Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Županija

Nakon 32 godine čekanja, Mikleuš dobio sportsku dvoranu

        30.11.2011.         3896 pogleda
Nakon 32 godine čekanja, Mikleuš dobio sportsku dvoranu

Na prigodnoj svečanosti, koja se održala u Osnovnoj školi Mikleuš, uz oko tisuću posjetitelja, mještana s područja cijele općine svjedočilo je otvorenju nove sportske dvorane. Iako otvorenju nije prisustvovao nitko iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, novcem svih poreznih obveznika Virovitičko podravske županije poigrao se potpredsjednik Hrvatskog sabora, Vladimir Šeks, koji je prigodnim „slobodnim bacanjem" otvorio novu sportsku dvoranu. „U ovoj dvorani rodit će se neki novi sportaši, novi košarkaši, rukometaši,... I na ovom primjeru u Mikleušu, vidi se da djela govore više od riječi, a ova nova sportska dvorana, koja predstavlja jednu od najljepših manjih sportskih dvorana ne samo u Slavoniji već i u Hrvatskoj, djelo je vrijednih i pametnih ljudi" naglasio je Vladimir Šeks.

Svečanosti otvorenja nove sportske dvorane, čija je vrijednost oko 6.000.000,00 kuna i koju su najvećim dijelom financirali Virovitičko-podravska županija i Općina Mikleuš, nazočili su načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović, župan Tomislav Tolušić, zamjenici predsjednika Skupštine Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin i Đuro Matovina, gradonačelnici Virovitice Ivica Kirin i Slatine Ivan Roštaš, predsjenik HVIDR-e Josip Đakić te mnogobrojni gosti načelnici iz općina iz Virovitičko-podravske županije.

„Duge 32 godine čekali smo ovu dvoranu. Od samog postojanja općine Mikleuš, uz postavljanja komunalne infrastrukture, sportska dvorana je bila jedan od naših glavnih ciljeva. Zahvaljujući potpori i Vlade RH, potpredsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Tomislava Tolušića, djeca iz Mikleuša dobila su uvjete kakve i zaslužuju, uvjete kakve imaju i djeca u većim mjestima" rekao je načelnik Općine Milan Dundović.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, naglasio je da je nova sportska dvorana u Mikleušu poklon djeci za sv. Nikolu. „Kada sam postao župan, nisam bio zadovoljan zatečenim stanjem u školstvu na području Virovitičko-podravske županije. Odlučili smo to promijeniti. Iako su neki bili jako sumnjičavi, izgradili smo i obnovili 20 novih škola na području Virovitičko-podravske županije te izgradili pet novih sportskih dvorana, u Gradini, Špišić Bukovici, Čačincima, Voćinu i sada, ovdje, u Mikleušu. Kada je stigla ekonomska kriza, došlo je u pitanje i izgradnja ove škole, no s načelnikom Dundovićem, zbili smo glave i danas imamo gotovu novu Sportsku dvoranu, a da nije bilo tako, ja ne bih imao hrabrosti izaći pred vas jer sam vam obećao da ćemo je izgraditi".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Županija