Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Suhopolje

Nakon 25 godina Suhopolju vraćeno sjedište Šumarije

        20.01.2010.         2612 pogleda
Nakon 25 godina Suhopolju vraćeno sjedište Šumarije

Nakon četvrt stoljeća ove će godine u Suhopolju ponovno biti ustrojeno sjedište Šumarije Suhopolje. Nove prostorije suhopoljske Šumarije bile bi u Ulici Andrije Hebranga koje su do sada koristili Ministarstvo unutarnjih poslova i Državna uprava za matični ured koji će preseliti u novouređene prostore u Ulici kralja Tomislava. U tijeku su pregovori sa Središnjim državnim uredom za upravljanje državnom imovinom o dodjeli tog prostora Općini Suhopolje koja bi ga potom ustupila Šumariji.

«Za Suhopolje i suhopoljsku općinu od velikog je značaja vraćanje sjedište Šumarije jer to prije svega znači još jedan gospodarski subjekt od kojeg ova sredina ima višestruke koristi», kaže načelnica općine Zlata Šljivac. Šumarija Suhopolje ima 56 radnika, a pokriva područje od 6300 hektara. 

Prvi je to korak ka skorom ustroju sjedište Hrvatskih šuma u Virovitičko-podravskoj županiji čemu je nedavno bilo riječi, neslužbeno doznajemo, na susretu regionalne vlasti i vrha Hrvatskih šuma. Naime, pod šumama je oko 32 posto površine Virovitičko-podravske županije ili 68.000 hektara, a na području djeluje djeluju tri uprave šuma s podružnicama u Našicama, Bjelovaru i Koprivnici. U Virovitičko-podravskoj županiji smatraju da bi sjedište trebalo biti u Slatini pa su takav prijedlog poslali Vladi Republike Hrvatske.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Suhopolje