Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Novinarstvo i mediji

Nakon točno 20 godina ugašen portal Virovitica.info

  vn           27.03.2023.         3164 pogleda
Nakon točno 20 godina ugašen portal Virovitica.info

Prije par dana, točnije 23. ožujka, na samu dvadesetu godišnjicu postojanja, zatvoren je portal Virovitica.info. Osnovan je pod imenom Virovitica Online i bio je drugi gradski portal koji je svoje čitatelje izvještavao o događanjima u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji. Šteta! Što god netko mislio o medijima uvijek je gašenje izrazito loša vijest za lokalnu sredinu. U gradu nam je potrebno više portala, radio stanica, televizija i novina kako bi svatko od čitatelja/slušatelja/gledatelja našao nešto za sebe, a cijeloj zajednici pružali mogućnost za različita razmišljanja, razmjenu ideja i stavova, polemiku, kritike i korekciju vlasti.

Evo kako su obrazložili povlačenje s medijske scene:

Bili smo ponosni na činjenicu da smo bili jedan od prvih lokalnih portala u Hrvatskoj i da smo imali priliku pratiti razvoj tehnologije i novih medija kroz posljednjih 20 godina.  Bili smo pioniri interneta. Bila su to vremena kada su rijetki posjetitelji znali kliknuti na sliku na naslovnici, kako bi osim sažetka na naslovnici mogli pročitali i cijeli članak. Kada je osim jedne fotografije uz vijest, bila cijela foto galerija, ne samo onoga što se nalazilo ispred naših objektiva, već i publike i nazočnih iza naših foto aparata.

Bila su to vremena kada smo video kamerom snimali video priloge (prije 14 godina) koje gotovo nitko nije mogao pogledati. Ne zato što nije želio, već zbog brzine interneta to je bilo gotovo nemoguće. Na dvije parice ISDN-a (brzina 2x 64 kbita/s) dizali smo video i po nekoliko sati. Tada je YouTube imao ograničenje na video priloge u trajanju do 60 sekundi. Pa smo video sadržaj dizali na servis Vimeo.com

Svjesni smo da ne bismo uspjeli održati portal toliko dugo bez vaše podrške. Stoga želimo iskoristiti ovu priliku i izraziti našu zahvalnost svim našim suradnicima, posjetiteljima, sponzorima i prijateljima koji su nam vjerovali i podržavali nas tijekom svih ovih godina. Hvala Vam na svakom kliku!

Zahvaljujući vašem povjerenju, uspjeli smo se razviti u jedan od najpopularnijih lokalnih portala u regiji, a vaše povratne informacije i kritike bile su uvijek dragocjene. Uvijek smo se trudili pružiti kvalitetne informacije i zanimljiv sadržaj, te smo vjerovali da smo tako doprinosili razvoju i promociji grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Nadamo se da smo vas uspjeli informirati o događajima i zbivanjima u našoj regiji i da smo vam pomogli u donošenju važnih odluka.

Sada, nakon 20 godina, odlučili smo da je vrijeme za novi početak i nove izazove. Virovitica.info će ostati zauvijek u našim sjećanjima kao draga uspomena. Hvala vam svima još jednom, nadamo se da ćemo se sresti u drugim prilikama i da ćemo nastaviti graditi bolju zajednicu u kojoj živimo. Sve koje smo povrijedili, iskreno se ispričavamo! Nije bilo namjerno.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Novinarstvo i mediji