Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  In memoriam

Napustio nas je cijeneni kirurg i omiljeni liječnik dr Hajrudin Omeragić

  Goran Gazdek           18.09.2022.         5641 pogleda
Napustio nas je cijeneni kirurg i omiljeni liječnik dr Hajrudin Omeragić

Umirovljeni virovitički liječnik, dr. Hajrudin Omeragić, umro je u četvrtak, 15. rujna u 76. godini života. Preminuo je nakon kratke bolesti u Općoj bolnici Virovitica gdje 1973. godine započeo profesionalni put zdravstvenog radnika. Rođen je 1. siječnja 1946. godine u Banjoj Luci. Gimnaziju je završio u Livnu 1966., a Medicinski fakultet u Beogradu 1973. gdje je sedam godina kasnije specijalizirao kirurgiju. Uži interes u medicini bila mu vaskularna kirurgija. Uveo je vaskularnu kirurgiju i operacije na krvnim žalima, primarnih varikoziteta, obliterantnih aterosklerotičkih promjena nog, premoštavanje okluzija i stenoza autovenskim premosnicama i prenosnicama od umjetnih matreijala (1983.) te operacije na abdominalnoj aorti, operacije aneurizme i aorte. Autor je pet stručnih radova, prvi koautor u desetak i drugi koautor u petnaestak radova. Bio je član Hrvatskog liječničkog zbora (1973.), zamjenik predsjednika Podružnice (1980.–1984.), predsjednik grupe za medicinsku etiku i deontologiju, član kirurškog društva (1975.) i član Europskog društva za vaskularnu kirurgiju.

„Svojim radom uvelike je pridonio unaprjeđenju kirurgije u virovitičkoj bolnici. Bio je mentor generacijama mladih kirurga, te je nebrojeno puta žrtvovao svoje slobodno vrijeme kako bi nesebično pomogao i kolegama i pacijentima. Brige i ljubavi za obitelj, unatoč napornom pozivu, nije mu nedostajalo. Njegovu ljubav prema orijentalnim specijalitetima koje je maestralno spremao za društvo uz zvukove gitare, nikada nećemo zaboraviti“, napisale su u javnoj zahvali njegove kolege iz Opće bolnice Virovitica.

Dr Omeragić (stoji, četvrti s lijeva) s kolegama i kolegicama na Odjelu kirurgije

Iako u mirovini, od svibnja 2018. godine pa gotovo do smrti bio je liječnik u timovima bez nositelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije ambulanti u Bušetini, Turanovcu, Dugom Selu Lukačkom i Gornjem Bazju. Kolege iz Doma zdravlja u javnoj zahvali su među ostalima napisali sljedeće: „Potrebe pacijenta uvijek je stavljao ispred osobnog zdravlja, pa kada bi imao i osobnih zdravstvenih problema, nije se štedio. Čim bi bio zaliječen, bio bi u ambulanti za pacijente koji su ga trebali, čak i ako je to značilo ne poštovati preporuke kolega o potrebi za mirovanjem i potrebi za potpunim izlječenjem“.

Osim što je bio cijenjen i poštovan u stručnim krugovima te omiljen među pacijentima, dr Omeragić je bio vrlo aktivan i cijenjeni član društvene zajednice zbog čega je 1985. godine odlikovan Medaljom zasluga za narod. U slobodno vrijeme bavio se ribolovom (bio član sportsko-ribolovnog društva) i vezao goblene.

Dženaza i ukop su u utorak, 20. rujna na Gradskom groblju u Slatini.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije In memoriam