Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Sport

Najuspješniji Dorotea Santi, Dražen Kocić, Hrvački klub Slatina i kadetkinje Taekwon-do kluba Slatina

  Petar Žarković/ Glasslavonije           28.01.2017.         1895 pogleda
Najuspješniji Dorotea Santi, Dražen Kocić, Hrvački klub Slatina i kadetkinje Taekwon-do kluba Slatina

U prepunoj dvorani Hrvatskog doma održana je svečanost proglašenja najboljih şportašica, sportaša i sportskih ekipa grada Slatine u 2016. godini.  Najuspješnijom muškom ekipom proglašen je Hrvački klub Slatina, čijih je 128 hrvača prošle godine nastupilo na 58 različitih natjecanja – na državnim prvenstvima za sve uzraste, na međunarodnim i prigodnim natjecanjima. Slatinski hrvači na različitim su natjecanjima osvojili čak 448 medalja, a klub ima 13 prvaka države u različitim uzrastima. Seniorska ekipa kluba osvojila je na kraju godine peto mjesto u Hrvatskoj hrvačkoj ligi „play out“, a klub je bio domaćin i organizator prvenstva države za mlađe dječake i sada već jaki Međunarodni turnir u povodu Dana grada. Tijekom godine treneri kluba Novica Kocić, Josip Grahovac, Danijel Kolomaz, Mario Petrak i Borivoje Kocić odradili su s hrvačima tri uzrasne grupe oko 540 treninga.

Kadetkinje Taekwon-do kluba Slatina najuspješnija su ženska sportska ekipa grada Slatine u 2016. godini. One su na raznim natjecanjima postigle vrlo značajne rezultate. Ukupno prvo mjesto osvojile su na 3. kupu veleposlanika Republike Koreje Vukovar Kid Open 2016., na Memorijalnom turniru „Bljesak 1995.“ i na Picok kupu – 15 godina TDK Borik. Na tim turnirima mala Slatinčanka Eva Gal bila je proglašavana najboljom natjecateljicom, a prva mjesta osvajale su još Ana Bljakaj, Uma Milaščević, Bruna Šebijanić i Nika Filković. Eva Gal bila je najbolja natjecateljica i na 18. međunarodnom kickboxing kupu Kutina 2016., a prvo mjesto u borbama osvojila je i na Croatia Open 2016. kickboxing.

Najuspješniji sportaš Slatine za prošlu godinu je hrvač Dražen Kocić, najuspješniji član Hrvačkog kluba Slatina. Hrvanjem se bavi već 20 godina i osvajač je mnogobrojnih odličja na prvenstvima države i na međunarodnim natjecanjima. Dugogodišnji je natjecatelj seniorske ekipe kluba, koja se natječe u 1. hrvatskoj hrvačkoj ligi.

Atletičarka Doroteja Santi, studentica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, najuspješnija je sportašica Slatine za 2016. godinu. Na prvenstvima Hrvatskog Atletskog saveza sudjeluje od 2008. godine, a posljednje dvije godine članica je atletske reprezentacije Hrvatske. U desetak utrka od 1.500 do 5.800 metara osvajala je od prvog do šestog mje sta.
Za posebne rezultate u mlađim uzrasnim kategorijama nagrađeni su kadeti Rukometnog kluba Slatina, stariji pioniri U-14 Nogometnog kluba Slatina i mladi članovi Hrvačkog kluba Slatine koji su pojedinačni prvaci države za 2016. godinu.

Posebno priznanje dodijeljeno je Marijanu Presečanu za osvojeno deveto mjesto u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama 2016. u Brazilu. Plakete najboljim sportašima 2016. godine u Slatini uručili su gradonačelnik Ivan Roštaš, dogradonačelnik Miroslav Venus i tajnik Zajednice športskih udruga Slatine Željko Stipanić.
Čestitajući dobitnicima priznanja na vrijednom uspjehu, gradonačelnik Ivan Roštaš poželio je sportašima da i dalje budu uspješni i da im se ostvare njihovi sportski ciljevi, uz dobro zdravlje i što manje sportskih povreda. – Hvala vam što promičete grad Slatinu, sportaši to najbolje čine. Grad će i dalje pomagati rad klubova pa smo za ovu godinu povećali sredstva za tu namjenu za 60.000 kuna i ona će biti raspodijeljena prema kriterijima ZŠU, rekao je gradonačelnik Roštaš.  
Tajnik Zajednice športskih udruga grada Slatine Željko zahvalio se svim sportašima i sportašicama, njihovim trenerima i vodstvima klubova na njihovu uloženom trudu, radu i slobodnom vremenu te sponzorima na uloženim financijskim sredstvima kako bi sport u gradu mogao funkcionirati i polučiti ovako zapažene rezultate. 

Posebno priznanje Marijanu Presečanu

Odlukom Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga grada Slatine, na svečanosti proglašenja najboljih şportašica, sportaša i sportskih ekipa grada Slatine u 2016. godini posebno priznanje dodijeljeno je natjecatelju s invaliditetom Marijanu Presečanu.
Marijan Presečan 2016. godine sudjelovao je na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru i u bacanju kugle plasirao se na deveto mjesto. Već i sam plasman na Paraolimpijske igre uspjeh je vrijedan divljenja, a Marijan je prošle godine postigao i niz drugih uspjeha. Na prvenstvu Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom u Varaždinu Marijan je u svojoj disciplini zauzeo prvo mjesto. Postao je prvak i na Atletskom dvoranskom mitingu u bacanju kugle u Bratislavi, a prvo mjesto zauzeo je i na Otvorenom zimskom prvenstvu u bacanju kugle u Splitu.
Na Europskom atletskom prvenstvu u bacanju kugle u mjestu Grosseto u Italiji plasirao se na treće mjesto, kao i na Atletskom grand prixu u bacanju kugle u Berlinu.
Sada je trenutačno vrijeme natjecateljskog „zatišja“, ali Marijan se već ovih dana počinje intenzivno pripremati za svibanjska natjecanja – Državno prvenstvo i Međunarodni atletski miting Croatia Open.

Hrvači državni prvaci

Slatinski hrvači – državni prvaci u svojim uzrasnim kategorijama: Karla Mihaljević, Tia Hršak i Veronika Vilk (mlađe početnice), Roko Ćurić, i Luka Vreš (mlađi početnici 2008-2009. godište), Patrik Gardilo, Ino Pavić, Robert Filipović i Ivan Knežević (mlađi dječaci početnici 2005., 2006., 2007. godište), Fran Bišćan i Karlo Kajzer (mlađi dječaci grčko-rimski način), Karlo Kajzer (mlađi dječaci slobodni način) i Antonio Minauf (stariji dječaci grčko-rimski način).

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Sport