Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Aktualnosti

Natjecanje mladeži Hrvatskog crvenog križa na slatinskom području

        16.03.2013.         3529 pogleda
Natjecanje mladeži Hrvatskog crvenog križa na slatinskom području

U subotu 16. ožujka održano je Međuškolsko natjecanje mladeži i podmlatka Hrvatskog Crvenog križa u Osnovnoj školi Mikleuš. Sudjelovalo je 48 učenika iz 6 osnovnih i 2 srednje škole na području djelovanja Gradskog društva CK Slatina.  Mlade natjecatelje pozdravili su predsjednica CK Slatina Ljiljana Peretin, ravnatelj OŠ Mikleuš  Dragan Kraljik i načelnik općine Milan Dundović.

Natjecanje je supješno odrađeno uz pomoć tridesetak volontera, dvdesetak prosvjetnih djelatnika, te djelatnika OŠ Mikleuš i Crvenog križa Slatina. 

Ekipe su dva mjeseca pripremali mentori - profesori  Barbara Vidović Volenik, Kristina Premec, Renata Grahovac, Đora Đorđević, Mirjana Valdec, Martina Vukičević, Ljiljana Peretin, Marija Majer i Mirjana Drenski, te liječnici Gordana dr. Čanadi, Ivica dr. Fotez i Miroslav dr. Venus koji su ujedno bili i suci na radilištima. Natjecanje se sastojalo od teoretskih  pitanja o  Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Prve pomoći, te praktičnom poznavanju prve pomoći na simuliranim radilištima nezgoda. Realistični prikaz ozljeda „žrtava"  tih nezgoda pripremili  su obučeni šminkeri CK Slatina Helena Ambruš i Denis Ostrošić.

Redoslijed ekipa je slijedeći:

 

 

PODMLADAK

 

MLADEŽ

 

 

 

 

1.

OŠ   Josipa Kozarca - Slatina,

1.

SŠ  Marka Marulića - Slatina

2.

OŠ   Voćin - Voćin

2.

SŠ  Industrijsko - obrtnička - Slatina

3.

OŠ   Mikleuš  - Mikleuš

 

 

4.

OŠ   „Davorin Trstenjak" - Čađavica

 

 

5.

OŠ   Eugena Kumičića - Slatina

 

 

6.

OŠ   „Vladimir Nazor" - Nova Bukovica

 

 

Prve ekipe iz svake kategorije sudjelovat će na Međužupanijskom natjecanju HCK koje će se za našu i Osječko - baranjsku županiju održati sredinom travnja  na odmaralištu Merkur  osječkog CK   u Orahovici.

Pripreme za natjecanje iskoristili smo da se po prvi put „ubacimo" u Kurikulum zdravstvenog odgoja u osnovne škole na našem području. Spomenuti liječnici  trenutno održavaju tematske jedinice o osnovama pružanja Prve pomoći učenicima 7. razreda. Time će broj informiranih o nužnosti pružanja Prve pomoći uvelike porasti, dok se na stvore financijski i drugi uvjeti o sustavnoj i kontinuiranoj edukaciji Prve pomoći svekolikom pučanstvu, kao što je to već dugogodišnja praksa u zapadnim zemljama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti