Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Prosvjeta

Najučenici Virovitičko-podravske županije: Dora Bačani, Sara Malek, Luka Šabić i Toni Podnar

  vpž/Kristijan Toplak           25.06.2023.         2793 pogleda
Najučenici Virovitičko-podravske županije: Dora Bačani, Sara Malek, Luka Šabić i Toni Podnar

Na tradicionalnoj manifestaciji kojom se „zaključuje školska godina“ – „Zbogom školo do jeseni“, koja je održana u Pitomači, proglašeni su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije u školskoj 2022./2023. godini. Najbolji učenici prema odluci nadležnog povjerenstva su: Dora Bačani (osnovna škola), Sara Malek (srednja škola – trogodišnji program), Luka Šabić (srednja škola – četverogodišnji program) i Toni Podnar (umjetničke glazbene osnovne škole). Istodobno, doznali smo i najbolja sportska društava, osnovnih i srednjih škola, oni su IBM OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Tehničar – Tehničke škole Virovitica. Nagrade najboljima uručio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i pročelnica za obrazovanje i demografiju, Martina Bunić.

Dora Bačani
Osmašica Dora Bačani učenica je OŠ Eugena Kumičića Slatina. Sve razrede osnovnoškolskog obrazovanja prošla je s odličnim uspjehom.Redovito je sudjelovala i osvajala prva mjesta na županijskim natjecanjima iz informatike, matematike, kemije, fizike, te na Lidranu. Sudjelovala je na državnim natjecanjima iz matematike. Aktivna je u plesnoj skupini „Pirueta“, folklornoj skupini „Kolo“, malom zboru „Raspjevani mališani“, volonterskom klubu i kreativnoj radionici „Pozitivno“.

Sara Malek
Sara Malek, učenica Strukovne škole Virovitica, oduševila je na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske gdje je u kategoriji Slastičarstva postala državna prvakinja. Sara je osim toga i sva tri razreda obrazovnog sektora slastičar prošla s odličnim uspjehom. Uzornog vladanja, uspješna je bila na županijskim natjecanjima iz slastičarstva, a kruna njenog obrazovanja je bilo osvajanje prvog mjesta u Zagrebu. Osim toga, nastupila je 5. Zlatnom orahu, međunarodnom natjecanju slastičara, brojnim radionicama na kojima je usavršavala svoje znanje (VirtuOS, Interreg radionica – „Stare slastice u novom ruhu“ i Slastičarska grupa)

Luka Šabić
Luka Šabić, učenik Srednje škole Marka Marulića iz Slatine, sve je razrede prošao sa 5.0. Na županijskim natjecanjima, iz brojnih predmeta, osvojio je 18 zlata, šest srebrnih i sedam brončanih medalja. Sudjelovao je i na državnim natjecanjima iz geografije i povijesti, a iz povijesti je 2020. godine bio prvak Hrvatske. U skupnim natjecanjima na državnoj razini sudjelovalo je na Vjeronaučnoj olimpijadi, Smotri simuliranih suđenja i kvizu „Koliko poznaješ Hrvatski sabor“, kao i na izvannastavnim aktivnostima - Školskog sportskog društva, Čitateljskog kluba „Libar“, Vježbaonice, GLOBE-a i Građanskog odgoja.

Toni Podnar
Toni Podnar učenik je 6. razreda Glazbene škole Milka Kelemena iz Slatine. Uz odličan uspjeh, Toni je četiri puta na Županijskoj smotri mladih glazbenika Virovitičko-podravske županije u kategoriji Solfeggia i smotra Harmonikaša osvajao prva mjesta. Na različitim međunarodnim natjecanjima mladih glazbenika, dvaput je osvajao prva, te u četiri navrata druga mjesta.

U kategoriji školskih sportskih društava, osnovnih i srednjih škola, prema ocjeni nadležnog Povjerenstva, slavio je IBM OŠ Ivane Brlić Mažuranić Virovitica i Tehničar – Tehničke škole Virovitica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta