Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Aktualnosti

Natjecanje mladeži Hrvatskog crvenog križa na slatinskom području

        16.03.2013.         3282 pogleda
Natjecanje mladeži Hrvatskog crvenog križa na slatinskom području

U subotu 16. ožujka održano je Međuškolsko natjecanje mladeži i podmlatka Hrvatskog Crvenog križa u Osnovnoj školi Mikleuš. Sudjelovalo je 48 učenika iz 6 osnovnih i 2 srednje škole na području djelovanja Gradskog društva CK Slatina.  Mlade natjecatelje pozdravili su predsjednica CK Slatina Ljiljana Peretin, ravnatelj OŠ Mikleuš  Dragan Kraljik i načelnik općine Milan Dundović.

Natjecanje je supješno odrađeno uz pomoć tridesetak volontera, dvdesetak prosvjetnih djelatnika, te djelatnika OŠ Mikleuš i Crvenog križa Slatina. 

Ekipe su dva mjeseca pripremali mentori - profesori  Barbara Vidović Volenik, Kristina Premec, Renata Grahovac, Đora Đorđević, Mirjana Valdec, Martina Vukičević, Ljiljana Peretin, Marija Majer i Mirjana Drenski, te liječnici Gordana dr. Čanadi, Ivica dr. Fotez i Miroslav dr. Venus koji su ujedno bili i suci na radilištima. Natjecanje se sastojalo od teoretskih  pitanja o  Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Prve pomoći, te praktičnom poznavanju prve pomoći na simuliranim radilištima nezgoda. Realistični prikaz ozljeda „žrtava"  tih nezgoda pripremili  su obučeni šminkeri CK Slatina Helena Ambruš i Denis Ostrošić.

Redoslijed ekipa je slijedeći:

 

 

PODMLADAK

 

MLADEŽ

 

 

 

 

1.

OŠ   Josipa Kozarca - Slatina,

1.

SŠ  Marka Marulića - Slatina

2.

OŠ   Voćin - Voćin

2.

SŠ  Industrijsko - obrtnička - Slatina

3.

OŠ   Mikleuš  - Mikleuš

 

 

4.

OŠ   „Davorin Trstenjak" - Čađavica

 

 

5.

OŠ   Eugena Kumičića - Slatina

 

 

6.

OŠ   „Vladimir Nazor" - Nova Bukovica

 

 

Prve ekipe iz svake kategorije sudjelovat će na Međužupanijskom natjecanju HCK koje će se za našu i Osječko - baranjsku županiju održati sredinom travnja  na odmaralištu Merkur  osječkog CK   u Orahovici.

Pripreme za natjecanje iskoristili smo da se po prvi put „ubacimo" u Kurikulum zdravstvenog odgoja u osnovne škole na našem području. Spomenuti liječnici  trenutno održavaju tematske jedinice o osnovama pružanja Prve pomoći učenicima 7. razreda. Time će broj informiranih o nužnosti pružanja Prve pomoći uvelike porasti, dok se na stvore financijski i drugi uvjeti o sustavnoj i kontinuiranoj edukaciji Prve pomoći svekolikom pučanstvu, kao što je to već dugogodišnja praksa u zapadnim zemljama.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti