Banner
Barbarić ne odlazi zbog plinske afere nego zbog protupravne gradnje
Grbin: Smiješno je slušati premijera koji nam prodaje priču oko Barbarića
Plenković: U prosvjede seljaka se uključili pripadnici ekstremističke skupine
Pokrovac odgovorio Plenkoviću: Zapaljeno je 1756 iskaznica HDZ-a
SOIH: Uključivanje osoba s invaliditetom u donošenje odluka poprima partnerski odnos
Jutarnji list: Ruski bogataši vrte milijune preko tvrtke s Trešnjevke
Sa(n)jam knjige u Istri: Vera Mihajlović dobitnica Nagrade Doktor Ivo Borovečki

  Politika

Najviše glasova HDZ-ovoj koaliciji

        26.05.2014.         2749 pogleda
Najviše glasova HDZ-ovoj koaliciji

Na izborima za Europski parlament, u Virovitičko –podravskoj županiji je od ukupnih 18.477 birača glasovanju pristupilo 5.198 ili  28,13 %.  Broj važećih listića bilo je je 5.049 ili 97,13% dok je nevažećih listića bilo 149 (2,87%).

Koalicija okupljena oko HDZ-a prikupila je 2.491 glas ili 49,34% od ukupnog broja glasova. SDP sa strankama HNS, IDS i HSU prikupili su 1.287 glasova ili 25,49%, slijedi ORAH sa 442 glasa(8,75%). Izborni prag su prošle i  stranke okupljene oko HDSSB-a i Zavjeta za Hrvatsku koje su prikupile 320 glasa ili 6,34%.

Što se tiče perferiranih glasova, glasači Virovitičko podravske županije najviše vjeruju Toninu Piculi (SDP)koji je osvojio 614 glasova. Slijedi ga Ruža Tomašić (HSP AS) sa 535 glasa dok je Andrej Plenković kandidat HDZ-a sa sakupljenih 474 glasa tek treći.

Sve rezultate privremene i nesužbene možete pročitati ovdje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
1.6.2014. 8:28
Staromodna etiketa i razmišljanje je da su svi esdepeovci komunisti i da žele neku novu Jugoslaviju što vi joza baći stalno podturate...stranka koja je krenula od nule i uspjela osvojiti mandat je po svim normalnim kriterijima (kojih ti baš i nemaš ili su ti staromodni)pobjednik ovih izbora...
``Ekologija i održivi razvoj je u sastavnici svih stranaka`` napiše naš komentator ali ne i to da im je u ``umovnici``zadnja rupa ne svirali za razliku od pobjednice ovih izbora i njene stranke koja će sasvim sigurno učiniti sve i puno više za tu ekologiju i održivi razvoj nego svi ovi u koje je ``upućeni``...upućen
Ako sam stavio nešto u navodnike valjda se podrazumijeva kontekst kojega ti tako pismen,pametan i potentan ipak ne možeš dokučiti...ne znam zašto.
Treba li još što objasnit...
bać joza
29.5.2014. 8:35
Pročitajte još jednom što ste napisali! Da li je to etiketiranje i vrijeđanje?
Mikeš09
29.5.2014. 8:29
Da se svi drže ekologije duha (i ti pope), čistih računa, poštenja i održivog razvoja, to jest boljitka, bila bi nam puno bolja i sretnija domovina...
A vi se i dalje bavite crvenim i crnima i staromodnim etiketama da ne kažem ``lupetanjima`` i tako ostajete izgubljeni u prostoru i vremenu...
bać joza
27.5.2014. 18:33
Ma ona nije uopće pobjednik izbora nego je samo izraz jednoga revolta ljudi na ljevici. Tako su i laburisti bili jedan kratkotrajni bljesak bivših partijskih i sindikalnih čelnika ostvaren na populističkim temama, ali vidimo kakva im ej stvarna baza. Mirela Holi zapravo nema političkog programa kao niti baze. Ekologija i održivi razvoj je u sastavnici svih stranaka, samo je pitanje koliko je on ostvariv u realnom životu i realnoj tržišnoj ekonomiji.
francek
27.5.2014. 14:35
"Hit tjedna" bit će vjerojatno tvrdnja "najkompetentnijih" dnevno - političkih komentatora tvrdnja da je najveći pobjednik ovih izbora Mirela Holy.....
neutralan
26.5.2014. 19:21
Ako sam dobro zbrojio , savez za hrvatsku je dobio manje glasova nego HDSSB sam na parlamentarnim izborima , tako da je očiti pad i HDSSB i teško da će osvojiti više ikad saborski zastupnika koliko ima sada .

Ako dobro iskomunicira na terenu sa biračima HDZ bi mogao povući ( nazad ) dobar dio biračkog tijela HDSSB.
bać joza
26.5.2014. 18:34
Zanimljivo razmišljanje. Naravno, treba spomenuti da su u svjetlu medijske šutnje javnog medija - HRT - neke stvari ipak pokrenute na bolje.

Kako ne bi bolo u oči kada Maja Sever, novinarka HTV-a u javljanju o skupljanju humanitarne pomoći u gradu Zagrebu istakne mlade antifašiste, a ni riječi o skupljanju pomoći po katoličkim župama grada Zagreba. Naravno, takvo nekorektno izvještavanje samo ruši ugled javnog servisa. No, postepenim ulaženjem evropskog duha i demokracije u naše svijesti te korektnih i poštenih anketa projekcija u izborne rezultate, možemo krenuti naprijed.

Definitivno da je uspjeh gospođe Mirele Holy plod medijskog hvalisanja i nekorektnih anketa koji su joj davale dvostruko više glasova kao i laburistima. Očigledno je da su ORAH i Laburisti zapravo ista priča odbjeglih komunista. Nažalost, slično je i na desnici, s tom razlikom što su desnicu i javni i privatni mediji razapinjali - primjer: "Zločinački HDZ dobio 6 mandata".

Parlamentarni izbori dati će jednu drugačiju sliku. Relativno visoki prag na nacionalnoj osnovi je bio zapreka strankama lokalnog karaktera. No, parlamentarni izbori itekako daju poticaj i strankama lokalnog značaja, osobito HDSSB-u u Slavoniji.

Pretpostavljam da SDP više neće vući za sobom nepostojeći HNS i HSU, nego će pokušati samostalno privući birače u koaliciji sa SDSS-om u istočnoj Slavoniji, sa IDS-om u Istri.

HDZ će definitivno i dalje ići s HSS-om na ruralnim područjima te s HSP-AS na ratom stradalim područjima.

HNS, HSU, Laburisti, ORAH i ostali praktički nemaju neki ozbiljniji program niti ozbiljniju bazu tako da će se utopiti u ova dva bloka.

I to je to.
UooH
26.5.2014. 18:17
Zanimljivo da su Zokijeve "curke" po jednoj je pljuvao(Ruža) a drugu izbacio (Mirela) osvojile 160 tisuća glasov kao svi SDP-ovci zajedno. Pametno čini taj Zoki.
Zanimljivo da je u crvenoj koaliciji po broju glasova na drugom mjestu Milorad Pupovac. Što potvrđuje da bać joza ništa krivo nije rekao prije tjedan - dva.

Posebno mi je drago zbog Ruže Tomašić.
neutralan
26.5.2014. 17:53
Po ovim rezultatima za EU parlament , mnogo toga se može iščitati i predvidjeti za buduče parlamentarne izbore.

Naime HDZ , kao stranka ( njihovi kandidati) osvojili su cca 50% od ukupno broja glasova koalicije , a drugih 50 % Ruža tomašić ( HSP AS) i Marijana Petir ( HSS ) na državnoj razini. Što govori da HDZ nije više ni blizu rejtinga stranke kao ranije tj. bez koalicije nitko i ništa.

Moram priznati , da SDP je po meni dobio više glasova od očekivanja ( s obzirom na afere ) , no kod njih koaliciski partneri nisu ni izbliza donijeli glasova , kao kod HDZ.

Ono što je zanimljivo , kada bi ugrubo zbrojili ukupno glasove koji su izašli na biralište i dali glas izabranim euro-parlamentarcima plus laburisti i stavili u proekciju " vjerojatnih budućih koalicija" tj. mogućih za parlamentarne izbore.Tada bi sadašnja koalicija okupljena oko HDZ dobila cca 50% glasova .

SDP i koalicija plus Orah plus Laburisti cca 50 % glasova.

Tako da će budući parlamentarni izbori biti vrlo neizvjesni.
freeman
26.5.2014. 16:20
e ovo je dobro, "Tko prije djevojci, njegova djevojka".. dakle slijedi snošaj, LOL
bać joza
26.5.2014. 15:45
Neka se svi organiziraju i pokušaju senzibilizirati ljude da izađu na izbore i da glasaju za njihovu opciju. Tko prije djevojci, njegova djevojka.
pocelo je
26.5.2014. 15:31
who cares...
Fabijan
26.5.2014. 15:18
JEvo nam Božje kazne zato što smo birali lopove
Nano-59
26.5.2014. 15:09
HDZ je dobio ono što je organizirao kao glasačku mašineriju, ima ustroj i organizaciju, provjeru tko je a tko nije izašao na izbore, čemu se čuditi da stroj radi, nema mjesta bilo kakvom podcjenjivanju ili omalovažavanju njihove pobjede, tko je kriv ostalim što tako ne rade ili nemaju takvu organizaciju. Čestitati na pobjedi i spreamti se za nove bitke (izbore). Dojma sam da HDZ, plovi a ne tone na ovim EU izborima, staro korito a jedra u najmu (Ruža). Ona je svojim imenom skupila oko 96 tisuća, znači da je ona donijela i toliko glasova u broju listi jer je na njoj, kad to pogledamo da se onda uočiti stvarna snaga i broj glasača koji su glasovali samoza HDZ bez koalicije, u tome vidim i opravdano određeni oprez od strane Karamarka.
bać joza
26.5.2014. 15:05
Poštovani "drug"!

Napravio sam copy paste iz teksta ovoga članka. Dobro pogledaj a nemoj odmah osuđivati.
Fabijan
26.5.2014. 14:59
Nemam vremena za odgovore. Još par minuta i bježim s posla doma. Bać moli Boga da ne pokisnem!
drug
26.5.2014. 14:54
Fabijane, Popu pop a Bobu Bob! Pop je uvijek u pravu.
bać joza
26.5.2014. 14:46
Napisao sam podatke iz ovoga članka i zato molim objašnjenje!
Fabijan
26.5.2014. 14:40
Zanimljivo da je izvor laži i dezinformacije prije dva sata objavio pobjedu hadezea sa 57 i kusur posto. Koliko je sada istina. Bać falcificira jedno, na ovom portalu je drugi rez a tamo treći... jebemliga!
bać joza
26.5.2014. 14:22
"Koalicija okupljena oko HDZ-a prikupila je 2.491 glas ili 29,34% od ukupnog broja glasova. SDP sa strankama HNS, IDS i HSU prikupili su 1.287 glasova ili 25,49%!

2.491 glas ili 29,34% - HDZ
1.287 glas ili 25,49%! - SDP

Molio bih uredništvo da provjeri podatke koje objavljuje jer ovo objavljeno nema logike!
Fabijan
26.5.2014. 14:03
Brojke govore više od tisuću rijeći. Ispada da je hdz sa županijskim novcem napravio odličan potez što je na jedan dan nahranio umirovljenike. Kako je pisao onaj icv - izvor laži i dezinformacije, dovučeno je 1000 gladuša i upravo je tih tisuću presudilo. Kad zbrojiš Ružine glasove i one pojedine sa liste š okruglo brojku koju su nategli članovi hadezea svom Plenkoviću
drug
26.5.2014. 13:54
Batina ima dva kraja pe ako se okreme ta batina vidiš da je najviše dobio sdpeov Picula. Dakle vodeći pokrijte se ušima. Da nije Ruže Tomašić s HDZom bi bilo kako i mora biti. Sa druge strane bolje Davor Stier nego neki iz hdssba
freeman
26.5.2014. 13:43
mislim da je to pitanje dana
fitilj
26.5.2014. 13:14
Kada bi SDP bio stranka poštenih, savjesnih, odgovornih i moralnih osoba onda bi bilo logično da Zoran Milanović da ostavku, no naravno SDP je očigledno slika i prilika luzera koji je na njenom čelu i Zoki halucinira o prolaznom vremenu.

Kada bi SDP bio stranka poštenih, savjesnih, odgovornih i moralnih osoba onda bi bilo logično da te osobe dignu svoj glas protiv Zorana Milanovića koji je kao što je poznato krivac za fijasko na prošlogodišnjim lokalnim izborim, kao i za ovaj poraz na EU izborima.

Kada bi SDP bio stranka poštenih, savjesnih, odgovornih i moralnih osoba onda bi bilo logično da te osobe dignu svoj glas protiv luzera koji je najzaslužniji za pobjedu zločinačke organizacije.

No sačekajmo nekoliko dana možda među partijanerima s Iblerovog trga ima poštenih, savjesnih, odgovornih i moralnih osoba koje će ovoj sadašnjoj Zokijevoj prćiji reći odlučno NE i vratiti SDP njenom izvornom opredjeljenju socijalne demokracije evropskog, a ne balkanskog tipa!
UooH
26.5.2014. 12:15
Ovaj poraz crvene koalicije bi zokiju trebao biti neki pokazatelj samo problem je sto on nevidi dalje od svoje bahatosti.


Još iz kategorije Politika