Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Poljoprivreda

Ne damo naše poticaje u fond za očuvanje ugostiteljske djelatnosti

        29.05.2009.         1754 pogleda
Ne damo naše poticaje u fond za očuvanje ugostiteljske djelatnosti

VIROIVTICA - Proizvođači duhana iznenađeni su i ogorčeni   prijedlogom Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore da  se  poticaji  za  proizvodnju  duhana  preusmjere  u  fond  za  opstanak  ugostiteljske  djelatnosti kao mjere za ublažavanje posljedica provedbe Zakona  o  zabrani  pušenja. «Iznenađeni smo ovim prijedlogom jer mnogi  mali  obrtnici  dio svoje  egzistencije  pokrivaju  od  proizvodnje  duhana  i  javljaju  se  kao  uslužna  djelatnost kao, primjerice, električari, vodoinstalateri, trgovci  u  raznim  djelatnostima, proizvođači  rezervnih dijelova i drugi», kaže predsjednik Udruge proizvođača duhana Kupan list, Željko Aragović, dodavši je siguran da iza ovakvih prijedloga ne stoje ugostitelji već lobi koji želi ugasiti domaću proizvodnju duhana.

Proizvođači duhana smatraju da se takvim prijedlozima izravno ugrožava  egzistencija  2000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i neizravno 9 do 10 tisuća ljudi koji živi od proizvodnje duhana. Podsjećaju da su poticaji koji za proizvodnju dobiju 35 posto niži nego u Europskoj uniji i nedostatni za proizvodnju, ali važni za opstanak. «Naš je cilj povećanje proizvodnih  površine  pod  duhanom  jer  za  to  imamo  osigurano  vanjsko  tržište. Na  takav  način  želimo stvarati nove  vrijednost  i  povećavati  zaposlenost  što  je  u  ovim  kriznim  vremenima  izuzetno  važno. Zato  i  radimo  na  stvaranju  fonda  koji  bi nam to  omogućio  pa odbijamo  bilo  kakve  prijedloge  i  razgovore  da  se  poticaji  za  duhan  ili  dio  tih  poticaja  preusmjere  u  ugostiteljsku  djelatnost», odlučan je Aragović.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

đuro strašni
31.5.2009. 9:52
Bravo "seljačino",potpisujem.
Želja,imaš potporu večine članova udruge i samo tako nastavi,ipak se posljednjih godina vidi da postojimo i da smo jači.No jesmo li toliko jaki da se možemo oduprti politici odnosno interesima krupnog kapitala.....no previše smo sebe uložili da bi se predali.
A što se tiče ugostitelja oni o sebi sami dovoljno govore,treba im pušač,treba im cigareta a treba uništiti proizvođača.....svakakvih sam zahtjeva u ovoj državi čuo ali ovo je jedan od večih bisera.
Što se tiče političara ni tu se nema ništa novog za reči....fotelje su podjeljene,za naše krvavo zarađene novce sad je lako!
Pozdrav........
SELJAK SVIH SEL
29.5.2009. 18:41
Da Aragoviču trebaš bit još odlučniji jer mnogi kažu da ti ništa ne radiš a nevide da si nam ovih godina uspio podič i poticaj i cjenu mnogi kažu da si ovakav ili onakav svi su na predizbornim skupovima pričali kako če pomoč oko duhana a vidi sad šute OSVRNUO BI SE NA IZJAVU PREDSJEDNIKA OBRTNIČKE KOMORE KOJI KAŽE DA SE PROIZVOĐAČIMA DUHANA UZME POTICAJ I DA UGOSTITELJIMA PA JEL ON JEO LUDE GLJIVE DUHAN IMA IZVOZNI BREND I JEDINA GRANA U POLJOPRIVREDI KOJA IMA UGOVOREN PLASMAN SVAKE PROIZVEDENE KILE DUHANA KOJA JE POZNATA NA SVJETSKOM TRŽIŠTU OSTAVI NAS KOJI ŽELIMO PROIZVODITI I HRANITI SVOJE OBITELJI TEŠKIM RADO9M DOĐI JEDAN DAN BRAT DUHAN PA NEČEŠ BLEBETAT GLUPOSTI PO TLEVIZIJI A I PREDSJEDNIK ŽUPANISKE OBRTNIČKE KOMORE VIROVITIČKOPODRAVSKE ŽUPANIJE ŠUTI A NA PREDIZBORNIM SKUPOVIMA JE PROZIVAO NAS DUHANCE DA MU DAMO GLAS A SADA ŠUTI I ČUVA SVOJU GUZU gos Novogradec


Još iz kategorije Poljoprivreda