Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Politika

Nakon nepromišljenog ultimatuma župana Tolušića Srbija otkazala nastup i partnerstvo na Viroexpu

        05.11.2012.         2714 pogleda
Nakon nepromišljenog ultimatuma župana Tolušića Srbija otkazala nastup i partnerstvo na Viroexpu

Neugodno smo iznenađeni sadržajem i tonom pisma koji je upućen Privrednoj komori Srbije, posebno postavljanjem bilo kakvih uvjeta rukovodstvu Privrednoj komori Srbije i nadležnom ministarstvu  drugim tijelima Republike Srbije u pogledu dogovorenog sudjelovanja na sajmu Viroexpo pa otkazujemo sudjelovanje na manifestaciji niti će Republika Srbija biti zemlja partner - napisao je u dopisu virovitičko-podravskom županu Tomislavu Tolušiću predsjednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.

Tolušić je, naime, početkom listopada poslao otvoreno pismo Privrednoj komori Srbije i Ministarstvu poljoprivrede  u kojem ih upozorava da će preispitati odluku o tome da Srbija bude zemlja partner sajma Viroexpo ako se ne riješe sporna pitanja oko zabrane izvoza šećerne repe u Hrvatsku.

Tolušić: Preispitat ćemo odluku da Srbija bude zemlja partner Viroexpa 2013.

„U okviru bilateralnih konzultacija između dviju republika, koje su održane 21.rujna 2012. godine u Beogradu, hrvatskoj strani je predočeno da je Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu o privremenom kvantitativnom ograničenju izvoza soje, suncokreta i šećerne repe uslijed ekstremno visokih temperatura i suše, odnosno drastičnog smanjenja prinosa i ukupne poljoprivredne proizvodnje, koje je ove godine zadesilo Srbiju i čitavu regiju. Ujedno je hrvatskoj strani predloženo rješenje ove situacije. O ovoj mjeri prethodno su održane bilateralne konzultacije predstavnika Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije s nadležnim institucijama Europske komisije u Briselu i izvršena je notifikacija ove mjere u skladu s Prijelaznim trgovinskom sporazumom. Istovremeno, izvršena je notifikacija ove mjere u CEFTI", piše u dopisu Miloš Bugarin.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

miško
5.11.2012. 21:48
E moj bumerang nema nama mira ni napretka dok tako razmišljate. Dok su naši prijatelji ginuli Tuđman i Milošević su se častili i orgijali, kriminalci svih vrsta također nisu prstali surađivati. Dok ste narodu mazali oči privatizirali ste i popljačkali firme, a sada nebi dali gospodarstvenicima da rade i surađuju, da nešto pošteno zarade. Jer, kad bi se pošteno zarađivalo nebi imali šta krasti. Političari to inače rade: zavadi pa vladaj. Sada ćemo se tu prepucavati oko Roksa i njegovog glupog poteza za to vrijeme oni će mrknuti još par milijunčeka.
Providno, nema šta.
Ako netko trebao oglasiti onda su to ljudi iz šećerane. Je li pročitao bili tko, bilo gdje neku izjavu bilo koga iz menađmenta šećerane?
Mikeš09
5.11.2012. 21:21
Volio bih kada bi bilo moguće da se prije svake sjednice tih kvazi - političara na bilo kojoj razini zajedno sa tekućim materijalima svaki puta podijeli ovo lijepo Kruletovo pismo i da ga svaki puta netko od ``njih`` prije sjednice naglas pred svima pročita... možda nam krene na bolje...Trebalo bi ga staviti i na naslovnicu nekog lista kako je nekada bilo pa nek raja svaki dan čita i misli...
bumerang
5.11.2012. 20:59
Bravo Tole, nikad mi se nisi sviđo al ovo si dobro napravio. Nego pitaj ti kad će gospodin Miloš da plati štetu za repu i ratnu oštetu i jel možda zna disu 3000 nestalih hrvata iz rata, il da mi pređemo preko da se naplatimo, poješće ga kamate. Sad ti ostaje da dovedeš neku drugu zemlju fala bogu ima poštenih zemalja.
slavujj
5.11.2012. 20:58
Kao prvo ,ne bi se složio da je to bio "nepromišljeni"ultimatum, već da je to "jasno promišljeni "stav župana i vjerujem da je odluku nije donio bez dogovora sa svojim "savjetnicima" ,sa neutralnim se ne bi složio da "nema od koga učiti",mišljenja sam da on možda od nekih uči i previše ,
samo je pitanje od koga se uči?
neutralan
5.11.2012. 19:16
Teško je ovo zamisliti , a još teže prokomentirati.
Čovijek koji je trebao privući investicije , promovirati županiju biti dobar i uljudan domaćin Viroexspa , učinio je ogroman " gaf".

Kako će ovo odjeknuti u krugovima potencionalnih međunarodni investitora , kako kod gospodarstvenka koji su namjeravali ili već najavili dolazak na Viroexspo i u drugim međunarodnim i domaćim poslovnim i diplomatskim krugovima .

Žao mi je , najmlađeg župana u lijepoj našoj , žao mi je , jer ako ima energije , da bi bio župan potrebno je imati i drugih predispozicija.

Nažalos mislim da u političkom smislu nema od koga učiti , a i savjetnici u županiji su mu politički podobnici koji nažalost nemaju što ponuditi.

Treba uvažavati gospodarske interese županije ( industrija šečera ) , no ne na način prijetnji i prozivki , već je potrebno više mudrosti i diplomacije ,kada se već upušta u takove izazove.

Možda mi obićni stanovnici naše županije nevidimo štetu , ali ona je ogromna.

Šteta gospodarstvu , promociji županije , a imati će i veliku političku štetu koju je nanio stranci i partnerima.

Volio bih u budućnosti imati kvalitetnijeg župana od ovog .
terzo
5.11.2012. 18:49
Ajme lipi moj "Krule" ! Kapa dol` (do poda) , za ove komentare . Imam samo jedan problem ; nisam u stanju ni zaplakat` , niti se (zbog jada i tuge) posteno nasmijat` ....
crna ruka
5.11.2012. 18:14


Čestitam vam i na tome, što ste u ono malo državnih firmi što je
ostalo, uspjeli ugurati svoje rođake pa sad nama običnim "malim" ljudima javljanje na javne natječaje u vezi dobivanja posla izgledaju kao sajens jebeni fikšn. Bravo. Čestitam. Ponosim se sa vama.

Uspjeli ste sjebat kompletnu industriju...ne jednu...ne dvije
tvornice...vi ste uspjeli sjebat do temelja kompletnu industriju...sve sve sve...i više od SVE. Zadnjeg kojeg sjebavate je kamenolom koji se bavi eksploatacijom bračkog kamena...kamena za kojim ludi cijeli svijet, baš vi ste uspjeli sjebat. Da ono što cijelom svijetu treba, nama ne treba - za to ste se pobrinuli vi. Čestitam. Ponosim se sa vama, al baš ono, što bi reko Edo Majka - pravo pravo!

Kako ste sjebali industriju, tako ste sjebali i radnička odmarališta na moru. Ista ona u koje bi svake godine radnici sa svojim obiteljima za jeftine pare otišli na ta 2 jebena tjedna...2 tjedna mora...2 tjedna u kojima su padali romantični poljupci sa prvim ljubavima, negdje na Jadranskom moru. Danas si malo tko može priuštiti 2 tjedna mora...a da nema romantičnih poljubaca na Jadranu, za to ste se pobrinuli vi.
Čestitam vam. Ponosim se sa vama.

Ponosim se sa vama, kada mi prijatelj...visoko obrazovan i stručnjak u svom poslu govori: - Stari, možda sam si uspio riješiti Kanadu! Mogu samo reći da ukoliko moj prijatelj i ode, Kanada će biti jedna sretnija zemlja. A vi? Ne brinite se, tu sam ja da se ponosim vama.

Ponosim se sa vama, kada me moj prijatelj Mrki...inače zidar...nazove pa kaže: -Krule prijatelju... kud sve ovo ide u pičku materinu... suze mi na oči od muke idu! Mogu samo reći da je Kanada tužna što nema mog Mrkog. A vi? Ne brinite se...tu sam ja da se ponosim vama.

Čestitam vam i na tome što ste nakon rata uspjeli isprintati papir sa 500 000 branitelja kao da smo ratovali protiv Kine i Indije zajedno, te u tu brojku ugurati sebe...svoje rođake...rođakove rođake...i od rođakovih rođaka rođake. Znam da je to za vas bilo jebeno, vrlo jebeno...mislim...ne rat...nego to sve papirnato sprovesti i napraviti...ne morate mi objašnjavati, pobogu, pa bar vam ja vjerujem.
Znam da vam je bilo jebeno srediti si papire za vojne mirovine i
činove...oh...pobogu...pa kao da je bilo lako tamo negdje
1991...1992...sa BMW-om sletiti u jarak sa činom
brigadira...pukovnika... jedno 80 km od prve linije. Mislim da sam ja jedini koji vas razumije i stoga se ponosim sa vama.

Ponosim se ja sa vama i kad je u pitanju mladi hrvatski čovjek koji je tek izašao iz srednje škole jer osim što ništa ne zna raditi nigdje nema priliku i naučiti. To ste mu sredili vi. Bože kako vas volim i ponosim se sa vama.

Najmanje 100 afera ste proizveli čija se materijalna šteta mjeri u
MILIJARDAMA EURA koje ste sebi slili na razno razne bankovne račune Kajmanskog otočja i Ekvatorijalne jebene Gvineje čiji direktor banke ni ne zna da postoji Hrvatska, ali zna da postojite vi. Čestitam...i naravno...ponosim se vama.

Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što ste svojevremeno uzimali radnicima 2 i 4% od plaća i tako godinu i nešto...a sad ste digli i PDV na 25%. Nakon 20 godina sustavne pljačke i uništavačine uspjeli ste sjebat sve što hoda...puzi...gmiže...a rupe u državnoj kasi da čepimo mi? Opisati vam ne mogu koliko se ponosim vama.

Čestitam vam i na ulasku u Europsku Uniju čije sam i sam standarde prigrlio odmah, pa sad dok cijela Europa spava, ja u 10 navečer palim veš mašinu kako bi oprao veš po jeftinijoj tarifi struje čiju ste cijenu formirali ka da je ista 3 puta opasala Zemlju pa tek onda došla u moju veš mašinu. U ponoć kad Europljani sanjaju, ja se jebem sa centrifugom od veš mašine zajahavši istu kako mi ne bi otišla u hodnik. Ponosim se sa vama...kako ja tako i moja veš mašina.

U samo 20 godina sjebali ste sve. Sve što se na hrvatskom jeziku
izreći iz usta dade, vi ste sjebali. Niste vi uništili, vi ste
SJEBALI. Kužite? SJE - BA - LI. Tim sjebanlukom, sjebali ste i malog poštenog čovjeka, koji sam sebi nameće da je nesposoban, a zapravo...PREŽIVJETI u ovoj hrpi govana koju ste vi izasrali, može samo nadčovjek...superčovjek...jebeni SUPERMAN.

Moj Mrki je jednom na baušteli rekao: - Ništa im sveto nije, majku li im jebem lopovsku! - te nastavio raditi svoj 250satni radni mjesec.
Oprostite mom Mrkom na psovanju...a i sam nisam siguran na koga je mislio. Nije na vas...jer vi ste iskreni i pošteni...zato se ja i ponosim vama. Čestitam vam!

Vaš Krule"
crna ruka
5.11.2012. 18:09
Čestitam vam i na tom što ste od svjetski poznate hrvatske
brodogradnje napravili to da nas čisto veseli kad brodogradilište "3. Maj" sklopi ugovor u vrijednosti 800 dolara pa radimo kanue za somalijske naručitelje. Ponosim se s vama. Čestitam, uspjeli ste!

Uspjeli ste i u tome da 90tih isisate sve novce iz naših domaćih
banaka koje ste kasnije sanirali sa našim novcem a onda ih prodali strancima uz ogromne provizije za vas i vaše obitelji pa vam sada sinčići i kćerkice uživaju dok mi jedemo govna koja ste vi izasrali. Ponosim se sa vama...čestitam vam od srca.

Uspjeli ste sjebat i poznate građevinske firme koje su radile po
čitavom svijetu i zapošljavale po 15tak tisuća radnika. Naši
građevinari su prije bili cijenjeni u cijelom svijetu...a
danas?...danas ste od njih oformili građevinsko mafijaške organizacije koja jedna drugu koči i međusobno se kolju poput vukova nad plijenom, i to direktno za vašu korist...za vašu i vaših sinčića i kćeri. Ponosim se sa vama. Čestitam.

crna ruka
5.11.2012. 18:05
PISMO JEDNOG HRVATA, ZOVE SE KRULE - VRIJEDNO PROČITATI:

"Dragi moji političari,

Uz životni standard kakav konzumiram, a vi mi ga pripremiste, ja stvarno ne znam koliko ću dugo živjeti pa evo odlučih da vam napišem pismo zahvale, kako ne bi bilo da vam nikad ništa konkretno ne napisah i ne rekoh.

Bez obzira kojoj političkoj stranci pripadate, oporbi ili vladajućim, želim vam se zahvaliti što ste od jedne jake, industrijske, poljoprivredne, turističke zemlje...moje domovine Hrvatske...u samo 20 i kusur godina uspjeli napraviti, što bi narod reko - "Go kurac".

Od žitne Slavonije ste uspjeli napraviti ledinu..."nogometno
igralište"... na kom "utakmica" nije odigrana već 20 godina pa je
korov preuzeo i naš i protivnički šesnajsterac zajedno sa centrom.Mora da ste ponosni na to? - čestitam vam!

Čestitam vam i na tom što ste uspjeli sjebat drvnu industriju kraj
živih šuma Gorskog Kotara i Like pa sad drvene stolice koje su
napravljene od našeg drva kupujemo od Talijana...j
guru
5.11.2012. 15:55
Sjetite se da je prošla HR.vlada ustupila Srbiji prijevod svih akata potrebnih za pristup EU. Ne sječam se točno iznosa ali radi se o nekoliko miliona evra.
Prvi odlazak privrednika u Srbiju HDZ-ova vlada organizirala davno prije nego se Tolušić uključio u politiku.Sad nas gos. Tolušić štiti od tog istog HDZ. Tko je tu lud????????????????
siniša prpić
5.11.2012. 15:23
Neki kažu da je i loša promiđba - promiđba.
Kako prema "van", tako i prema "unutra". Borba je to za opstanak.
Pitanje je dana, kada će se zaboraviti onoga koji ih je, više-manje, sve stvorio. To je onaj najružniji dio politike.
miško
5.11.2012. 15:09
Sramota! Još jedan dokaz da Tolušić zalutao u politiku. Veći katolik mod Pape. On se našao pozvanim da rješava međudržavna pitanja i daje ultimatum onima koji nemaju veze s uvozno-izvozničkom aferom. Ima pravo freeman: kao slon u staklani.
1911
5.11.2012. 15:07
Ako je danas vrijeme za "oko za oko...." onda u p.m. i ovaj svijet i mi!! Kontraproduktiban potez župana a odgovor još kontraproduktivniji!! Dovoljno.
crna ruka
5.11.2012. 15:01
Ukoliko želite skrenuti pažnju na sebe a nemate jake ekonomske argumente jedino što vam preostaje jest da počnete lupati o ratno-nacionalne bubnjeve i time povećati rizike i obostranu štetu.
Zbog nedostatka komunikacije bez sumnje radilo se o političkoj odluci i jeftinim političkim bodovima koja nije uzimala u obzir i ekonomske posljedice a koje će najviše imati naša šećerana.
Svi gubimo- sve je po starom.
Čudi me kako ljudi iz šećerane nisu smirili situaciju jer se o njima radi? ili su moprali šutiti da bi zaštitili osobe koje nisu htjele ulagati u našeg seljaka ( vjerovatno se drže za srce kada svira himna ) već u stranog i sad bi mi svi trebali ići u rat da zaštitimo pojedince- vjerovatno poznate osobe- koje su izgubile par miliona kuna a koje i tako vjerovatno nisu stekle na pošteni način.
freeman
5.11.2012. 14:56
slon u staklani


Još iz kategorije Politika