Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Poljoprivreda

Najutjecajniji časopis za poljoprivredu organizira međunarodni znanstveni skup

  Zdenka Rupčić/Glas Slavonije           26.05.2013.         2195 pogleda
Najutjecajniji časopis za poljoprivredu organizira međunarodni znanstveni skup

Agroglas - najutjecajniji poljoprivredni časopis u u Hrvatskoj, koji za nekoliko dana obilježava dvanaestu godinu izlaženja, uz suorganizatore ISTRO - Međunarodne organizacije za proučavanje obrade tla i njezine hrvatske podružnice HDPOT, te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šestu godinu zaredom organizira međunarodni znanstveno-stručni skup u Vukovaru.

Trajna tema skupa koji će se održati od ponedjeljka, 27. do srijede, 29. svibnja u Hotelu Lav u Vukovaru je "Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša". Svečano otvorenje skupa je u ponedjeljak, 27. svibnja u 10 sati, a očekuje se da će ga otvoriti Dražen Kurečić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

Skup će i ove godine okupiti veliki broj znanstvenika, stručnjaka i poljoprivrednika iz Hrvatske te zemalja regije: Mađarske, Slovenije i Srbije.

Tijekom tri dana na skupu će biti prezentirana 43 znanstvena i stručna rada podijeljena u tri sekcije: Biljka-tlo-okoliš, Okolišno prihvatljivo stočarstvo te Ravnoteža u poljoprivredi za ravnotežu u okolišu.

Za treći dan, već tradicionalno predviđen je posjet svih sudionika jednom od turističko poljoprivrednih kompleksa. Ovaj put je to posjet Pustari Višnjica kod Slatine, koja kroz svoj rad prezentira učinkoviti primjer održivog razvoja ruralne sredine.

Valja podsjetiti kako je cilj i ovog Agroglasova skupa povezivanje znanosti, stručnjaka i neposrednih proizvođača te ukazivanje na mogućnosti poljoprivredne proizvodnje u suglasju s prirodom i okolišem. U organizaciji i radu skupa sudjeluju Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Agronomski fakultet iz Zagreba, Hrvatska agencija za hranu te Poljoprivredni institut Osijek.

Agroglas je jedini časopis za poljoprivredu koji se nalazi na kiosicima diljem Hrvatske, a prvi broj je bio u prodaji 6. lipnja 2001. godine. Od samog početka u organizaciji skupa sudjeluje i ISTRO, Međunarodna organizacija za proučavanje obrade tla i njezina hrvatska podružnica – HDPOT, a Ministarstvo poljoprivrede je pokrovitelj.

Više na portalu Glasa Slavonije

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda