Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Turizam

Najuspješnije polugodište Parka priride Papuk

  ppp/vn           08.07.2024.         545 pogleda
Najuspješnije polugodište Parka priride Papuk

Početak srpnja u Parku prirode Papuk obilježen je odličnim rezultatima prvih za šest mjeseci 2024. godine. U ljepotama Papuka ove godine uživalo je preko 50 tisuća posjetitelja, točnije njih 50.364. Što je u odnosu na prethodnu godinu porast od 14 posto. Ove brojke najljepši su suputnik u realizaciji najavljenih projekata kojima se nastavlja ulagati u turističku infrastrukturu Parka prirode Papuk te ju prilagođavati i činiti atraktivnijom svim dobnim skupinama.

Najposjećenija je i dalje Park šuma Jankovac koju je posjetilo   18 posto više posjetitelja u odnosu na 2023. godinu i 12 posto više u odnosu na rekordnu 2022. godinu. Zanimljivo je promatrati i porast noćenja u jedinom smještajnom objektu u vlasništvu Parka prirode Papuk, Kamp odmorištu Duboka. Čak 29 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, koja je ujedno bila i najuspješnija.

Foto Stjepan Gal

“Budući da gosti Kamp odmorišta Duboka tijekom svog višednevnog boravka obilaze i ostale tursitičke sadržaje širom Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske županije, možemo reći da je porast noćenja u Dubokoj pokazatelj i uspješnog rasta čitave destinacije. U prilog činjenici rasta destinacije govori i gotovo svakodnevno otvaranje kuća za odmor na području cijelog parka pa su ljetni dani pred nama prigoda da ih se bar nekoliko provede na Papuku” – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Sadržaja za sve generacije i prirodnih ljepota ne manjka, a središnja ljetna manifestacija zasigurno je Srednjovjekovni viteški turnir koji se ove godine održava 10. i 11. kolovoza u Slatinskom Drenovcu.

Foto: Željko Vajak

Preko deset viteških udruga uprizorit će autentičnu srednjovjekovnu atmosferu i pružiti sadržaj prilagođen i djeci i odraslima. Srednjovjekovni spektakl upotpunit će i bogat gastronomski sadržaj te mnoštvo izlagača suvenira i prehrambenih proizvoda. Sve ovo nagovještava zanimljivo ljeto na Papuku, ali i jednako uspješnih preostalih šest mjeseci 2024. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Turizam