HAK: Zbog jakoga vjetra na Jadranskoj magistrali ograničenja u prometu
Povjesničarka Carla Konta kao nezavisna kandidatkinja na Škorinoj listi
Stranka s imenom i prezimenom: Hrvatska je šampion rastrošnosti
Škoro: HDZ gubi svaki dodir sa stvarnošću
Božinović: Rad nedjeljom zbog povoljne epidemiološke situacije
Sabor: Najaktivni zastupnici 9. saziva su Bulj, Maras i Pernar
Stranka Demokrati i Hrvatski laburisti građane pozvali na izbore

  Gospodarstvo

Natalija Havidić na Tjednu dizajna u Zagrebu predstavila projekt "Panonski drvni centar kompetencija"

  vpž.hr           24.04.2014.         1937 pogleda
Natalija Havidić na Tjednu dizajna u Zagrebu predstavila projekt "Panonski drvni centar kompetencija"

Tjedan dizajna Zagreb je gospodarsko-kulturna, izlagačka i promotivna manifestacija koja se po prvi puta održava u Laubi od 23. do 27. travnja 2014. Manifestacija je nastala kroz programsku participaciju niza organizacija, firmi, inicijativa i pojedinaca iz Hrvatske, regije i svijeta te će vremenski i prostorno uskladiti niz etabliranih događanja vezanih za dizajn.

U četvrtak, 24. travnja, u sklopu Tjedna dizajna Zagreb ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Natalija Havidić predstavila je projekt "Panonski drvni centar kompetencija".

Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici bit će potporna institucija za razvoj inovativnih proizvoda od drva. Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije prema malim i srednjim poduzetnicima, te usluge izrade prototipa inovativnih proizvoda od drva, uslugu produkt dizajna, dizajna pakiranja za proizvode od drva i proizvode pratećih industrija, zatim usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki. Osim usluga direktno povezanih s razvojem proizvoda veće dodane vrijednosti, Centar će u suradnji sa znanstvenim institucijama, a posebno sa Šumarskim fakultetom u Zagrebu i institutom Ruđer Bošković kreirati specijalizirane programe za podizanje kompetencija radne snage u drvnoj i pratećim industrijama Hrvatske, ali i šire regije.

U sklopu predstavljanje projekta PDCK, održana je i panel diskusija na temu razvoja strategije kreativne industrije gdje susudionici razgovarali o izazovima prerađivačkih industrija čija konkurentnost ovisi upravo o produkt dizajnu i inovacijama.

Projekt Centra u ožujku 2013. godine proglašen je od strane Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora „Projektom od nacionalnog interesa za drvno-prerađivački sektor“.

„Za predstavljanje ovog projekta u okviru manifestacije Tjedan dizajna Zagreb odlučili smo se upravo zbog važnosti povezivanja budućeg Drvnog centra u Virovitici sa predstavnicima kreativne industrije, produkt dizajnerima...Ovom prilikom najavili smo aktivnosti projekta kao što su start upweekend za dizajnere, inovatore, proizvođače namještaja u okviru kojeg ćemo pokrenuti natječaje za najbolju inovaciju i za najbolji dizajn proizvoda od drva. Također ćemo kroz Centar za dizajn u okviru Panonskog drvnog centra približiti najbolje hrvatske produkt dizajnere poduzetnicima u Županiji i panonskoj regiji" - naglasila je ravnateljica Vidre Natalija Havidić.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.