Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Prosvjeta

Nazori započeli suradnju s NTC-om: Uskoro eksperimentalne skupine za darovite učenike

  virovitica.hr           11.09.2023.         798 pogleda
Nazori  započeli suradnju s NTC-om: Uskoro eksperimentalne skupine za darovite učenike

NTC metode sve su popularnije u Hrvatskoj, ali i u cijeloj Europi. Metode su to kojima se učenje pretvara u igru, a vrijeme provedeno u školi podiže se na veću razinu s fokusom na razmišljanje. Kroz rad po NTC metodama razvija se asocijativno i konvergentno mišljenje, a djeca kroz stimulaciju regija mozga koje inače ne koriste razvijaju svoje mentalne sposobnosti. Ove metode oduševljavaju roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike već dugi niz godina, a posljednjih mjeseci u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica vrijedno rade na tome da te metode postanu sastavni dio njihova svakodnevnog rada.

Još u svibnju u OŠ Vladimir Nazor održana su dva NTC seminara koja je održao poznati stručnjak za obrazovanje Ranko Rajović. Tim su seminarima, koje je posjetilo više od 60 odgojno-obrazovnih djelatnika, roditelja i studenata, napravljeni prvi koraci prema oformljivanju NTC skupine u ovoj gradskoj školi.

U četvrtak, 7. rujna, održan je i 3. dio seminara na kojem su polaznici usavršili svoje vještine i stekli još iskustva u primjeni NTC metoda u nastavi. Učili su tako o raznim društvenim igrama kroz koje je moguće učiti, usavršavali svoje znanje u metodama nelogičnih priča i skrivenih riječi, ali se i smijali raznim međusobnim dosjetkama i kreativnim odgovorima na pitanja predavača Rajovića.

Sljedeći je korak ove suradnje oformljivanje eksperimentalnih skupina za darovite učenike i u budućnosti proširivanje rada tih skupina. Tako je jučer ravnateljica škole Sanjica Samac potpisala ugovor koji će omogućiti daljnju suradnju s Rankom Rajovićem i NTC-om, a učiteljice Romana Brajković i Vesna Đurčević Jović te će radionice provoditi s učenicima.

Polaznici seminara vrlo su zadovoljni naučenim i također planiraju provoditi naučene metode u svojoj redovnoj nastavi.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta