Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Poljoprivreda

Nakon petosatne blokade seljaci u Suhopolju odvezli traktore s ceste

  D. Šantoši/Večernji list           28.02.2012.         1943 pogleda
Nakon petosatne blokade seljaci u Suhopolju odvezli traktore s ceste

Od 14 sati sve su prometnice na području Virovitičko-podravske županije prohodne, a seljački prosvjednici ostali su još samo pored prometnica D2 u Suhopolju i D5 u Terezinu Polju gdje ne ometaju odvijanje prometa ovim državnim cestama.

- Središte Suhopolja danas smo traktorima blokirali od 9 do 14 sati, a hoće li blokada biti još, ovisit će o vijestima koje očekujemo iz Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu. Uz potporu zahtjevima mljekara mi i dalje tražimo da se razriješi problem oko 1200 hektara državne zemlje na području općine Suhopolje koju općina treba dati u zakup ili prodati, kaže Miroslav Šimić, predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača Općine Suhopolje. Na području Virovitičko-podravske županije u prosvjedu je do jučer bila i Udruga seljaka Virovitičko-podravske županije, koja je prošlih godina bila najglasnija u stvaranju cestovnih blokada, ali u ovom prosvjedu članovi županijske udruge nisu blokirali prometnice. 

- Nakon tri dana prosvjeda u Jugovu Polju donijeli smo odluku o prestanku prosvjeda jer nam se u prosvjedima priključio samo jedan mljekar. Svi ostali mljekari iz okolice ostali su kod kuće. Prekidom našeg prosvjeda nije prestala naša potpora proizvođačima mlijeka pa smatram da ne smiju odustati od traženja realne cijene za svoje mlijeko. Svoje snage trebaju umjeriti na pregovore s otkupljivačima za pregovaračkim stolom - smatra predsjednik Zvonko Pipić.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda