Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Zdravlje

Najvljen II. Međunarodni kongres nutricionista

        17.09.2014.         1176 pogleda
Najvljen II. Međunarodni kongres nutricionista

Drugu godinu za redom Udruge Hrvatski Zbor Nutricionista iz Zagreba i Nutricionizam Balans iz Osijeka organiziraju međunarodni kongres nutricionista, a ove godine i u suradnji s međunarodnim partnerom, tvrtkom Glen Weinstein Fitness iz Londona. Budući da se kao zaključak I. Međunarodnog kongresa nutricionista, “Metabolički sindrom”, nametnula potreba za multidisciplinarnim pristupom problemu prehrane, II. Međunarodni Kongres Nutricionista ove se godine organizira u prekrasnom gradu Varaždinu, u Hotelu Turist sa ciljem okupljanja vrhunskih stručnjaka iz područja nutricionizma iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja, ali i djelatnika srodnih struka koji se u svakodnevnom radu bave problematikom prehrane i zdravlja.

Ovogodišnje teme odabrali smo vodeći se postulatom da je prevencija od najranije životne dobi najvažnija za zdravlje opće populacije, ali i da prehranu ne treba zanemariti ukoliko je zdravlje narušeno.

Ovim temama želimo još više povezati nutricioniste, liječnike i kineziologe za rad na prevenciji bolesti i kroničnih stanja, ali i u svrhu njihovog liječenja. Kongres je koncipiran kroz predavanja, sponzorirana predavanja, radionice i okrugle stolove, a pored niza hrvatskih stručnjaka dolaze nam i stručnjaci iz susjedne Mađarske, te Austrije i Ujedinjenog Kraljevstva.

 Kongres je podijeljen u različite skupine predavanja, a otvaraju ga predavanja na temu “Kronična oboljenja” koja su zapravo svojevrstan nastavak na prošlogodišnji kongres o metaboličkom sindromu.

Skupinom predavanja na temu “Nove spoznaje u nutricionizmu” želimo predstaviti niz aktualnosti iz svijeta nutricionizma koje se bilježe u Hrvatskoj i svijetu u novije vrijeme.

Ove godine smo željeli naglasiti važnost i ulogu dijetetičara u kliničkoj prehrani pa stoga unutar skupine predavanja “Klinička prehrana u Republici Hrvatskoj i svijetu” osim naših uvaženih stručnjaka iz područja dijetetike, imamo priliku poslušati i stručnjake iz Udruge dijetetičara Mađarske.

Budući da je tjelesna aktivnost nezaobilazna tema kada se govori o zdravlju, naš međunarodni partner, nutricionist i osobni trener Glen Weinstein iz tvrtke Glen Weinstein Fitness iz Londona, predstaviti će nam sinergiju prehrane i tjelovježbe putem jednosatne interaktivne radionice.

Ove godine smo posebnu pažnju posvetili djeci i adolescentima, kroz skupinu predavanja “Nutricionizam i dijetetika djece i adolescenata”, gdje će naši stručnjaci pedijatri i nutricionisti predstaviti pristup prevenciji i liječenju ovih ugroženih skupina.

 Kongres zatvaramo gorućim i dugotrajnim problemom kako u Republici Hrvatskoj, tako i u svijetu – pretilošću. Poglavlje “Borba protiv pretilosti” na ovom Konrgesu ima za cilj pretilosti i gojaznosti pristupiti s različitih stajališta budući da su se dosadašnje formule za liječenje pretilosti pokazale neučinkovitima. Naglasak je na istraživanju centralnih mehanizama za očuvanje nakupljenih rezervi organizma, ulozi liječnika obiteljske medicine u liječenju pretilosti te psihološkim teškoćama koje su posljedica pretilosti.

Važno je napomenuti kako je Kongres prepoznat kao važan od strane Hrvatske Liječničke Komore tako da su mu dodijeljeni bodovi i to 20 za aktivne sudionike i 10 za pasivne sudionike Kongresa.

Generalni sponzor kongresa je SPAR Hrvatska d.o.o., dok su organizaciju manifestacije prepoznali i sponzorirali: Grad Zagreb, Grad Varaždin, Osječko-baranjska županija, Zagrebačka županija, Turistička zajednica Grada Varaždina, Podravka d.d., Clarum d.o.o., Iločki podrumi, Višnjica d.o.o., Betaware d.o.o., Pivovara Ličanka i Nutirena j.d.o.o.

 Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na kongresu i nauče nešto novo ne samo s područja vlastite struke nego i srodnih zanimanja. Također, pozivamo studente prehrambenih fakulteta, medicinskih fakulteta, farmacije, kineziologije i sličnih grana znanosti da sudjeluju na kongresu, nadograde svoje znanje, ali i iskoriste mogućnost upoznavanja i razgovora s vodećim stručnjacima u vlastitoj struci, a moguće i budućim poslodavcem.

Cijeli program kongresa, kao i popis predavača možete preuzeti na http://www.kongresnutricionista.com/

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje