Đikić: Bude li opuštanja, virus preuzima ritam
Mrsić: Nacionalni stožer Civilne zaštite ostao bez kredibiliteta
Večernji list: Gradit će se kampus gaming industrije u Novskoj
Jutarnji list: U Hrvatskoj oko 16.000 turista iz BiH i Srbije
Do 16 sati u Orahovici glasovao 1524 glasača ili 34,72%
Đikić kod Stankovića: Nemoguće je da nitko od pola milijuna turista nije zaražen
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Slatina

Nakon članka o potencijalno opasnim dječjim igralištima odgovorni se pokrenuli

  Dragutin Fišli/Domovina blog           03.07.2011.         2118 pogleda
Nakon članka o potencijalno opasnim dječjim igralištima odgovorni se pokrenuli

Poslije objave članka ''Stanje dječjih igrališta - potencijalna opasnost za najmlađe'' na portalima Virovitica.net i Tvinx news, te postave na profile i grupe ''Facebooka'' , došlo je do značajnih promjena na bolje.  Ogovorni su se pokrenuli. Dječje igralište kod OŠ '' Josipa Kozarca'' će biti uskoro uređeno i sigurno za igru djece

Opasno teški betonski stolovi ispred prostorija koje je grad Slatina ustupio na korištenje HVIDR-i su uklonjeni, kao i neispravne klupe što i nije mnogo, jer su iza izvođača tih djelatnosti ostale nezatrpane rupe gdje su bile ukopane klupe i stolovi koji su premješteni na nepoznatu lokaciju. Naime na moje tel. pozive uredu HVIDR-a Slatina, nije se nitko javljao, možda sam promašio kada rade ili sam pak pogodio kada su na pauzi (u intervalu od 3 sata sam ih pokušao dobiti više puta) , tako sam uskraćen za odgovor na pitanje koju lokaciju sada uneređuju polomljeni stolovi , ako nisu završili u temeljima nečije vikendice!? No šalu na stranu, jako je ugodan osjećaj da je članak koji sam napisao postigao rezultat i da se ipak nešto napravilo, mada još to nije sve što se moglo, ipak nije odgovorno ostaviti rupe u kojima netko može iščašiti nogu ili još gore, polomiti (pitanje je tko bi za to odgovarao?).

Nadam se da će i ovaj članak imati odjeka, pa će se i ta zaostala radnja završiti.

U razgovoru sa predstojnicom ureda gradonačelnika za prostorno uređenje, doznao sam da su oni, grad, u više navrata uputili HVIDR-i prigovor na sve navedeno, te obišli i provjerili stanje dječjeg igrališta ,no da je ipak članak i upućivanje na takve i slične situacije ključan u ljepšem izgleda grada i izbjegavanju mogućih nezgoda. Osim toga da je pravo i dužnost  svakog građanina da prijavi , obavjesti grad o sličnim situacijama. Ipak mali čovjek, pojedinac može pridonijeti u boljitku kvalitete življenja, makar to bilo i na lokalnoj razini!

Više na Domovina-blog

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fajš
4.7.2011. 18:58
Da ...plavu :-)
Obrtnik
4.7.2011. 17:49
Bravo Fajš!
jedino mi nije jasno,zašto ljudi koji su zaduženi da takve stvari nadgledaju i koji su plačeni za to-zašto još uvijek rade? ah,da,imaju "knjižicu"


Još iz kategorije SlatinaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.