Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Orahovica

Nazivanje HSS-a HDZ-ovim satelitom je i više nego ružan način omalovažavanja članova i vijećnika stranke sa stoljetnom povijesti

  Lana Jurkin           11.05.2023.         3737 pogleda
Nazivanje HSS-a HDZ-ovim satelitom je i više nego ružan način omalovažavanja članova i vijećnika stranke sa stoljetnom povijesti

Prošlost nam ostaje da učimo na pogreškama, kako ih ne bi ponovili. Sve što radimo danas, treba biti u funkciji boljeg života sada, ali i u budućnosti. Gradimo budućnost svi zajedno,bez straha i podjela! Bila je to jedna od glavnih rečenica orahovačkog HSS-a na izborima 2021.godine. Toga smo se i držali. Ono što se danas događa u Orahovici je to da se povijest ponavlja samo sa drugim akterima. Samovolja, osobni interesi, ucjene, nerealne političke ambicije opet su prisutne u našoj “maloj Švicarskoj”. Scena je ista, glumci promijenjeni.

Kako smo govorili i u predizbornoj kampanji, tako smo nastavili i djelovati. Mi u HSS-u Orahovica svjesni da niti jedna opcija u trenutačnom omjeru snaga ne može samostalno upravljati gradom. Niti će moći i na slijedećim izborima.

HSS Orahovica podržavao je i podržavati će prije svega zdrav razum i svaku ideju u kojoj budemo vidjeli dobro za građane te ćemo u njoj željeti aktivno sudjelovati. U raspravama smo bili konstruktivni, aktivni, pravdoljubivi i pošteni. Nismo se krili iza stranačke stege.

Takav model funkcioniranja ne znači da smo neprijatelji drugačijem načinu razmišljanja u funkcioniranju drugih stranaka. Želim vjerovati da naš način razmišljanja može biti pozitivan primjer i drugima i da će jednog dana u donošenju političkih odluka prevladati “snaga argumenta” nad “argumentom snage”.

Nazivanje HSS-a HDZ-ovim satelitom je i više nego ružan način omalovažavanja članova i vijećnika stranke sa stoljetnom povijesti. Nimalo fer politički potez, ali vodimo se da je bitnije gledati tko je rekao, a ne što je rekao.

Sama činjenica da je upravo HSS srušio kvorum sjednice na kojem se glasalo o upravo spomenutim pločama HOS-a dovoljno govori o različitosti stavova, i tada smo stali iza svojih riječi i djela, a to je ne dizanje ruku i rušenje kvoruma. Za svaku odluku s kojom se ne slažemo i koju ne podržavamo stav će biti isti.

Oni koji se kunu u interes građana, neka objasne građanima zašto će se OPET trošiti novac na izbore kojih je bilo i previše u zadnjih par godina, a rezultat tih izbora u sastavu vijeća biti će vrlo sličan, novac potrošen.

Poruka svim akterima Gradskog vijeća Orahovice, je da treba nekad zasukat rukave, raditi i odradili, stvarno se boriti za dobrobit cijele zajednice, a ne opstruirati svaku odluku, ili bar pokušaj boljeg samo zbog boje članskih iskaznica.

Lana Jurkin, mag.oec.
Predsjednica ŽO HSS VPŽ

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Orahovica