Banner
Ministar Marić: Vjerujem da neće doći do nestašice lijekova
Ured Predsjednika RH objavio kompletnu korespondenciju s Povjerenstvom
MUP: Svakoga dana jedna osoba pogine na hrvatskim prometnicama
Grmoja: Novac za pomoć gospodarstvu naći ukidanjem županija
Božinović: Koncentrirat ćemo se na kažnjavanje zbog kršenja mjera
Udruge traže stimulaciju za sestre koje skrbe o Covid-19 pacijentima
Izbori u HDZ-u nastavljaju se u studenome

  Zdravstvo

Nastavlja se s programom „Zdrav za pet“ u našoj županiji

        23.10.2014.         719 pogleda
Nastavlja se s programom „Zdrav za pet“ u našoj županiji

U srijedu 22. listopada profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održao je predavanje o sredstvima ovisnosti pod nazivom „Kako droge djeluju i gdje se kriju opasnosti“ za učenike prvoga razreda Srednje škole Stjepana Ivšića u Orahovici. Ovim je predavanjem nastavljeno s provedbom programa „Zdrav za pet“ koji se već treću godinu za redom uspješno provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji, a provodit će se u našoj županiji i u školskoj godini 2014./2015.

Da podsjetimo, program „Zdrav za pet“ provodi se na nacionalnoj razini, a njime su naravno obuhvaćene i škole u Virovitičko-podravskoj županiji. Radi se o kompleksnom pristupu kojim se u formi predavanja i radionica za učenike u odgojno-obrazovnim ustanovama nastoje prevenirati rizična ponašanja kod djece i mladih.

Nastavku provedbe programa u našoj županiji prethodio je stručni sastanak koji je u petak 17. listopada 2014. godine održan u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije između voditelja programa u našoj županiji. Ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije ovome sastanku nazočili su profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (voditelj programa u Zavodu), prvostupnica sestrinstva Maja Đurica Truhlaž iz Djelatnosti javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (suradnica u provedbi programa) i Dražen Huzjak iz Policijske uprave Virovitičko-podravske koji je voditelj programa u Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj. Program dakle suradnički provode Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, Policijska uprava Virovitičko-podravska i odgojno-obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.

Osim predavanja o štetnosti djelovanja droga koja se održavaju u prvom razredu srednjih škola, predviđena su i predavanja u osmom razredu osnovnih škola (tema je štetno djelovanje alkohola) te u drugom razredu srednjih škola (tema je problematično i patološko kockanje), a dinamika provedbe dogovara se sa svakom pojedinom školom. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.