Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Aktualnosti

Najveći kriminal odvija se po zakonu: Ministar poljoprivrede ima šest vozača

  Index.hr           27.09.2018.         5391 pogleda
Najveći kriminal odvija se po zakonu: Ministar poljoprivrede ima šest vozača

NAJVEĆI kriminal u Hrvatskoj, a to je kriminalno trošenje novca poreznih obveznika, odavno je legaliziran, odvija se po zakonu i za njega nitko nikada neće odgovarati tvrdi portal Index.hr.

>> Tolušić za Index: On je jedan od mojih 6 vozača, neugodno sam iznenađen

>> Uhićen vozač ministra Tolušića, Mamićevom falsifikatoru javio je za pretres

Danas smo nakon uhićenja vozača Ministarstva poljoprivrede od ministra Tomislava Tolušića doznali da na raspolaganju ima čak šest vozača.

Vjerojatno svih šest vozača istovremeno ne voza okolo samo Tolušića, što znači da - s obzirom na njihov broj - svaki malo viši činovnik u njegovom Ministarstvu kada ide negdje na put ima pravo na automobil s vozačem.

Nismo još dobili odgovor koliko Ministartvo košta zapošljavanje tih šest vozača, ali po slobodnoj procjeni njihov trošak teško da je manji od pola milijuna kuna godišnje.

Gotovo svakog dana svjedočimo bezumnom trošenju novca poreznih obveznika. Rashodi državnog proračuna svake godine su barem malo veći nego prethodne, i dosegnuli su oko 130 milijardi kuna.

Milijarde bačene u vjetar

 Ako je samo 10, 20 posto tog iznosa bačeno u vjetar - potrošeno na izmišljena “radna mjesta”, nepotrebne vozače, preskupe automobile, preplaćene dobavljače, lažne račune itd. - radi se o ogromnom novcu opljačkanom poreznim obveznicima.

Osim Tolušićevih vozača, ovih dana nas je na kriminalno trošenje novca poreznih obveznika podsjetio i slučaj iz Đakova gdje je gradski pročelnik za financije bez ikakve osnove, na temelju lažnog maila, uplatio nekome nepoznatom 370 tisuća kuna.

Ništa mu se nije dogodilo, i dalje dolazi na posao, pa građanima koji pune đakovački proračun ostaje jedino nada da mu više ne dopuštaju plaćati račune.

Porezne obveznike razveselilo je i saznanje da su na naplatu stigla prva jamstva za Uljanik, za sada oko 300 milijuna kuna, a to je tek početak. Bogati hrvatski građani koji su za financiranje izgranje nečijih brodova već dali 30 milijardi, sada će dati još 3 ili 4 milijarde, kada pulsko brodogradilište završi u stečaju - što je u ovom trenutku najizgledniji scenarij.

Porezni teror uništava one koji rade

Istovremeno, ministar financija Zdravko Marić “reformira” porezni sustav koji će svakome bez solidne količine novca onemogućiti osnivanje tvrtke u Hrvatskoj, a pokrenuo je i akciju u kojoj su inspekcije pod njegovim nadzorom dobile zatadatk da izmusu svaku kunu od onih koji rade i financiraju gore spomenute pročelnike, vozače, brodograditelje i slične.

Ovih dana pozatvarani su deseci lokala u Hrvatskoj, osim toga obrtnici se žale na dosad nezabilježenu praksu naplate stvarnih ili izmišljenih poreznih dugova direktno iz blagajne - pred gostima ili kupcima - i takav porezni teror, uz visoke stope poreza, drugi najveći PDV u Europskoj uniji, sto naknada i “članarina” čini poslovanje neizdrživim.

Ne treba biti genije za zaključiti da scenarij u kojem gušiš one koji na tržištu stvaraju vrijednost, da bi dao novac onima koji su se “prištekali” na proračun i taj isti novac “spaljuju” - vodi u propast.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Aktualnosti