Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zdravstvo

Nastavlja se s programom „Zdrav za pet“ u našoj županiji

        23.10.2014.         1087 pogleda
Nastavlja se s programom „Zdrav za pet“ u našoj županiji

U srijedu 22. listopada profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održao je predavanje o sredstvima ovisnosti pod nazivom „Kako droge djeluju i gdje se kriju opasnosti“ za učenike prvoga razreda Srednje škole Stjepana Ivšića u Orahovici. Ovim je predavanjem nastavljeno s provedbom programa „Zdrav za pet“ koji se već treću godinu za redom uspješno provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji, a provodit će se u našoj županiji i u školskoj godini 2014./2015.

Da podsjetimo, program „Zdrav za pet“ provodi se na nacionalnoj razini, a njime su naravno obuhvaćene i škole u Virovitičko-podravskoj županiji. Radi se o kompleksnom pristupu kojim se u formi predavanja i radionica za učenike u odgojno-obrazovnim ustanovama nastoje prevenirati rizična ponašanja kod djece i mladih.

Nastavku provedbe programa u našoj županiji prethodio je stručni sastanak koji je u petak 17. listopada 2014. godine održan u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije između voditelja programa u našoj županiji. Ispred Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije ovome sastanku nazočili su profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (voditelj programa u Zavodu), prvostupnica sestrinstva Maja Đurica Truhlaž iz Djelatnosti javnog zdravstva Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije (suradnica u provedbi programa) i Dražen Huzjak iz Policijske uprave Virovitičko-podravske koji je voditelj programa u Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj. Program dakle suradnički provode Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, Policijska uprava Virovitičko-podravska i odgojno-obrazovne ustanove u Virovitičko-podravskoj županiji.

Osim predavanja o štetnosti djelovanja droga koja se održavaju u prvom razredu srednjih škola, predviđena su i predavanja u osmom razredu osnovnih škola (tema je štetno djelovanje alkohola) te u drugom razredu srednjih škola (tema je problematično i patološko kockanje), a dinamika provedbe dogovara se sa svakom pojedinom školom. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravstvo