Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Obavijesti

Natječaj za hrvatsko-izraelske projekte u okviru programa EUREKA otvoren do 15. rujna

  vpž           17.07.2009.         1220 pogleda
Natječaj za hrvatsko-izraelske projekte u okviru programa EUREKA otvoren do 15. rujna

Hrvatska i Izrael, objavile su prvi Poziv za predaju projektnih prijedloga za zajedničke projekte istraživanja i razvoja, orijentirane na razvoj inovativnih proizvoda i aplikacija u svim tehnološkim područjima. Od natjecatelja se očekuje razvoj rješenja spremnih za tržište ili projekata koji imaju snažan tržišni potencijal u Hrvatskoj, Izraelu ili Europi.

Natječaj je otvoren do 15. rujna 2009. No, iako je poziv otvoren za sva tematska područja, poseban se naglasak stavlja na sljedeća područja: Poljoprivredna tehnologija, npr. prehrambena tehnologija, stočna hrana, uzgoj riba i dr.; Medicinska biotehnologija i inženjerstvo, npr. biomaterijali, biotehnologija, medicinski uređaji i dr.; Računalne znanosti i informatičko inženjerstvo, npr. komunikacijske tehnologije; Zaštita od požara i inženjerstvo sigurnosti; Ekološka biotehnologija i inženjerstvo, npr. pomorska tehnologija. MATIMOP i BICRO osigurat će pozitivno ocijenjenim projektima pristup javnim sredstvima financiranja za zajedničke projekte u ime OCS-a (Ured za znanost Ministarstva industrije, trgovine i rada Države Izrael) i MZOŠ-a (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske).

Ovaj natječaj provodi se u okviru suradnje u programu EUREKA i Eurostars te u skladu s procedurama navedenih programa. MATIMOP i BICRO osigurat će natjecateljima potrebnu podršku tijekom prijave projekata, evaluacije i praćenja projekta u tijeku sufinanciranja. Također, navedene institucije pružit će potrebnu pomoć pri prijavi projekata za dobivanje EUREKA/Eurostars* znaka za prihvaćene projekte. Za dodatne informacije, zainteresirani se mogu javiti u VIDRA-u- agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (www.ravpz.com) tel: 800-207; 725-230.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obavijesti