Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Županija

Nakon dvadeset godina borbe i dokazivanja, još jedno povijesno DA

        23.01.2012.         1564 pogleda
Nakon dvadeset godina borbe i dokazivanja, još jedno povijesno DA

Prema posljednjim službenim nepotpunim rezultatima državnog referenduma od danas u 7 sati, Hrvatski građani jučer su na referendumu rekli DA za ulazak Hrvatske u EU i time potvrdili gdje Hrvatska civilizacijski i povijesno pripada. Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva za ulazak Hrvatske u Europsku uniju glasovalo je 66,27 posto građana Hrvatske izašlih na referendum.
U Virovitičko podravskoj županiji na referendum je izašlo 44,27 posto građana, a njih 65,45 posto glasovalo je za Hrvatsku u Europskoj uniji. Najveći postotak glasova za ulazak zabilježen je u Voćinu 77,42 posto i Mikleušu 73 posto.
U Virovitici je potpora iznosila 65,54, posto (odaziv 49,35 posto), Slatini 71,01 posto (odaziv 39,87 posto) a Orahovici 69,41 posto (odaziv 49,44 posto). Najmanju potporu ulasku Hrvatske u EU dali su žitelji općine Crnac 53.10 posto a najveći odaziv građana zabilježen je u općini Sopje gdje je na referendum izašlo 52,46 posto građana.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

NOVI
24.1.2012. 19:51
Slažem se Lynx,mislim da Australija ima sličan model,simboličnih 100 ili 200 kuna bi kao kazna izvuklo daleko više građana na referendum,i onda bi to bilo poštenije ZA ili PROTIV,ali što je tu je.
...miško...,opet tvrdim da je glasalo i više od 50% građana,zbog neuređenih spiskova birača.
Lynx
24.1.2012. 12:03
Inertna većina je prepustila svoju odluku manjini u ruke. Dobro, a zašto nisu digli svoje lijene guzice i otišli glasati?
Lako je biti general poslije bitke i pametovati - zbog lijenčina je rezultat ovakav kakav je i zato oni kojima on ne odgovara svima koji im kažu da nisu bili na referendumu dvije - tri fliske.
Da više nikada o ovakvim važnim pitanjima ne bi odlučivala manjina - treba uvesti obavezu izlaska na izbore bilo koje vrste ili u suprotnome - primjerena novčana kazna.
miško
24.1.2012. 11:17
Eto kakav smo mi narod kad je manjina sve one puste godine birala HDZ onda je sve bilo regularno, sada kad je manjina odlučila da idemo u Europu onda ne valja.
Naravno, da je ovo pirova pobjeda i dabi bilo najbolje da je o svojoj sudbini odlučilo bar više od 50 posto građana, ali šta je tu je.
Riječ je o plitičkoj i meni se čini svakoj drugoj nekultiri naših građana. Imali su prilike reći što misle a nisu htjeli. Pa se sada nemaju prava ni buniti.
Mikeš09
24.1.2012. 10:58
Političke elite zajedno sa tiskom sada se kite i fale kao Hrvati su odlučili u EU,povijesni rezultat, ali u svojem sljepilu ne vide ono najvažnije da VeČiNa građana nije odlučila za EU nego manjina i od te manjine tek polovica???!!Kakva je to pravda i demokracija da manjina odlučuje o većini??!!Po meni izbori nisu uopće regularni...
NOVI
23.1.2012. 17:54
Nakon dileme ZA ili PROTIV,ipak sam zaokružio ZA, jednostavno me euroskeptici nisu konkretnim argumentima razuvjerili.
...crna ruka,pitam te zašto koristiš termin"seljačine",zar smo MI koji živimo i radimo na poljoprivredi nešto manje vrijedni nego ti?
Uvijek me smeta kada netko koristi taj izraz za ljude koji žive na selu,kao da je to nešto ispod nivoa onih koji su u gradu,TI mora da si HDZ-ovac jer za njih smo uvijek i bili samo ovce za glasovanje.
...Mikeš09,a kada taj"povijesni rezultat"pogledaš iz ćinjenice da imamo više birača nego stanovnika onda je logično da rezultat uopće nije loš,moraš uzeti u obzir da su glasali živi birači a ne oni kojih nema,a na spiskovima su iz vremena HDZ-a.
Mikeš09
23.1.2012. 14:03
Koji jad i ``povijesni rezultat`` ovih povijesnih izbora...više od polovice Hrvata se nije udostojilo u ovom povijesnom trenutku pomaknuti svoje guzičetine i uključit lijene mozgove i zaokružit nešto tj. imati svoj stav...koliko je takvih u ovoj državi...nije za nas EU za nas je Austrougarska
miško
23.1.2012. 13:03
Bravo Hrvatska, bravo Virovitičko-podravska županija.
crna ruka
23.1.2012. 12:31
zbogom moje seljačine nema više ....
seri ipopljuj
23.1.2012. 11:46
Na žalost svih Balkanaca, mi odosmo u EU...
Bit će nam teže jer se mora "delati", ali tako je to u Europi.


Još iz kategorije Županija