidjeti što je autor htio poručiti. Obično je to razočaranje, jer hrvatski kreatori propagande uzduž i poprijeko medija su toliko glupi da stalno imam dojam kako zapošljavamo uzbekistanske pastire koji čuvaju koze da nam prave reklame, jer je to najjeftinije poslije turskih serija. Zašto nam nisu prikazali razodjevenu žensku s pokrivenim abdomenom? Ostale bi grudi i pitanje „tko tu koga kara".

Možda je to i modna reklama. No, ma što htio autor poručiti, kad god pogledam na golog muškarca s prekrivenim preponama ne mogu se oteti starome kulturnom memu koji se ukorijenio na Balkanu. Pogledam i stvarno se onako suludo nasmijem usred gužve u tramvaju zbog sjećanja na vic iz 1983. Mislima mi proleti legendarna radio-emisija "Tup-tup" koju su prenosili Beograd i Zagreb, i taj legendarni trenutak kada ga je vragolasti voditelj Minimaks ispričao spominjući tadašnje političare: "Plivaju Stane Dolanc i Milka Planinc. Odjednom se iz mora pojavi ogromni kit, a Dolanc uplašeno vikne Milki: Ne kitu u usta!" Ljudi oko mene ili se nasmiju zajedno sa mnom ili okrenu glavu misleći da sam prolupao.

Što nas čeka u Europi? Novinari, analitičari i blogeri su izmrcvarili tu temu tako da smo se podijelili i mogli bismo se i potući, što bi nekima odgovaralo. Jedni kažu da ćemo biti bogati Europljani, a drugi vele da ćemo utonuti u još bolnije siromaštvo koje ćemo sakriti plavom zastavom s krugom od dvanaest zvijezda. U svakom slučaju, zbog imaginarnog straha od golog muškarca i zbog straha od velikih kitova u moru, ja mogu samo povikati "Ljudi, ne kitu u usta!".

Blog Malo soli Željka Bošnjaka

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
13.3.2013. 7:50
stole123 hvalevrijedna pohvala Sinišine humane gesta, ali Siniša nije jedini političar do sada koji se je odrekao viječnićke naknade.
stole123
12.3.2013. 23:05
drug dali ti to zaista vjeruješ . od svih političara do sada jedino se siniša odrekao svog dijela i daje jednoj siromašnoj obitelji a sdpeovci i hdzeovci od njihovi kuna se neće pomoći baš nitko
Mikeš09
12.3.2013. 20:29
Mnogim političarim bi baš pasala jedna kita umjesto što baljezgaju a i onima koji godinama sjede u saboru ubiru lijepu lovicu i povlastice a ni ne oglase se...
drug
12.3.2013. 19:51
Nas vjerojatno kita ali zato zastupnike plaća od 8000 eura. Dođe mi da nikoga ne izaberem ali ako je istina da će sdp-ovi zastupnici svoj dio darivati zakladi Ana Rukavina morti i izađem!


Još iz kategorije Aktualnosti